Homepage  / Vedete româneşti

Emi și Cuza, De la „Noaptea Târziu” la dimineața devreme, în „Asia Express”: „Am fost doi olteni perfecți și simpli!”

Emi și Cuza, De la „Noaptea Târziu” la dimineața devreme, în „Asia Express”: „Am fost doi olteni perfecți și simpli!”

de Cătălina Matei,

Împart același nume de familie (Popescu), aceeași zodie (Fecioară), se au ca frații, dar nu sunt, iar în „Asia Express” au împărți și banii. Mai precis, 1 euro pe zi... pe bere. Ce alte lucruri mai au în comun Emi și Cuza, băieții de la „Noaptea Târziu”?

Cum ați decis să particpați în formula asta, Emi și Cuza, la „Asia Express”? Voi sunteți trei în gașca de la „Noaptea Târziu”… Pe Cucu l-ați lăsat acasă 😊

Cuza: Decizia de a participa în formula asta a fost una extrem de naturală, bazându-ne pe prietenia dintre mine și Emi. Am fost colegi de bancă și suntem prieteni de 15 ani. Ne-am dorit amândoi să mergem împreună în „Asia Express” pentru că relația dintre noi este una mult mai apropiată. Ne permite să ne bazăm unul pe celălalt, să fim și mai duri când este necesar, pentru că ne cunoaștem foarte bine. Ne-a fost mai îndemână să decidem în felul asta, iar Cucu ne-a susținut decizia.

Emi: Cred că am ales cea mai bună formulă, pentru că noi suntem cei mai buni prieteni de peste 15 ani. Ne leagă foarte multe. Pe lângă asta ne mai leagă și numele de familie, semnul zodiacal, eu sunt mai mare cu fix 3 zile decât Cuza, ne și asemănăm din multe puncte de vedere. Toată invitația a venit la fix, mai ales că și Cucu a fost participant, în relativ aceeași perioadă, într-un alt reality show.

De la „Noaptea Târziu” la dimineața devreme… La ce oră era deșteptarea în „Asia Express”? Și când se dădea stingerea?

Cuza: Zilele în „Asia Express” începeau pe la 5-6 dimineața și se încheiau doar atunci când găseai cazare. De exemplu, în cea mai lungă zi a noastră am găsit cazare undeva pe la ora 2 noaptea. Deci am stat vreo 20 de ore în cursă.

Emi: Cel mai greu mi-a fost atunci când s-a dat stingerea undeva în jurul orei 2 noaptea, știind că deșteptarea era la 6 dimineața. Cu dormitul nu am avut o problemă, însă diminețile le detest, nu funcționez pur și simplu. Sunt moale, morocănos și nu sunt bun de nimic. Cu toate astea, m-am descurcat. Recordul de trezit este undeva la 04:30 dimineața, în Iordania. Cu somn sau fără somn, „Asia Express” mi-a adus cele mai frumoase amintiri din viața mea! Recomand oricui. Este o experiență genială!

Care au fost cele mai periculoase situații pe care le-ați experimentat pe „Drumul Împăraților”?

Cuza: Nu cred că au fost situații periculoase, însă cel mai prezent gând a fost frica de accidentare. La un moment dat eu chiar mă accidentez destul de rău la unul dintre picioare, apare și oboseala din zona membrelor, a articulațiilor. Pe mine m-au durut genunchii foarte tare începând cu a treia etapă. Cu toate astea, nu ne-am simțit niciodată în pericol, în adevăratul sens al cuvântului. Suntem oameni maturi și știm să ne ferim de ele și nici producția din „Asia Express” nu te va pune niciodată într-o situație atât de periculoasă.

Emi: Într-o competiție de acest gen cred că pericolele erau la orice pas, în sensul că din adrenalină și vria de a termina pe primul loc, puteai ”călca greșit”, te puteai accidenta. Însă mai mult decât atât, a fost un sezon greu pentru că a fost primul filmat în plină pandemie, deci extrem de complicat și pentru noi, dar și pentru producție. Oamenii din spatele camerelor au dus o muncă colosală sezonul asta și le-a ieșit perfect. Din fericire, se pare că și Dumnezeu iubește „Asia Express”! 😊

„Cerșeam mâncare și cumpăram bere”

Cum v-ați descurcat voi cu 1 euro pe zi?

Cuza: Povestea cu 1 euro pe zi a fost una foarte simplă pentru noi. Erau banii de bere! Noi cerșeam mâncare și cumpăram bere. Asta era regula echipei noastre. Și ne-am descurcat. 😊

Emi: Acum că ați aflat de regula echipei noastre de la Cuza, nu pot decât să o întăresc și eu. Acel 1 euro pe zi era senzațional, pentru că îi strângeam și la final de etapă ne puteam cumpăra bere. Puteam să crăpăm de foame, dar nu i-am fi risipit pe mâncare. Banii erau doar pentru bere.

Dintre echipele cu care ați concurat, care v-a surprins cel mai tare? Și de ce?

Cuza: Pe noi ne-au surprins toate echipele cu care am concurat, fiecare a avut ceva special. De la inteligență, putere, viteză, rapiditate sau organizare. Nu aș putea să numesc o singură echipă, dar aș putea să numesc câte ceva special la fiecare dintre ele. De exemplu, Mihai și Elwira pentru determinare, Lidia și Estera pentru organizare, Natanticu și Eliza pentru viteză, Patrizia și Francesco pentru putere, Adriana și Maria Speranța pentru inteligență. Inițial am fost surprins și de doamna Anca și de Alexandra, pentru că se clasau pe poziții fruntașe.

Emi: Toate echipele m-au surprins, sincer, pentru că pe mulți dintre ei nu îi cunoșteam, iar la cei pe care îi știam am descoperit multe lucruri noi. Nu pot să fac un clasament, pentru că toți au fost speciali și surprizători în felul lor. Dar dacă ar fi să mă refer la o singură persoană, sincer vă spun că m-a surprins Iulia Albu, în cele două zile în care a concurat alături de Eliza și Nati. Apoi am cunoscut-o și mai bine la imunitate. Eu chiar aș vedea-o în sezonul 5 ajungând foarte departe, dacă ar fi să concureze!

Cum vă vedeți voi acum, urmărind show-ul din fața televizorului? Ce ați schimba din ce ați făcut?

Cuza: Testul asta psihologic de a mă vedea din exterior în situații limită, în situații exagerate, din fericire mă ține confortabil în fața televizorului. Sigur că sunt o grămadă de lucruri pe care le-aș schimba la mine, dar sunt mulțumit cu parcursul și deciziile pe care le-am luat. E clar că uneori mi-aș fi dorit să fiu mai calm, mai concentrat, poate că uneori să fiu mai blând cu mine și cu Emi, sau mai organizat, însă una peste alta asta sunt eu. Cred că trebuie să mă accept în mare parte așa cum sunt, iar unde trebuie să modific, voi modifica. Este un efort pe care mi-l asum și vreau să încep transformarea în varianta Cuza 2.0.

Emi: Uitându-mă acum la TV poate că m-aș fi distrat și mai mult, aș fi deschis și mai mult ochii la tot ce a fost în jurul meu. Dar…aflat în competiție, asta e ușor de zis și greu de făcut, pentru că adrenalina te împinge mereu. În schimb, consider că am fost doi olteni perfecți și simpli! 😊

„Asia”… de la „Express” la „Mai Târziu”

În ce moment ați primit propunerea pentru „Asia Mai Târziu”? Înainte de a pleca în Turcia sau după ce v-ați întors?

Emi & Cuza: Propunerea de a face Asia Mai Târziu a venit din partea noastră. Ne doream foarte mult să facem proiectul pe care l-au început Speak și Ștefania în sezonul 3 al emisiunii. Fiind singurii concurenți din zona asta de online, am considerat cumva de la noi putere că am fi calificați în a face retrospectiva Asia Express. Sigur că din discuția inițială nu s-a dat curs acestei idei, pentru că proiectul mare, „Asia Express”, era primordial în atenția producătorilor. Odată cu liniștirea apelor și atunci când s-a terminat filmarea sezonului 4 s-au reluat discuțiile și așa am ajuns să facem emisiunea „Asia Mai Târziu”, emisiune pe care o găsiți pe AntenaPlay…dacă vă abonați.

Apropo de întoarcere… care a fost primul lucru pe care l-ați făcut după ce ați ajuns acasă?

Cuza: Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns acasă? M-am dus în living și mi-am desfăcut o bere. Mi-am dorit să fiu înconjurat de prieteni, nu mi-am dorit să mănânc ceva anume neapărat, sau să mă duc într-un loc anume, ci doar să fiu înconjurat de oamenii apropiați, să mă plâng sau să mă laud cu experiențele frumoase pe care le-am trăit în Asia Express. La întoarcere m-au așteptat cei mai apropiați prieteni și rudele, am stat și am povestit câteva întâmplări ca și stare, căci niciodată nu am dat detalii. Nimeni din cercul nostru nu știe când s-a oprit competiția pentru noi și în ce moment al emisiunii ne-am întors acasă.

Emi: Când am ajuns acasă am stat lipit de iubita mea, m-am reglat cu somnul și am mâncaaaat! Nu vă spun! Mi-a lipsit foarte mult mâncarea românească, gustul mâncării de acasă. Nu sunt fan hummus, frunze și fonfleuri. Am crescut cu ciorbe, cu tocănițe și preparate făcute după gustul nostru, cu ingredientele noastre.

Care ar fi cea mai potrivită melodie pentru o parodie „Noaptea Târziu” dedicată show-ului „Asia Express”?

Emi & Cuza: Păi cred că cea mai potrivită melodie ar fi ”În Asia nu dorm”, după ”Vara nu dorm”, a lui Connect-R.  ”În Asia nu dorm/ Decât dacă-mi găsesc cazare/ Și o să mănânc dacă-l prostesc pe vreunu de mâncare”. Ar fi tot o parodie făcută de Noaptea Târziu pentru Noaptea Târziu, așa suntem noi aștia lăudăroși! (râde)

Revenind la „Noapte Târziu”… când vă întoarceți la „vechile obiceiuri”?  Mă refer la noi parodii… 😊

Cuza: Ușor, ușor ne reacomodăm și intrăm în direcția cu care v-am obișnuit. Cred că nu mai durează mult și începem din nou o serie de parodii. Frecvența lor scăzută nu se datorează niciunui proiect TV în care am fost sau suntem implicați în momentul de față, ci a fost o decizie la nivel de grup de a rări frecvența din cauza pieselor care sunt acum ascultate, respectiv manele. Nu avem o problemă la nivel personal cu acest tip de muzică, pur și simplu identitatea proiectului Noaptea Târziu nu are nimic în comun cu genul asta muzical.

Emi: Cu parodiile am lăsat puțin turația motoarelor de vreo doi ani, pentru că Youtube-ul și chiar întreaga industrie muzicală au fost acaparați de un gen muzical pe care noi momentan nu l-am putut îmbrățișa. Dar…niciodată să nu spui niciodată. Urmează! 😊

Emi & Cuza: Până data viitoare, talentul părăsește camera! Mulțumim!

Citește și

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 07:00 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 10:00 I Like IT
  Emisiunea traduce IT-ul în limba română cu umor inteligent şi poftă de show, iar Iulia Ionescu face ca noutăţile din Internet şi tehnologie să nu mai pară complicate...
 • 10:30 Superspeed la Pro TV
  "Super Speed" - o emisiune prezentată de Costin Giurgea, cu maşini, teste incredibile şi vedete care vor fi puse în situaţii inedite. Jurnalistul are o vastă experienţă...
 • 11:00 Hotel Transilvania AP
  Frankenstein, mireasa acestuia Eunice, Omul Invizibil Griffin, varcolacul Wayne, sotia de varcolac Wanda, Mumia Murray şi Cocosatul de la Notre Damme Quasimodo sunt...
 • 12:45 Pumni de oţel AP
  Filmul îl prezintă pe Charlie Kenton (Hugh Jackman), un fost luptător care a pierdut şansa la titlu în momentul în care boxul între oameni devine sport ilegal, iar...
 • 15:15 Românii au talent AP
  Fiecare vineri seară va scoate la iveală momente nemaiîntâlnite, care vor ține telespectatorii cu sufletul la gură. Dinamismul show-ului va fi întreținut de gazdele...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 20:00 Memorie 12
 • 22:15 Insuportabila povară a talentului 15
 • 00:15 Nuntaşi de închiriat 15
  Doug Harris (Josh Gad) mai are două săptămâni până la nuntă şi îşi dă seama că nu are de unde alege un cavaler de onoare dintre prietenii din copilărie şi cei de...
 • 02:00 Pumni de oţel AP
  Filmul îl prezintă pe Charlie Kenton (Hugh Jackman), un fost luptător care a pierdut şansa la titlu în momentul în care boxul între oameni devine sport ilegal, iar...
 • 04:00 Superspeed la Pro TV
  "Super Speed" - o emisiune prezentată de Costin Giurgea, cu maşini, teste incredibile şi vedete care vor fi puse în situaţii inedite. Jurnalistul are o vastă experienţă...
 • 04:30 Pumni de oţel AP
  Filmul îl prezintă pe Charlie Kenton (Hugh Jackman), un fost luptător care a pierdut şansa la titlu în momentul în care boxul între oameni devine sport ilegal, iar...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 09:00 Lia - soţia soţului meu
  "Lia" este un nou serial de ficţiune marca Antena 1, produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production. Producția este o adaptare liberă după drama turcească "Asla...
 • 12:00 MediCOOL
  Cel mai nou proiect Antena 1, MediCOOL, îşi propune să aducă mai aproape oamenii de medici, pentru a putea primi sfaturi de specialitate. În fiecare săptămână, gazda...
 • 13:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 13:30 Mai rău nu se poate AP
  An de productie: SUA 2001 Pentru Kevin si Max, înselãciunile si furtul au fost cãile care le-au ghidat cariera. Kevin Caffrey este hot profesionist, cu o înclinatie...
 • 15:30 Chefi la cuţite AP
  Cea mai iubită emisiune culinară revine cu un sezon "de poveste", ce va dezvălui experienţele, dar şi motivaţiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:00 Te cunosc de undeva!
  "Te cunosc de undeva!", cel mai spectaculos show de transforming, pune în scenă spectacole pe care nu trebuie să le ratezi! Zeci de artişti au urcat pe scena transformărilor...
 • 00:00 Chefi la cuţite AP
  Cea mai iubită emisiune culinară revine cu un sezon "de poveste", ce va dezvălui experienţele, dar şi motivaţiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase...
 • 03:00 MediCOOL
  Cel mai nou proiect Antena 1, MediCOOL, îşi propune să aducă mai aproape oamenii de medici, pentru a putea primi sfaturi de specialitate. În fiecare săptămână, gazda...
 • 04:00 În siguranţă 12
  După ce mafia rusească îi ucide familia, Luke, un expert în arte marţiale, crede că nu mai are pentru ce trăi: de fiecare dată când se ataşează de cineva, mafia...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Apel la consilier AP
  Din perspectiva experienței de consilier medical, Eva Pavel le va prezenta telespectatorilor soluții și tehnologii inovatoare pentru problemele lor de sănătate...
 • 08:00 Asta-i România! AP
  Pe toate vrem să le cunoaştem şi să nu treacă neobservate. Emisiunea "Asta-i România!" ne prezintă o Românie, aşa cum este ea, cu bune şi cu rele. Întâmplări deosebite...
 • 09:30 Sport, dietă şi o vedetă AP
  Emisiunea "Sport, dieta şi o vedetă" are la bază un program ce se doreşte a fi un stimulent real pentru telespectatori, pentru a face mişcare sub orice formă ar...
 • 10:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 16:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 18:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 19:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 20:00 Preţul Fericirii AP
  Synopsis: Tânăra şi înverşunata Yildiz (Eda Ece), va avea parte de surprize uriaşe din partea fostului soţ Halit (Talat Bulut) iar reacţia frumoasei femei va fi...
 • 22:30 Prădători de noapte 15
 • 00:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 03:15 Aripi frânte AP
  În centrul poveştii se află Zeynep (Melis Tüzüngüç), Emre (Emir Ozden), Cemre (Gizem Günes) şi sora lor mai mică, Aysun (Eliz Nese Çagin), care rămân într-o sărăcie...
 • 05:15 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV