Homepage  / Seriale / Seriale americane

EXCLUSIV. Actorii Julia Louis-Dreyfus și Tony Hale și producătorul executiv David Mandel ne-au vorbit despre „Vicepreședinta”

EXCLUSIV. Actorii Julia Louis-Dreyfus și Tony Hale și producătorul executiv David Mandel ne-au vorbit despre „Vicepreședinta”
5

de Redactia Tvmania

Sezonul al șaselea al serialului „Vicepreședinta” / „Veep” este în fiecare luni, la HBO. Despre ce se întâmplă în fața și în spatele camerelor de filmat, ne-au vorbit Julia Louis-Dreyfus (Selina Meyers), David Mandel (producător executiv) și Tony Hale (Gary Walsh).

00_veep_602_05Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

La începutul sezonului, Selina nu mai deține o funcție publică. Când a fost luată această decizie? E ceva ce ați hotărât la începutul sezonului 5?

 

Cât de mult plănuiți în avans poveștile?

David Mandel: Întotdeauna îmi place să plănuiesc în avans, pentru că asta influențează lucrurile. Când am început sezonul trecut, nu știam dacă avem o poveste care se leagă pe parcursul întregului sezon. Putea să se termine după cinci episoade, putea să se termine după opt. Au existat niște fluctuații până când ne-am dat seama cum vrem să facem. Îmi place să știu în ce direcție ne îndreptăm.

 

Credeți că, uneori, ce fac oamenii după ce pleacă de la un job e poate mai interesant decât ce fac când au job-ul respectiv?

David Mandel: Chiar înainte ca sezonul cinci să înceapă.

Julia Louis-Dreyfus: Când David și cu mine ne-am întâlnit ca să vorbim despre implicarea lui în proiect, acesta a fost primul lucru pe care l-am discutat.

David Mandel: Amândoi am zis să uităm de rezultat și să ne gândim în ce direcție trebuie să meargă. Ne-am bazat pe ideea că ar putea, evident, să câștige, dar asta deja nu mai era atât de amuzant. E lucrul pe care și-l dorește cel mai mult în lumea asta, să fie aleasă președintele Statelor Unite. Serialul s-ar fi putut terminat dacă acest lucru chiar i s-ar fi întâmplat. Din acest motiv, am mers în direcția opusă. În plus, e amuzantă când i se întâmplă lucruri groaznice.

Julia Louis-Dreyfus: Eșecul constant este prietenul nostru în comedie.

David Mandel: Da.

Tony Hale: Îmi place că serialul poate să se numească în continuare „Vicepreședinta”, pentru că este întotdeauna pe locul doi după cineva sau ceva.

David Mandel: În sufletul ei, e Vicepreședinta.

Julia Louis-Dreyfus: Este o frustrare de-a ei.

 

Pe măsură ce își pierde puterea politică oficială, oamenii din jurul ei vor rămâne loiali sau vor dispărea?

 

În trailer-ul pentru acest sezon, o vedem pe Selina într-o tabără pentru refugiați. Ce fel de rol are acolo?

Julia Louis-Dreyfus: Cred că totul este interesant. Dacă ai personaje clar definite de care ești interesat, întotdeauna e interesant când începi să le descoperi.

David Mandel: Ce este cool este că în sezonul șase, marea întrebare este cum o să reacționeze ea la cei cinci ani pe care i-am văzut, cinci ani în care s-a definit în primul rând ca vicepreședinte, apoi prin dorința de a deveni președinte. Cinci ani în care am văzut ce este și pe care acum îi dăm la o parte. Ce devine ea și ce efect are acest lucru asupra celor din jurul ei?

Tony Hale: Și cum rămâne relevantă? Pentru că nu mai e în centrul atenției, iar o mare parte din identitatea ei era să fie în centrul atenției, așa că noua situație e terifiantă pentru ea.

Julia Louis-Dreyfus: Da. Dar acum are mai multe lupte de dus. Sezonul trecut, mama ei a murit și nu i-a lăsat ei banii. Așa că o să se confrunte cu niște provocări.

David Mandel: Și ăsta a fost un lucru care mi-a plăcut în aceste două sezoane, faptul că am putut trage cu ochiul să vedem ce este sub capotă, poate mai mult decât în primele sezoane. Nu e ceva ce poți face neapărat în primul sezon, nici nu aș vrea să fac asta atunci. Dar în sezoanele cinci și șase, poți săpa puțin mai adânc, pentru că ai cei patru sau cinci ani precedenți pe care te poți baza.

 

Mulți dintre oamenii pe care îi cunosc iau o pauză de la știri momentan, pentru că ciclul de știri din SUA e atât de stresant. Când lucrați la un serial ca acesta, simțiți că puteți lua o asemenea pauză?

Tony Hale: Personajul meu nu poate să o părăsească. Nu ar ști ce să facă fără ea.

Julia Louis-Dreyfus: Dar oamenii se împrăștie.

David Mandel: Faptul că au lucrat pentru ea și ea a pierdut are daune colaterale. Probabil că în adevăratul Washington DC, oamenii nu ar fi stat lângă ea atât de mult. Și o să fiți șocați, în mod pozitiv, să vedeți unde e toată lumea.

 

Este greu să dați la o parte nebunia de zi cu zi și să fiți amuzanți și creativi, în condițiile în care senzația este că suntem sub asediu?

 

Având în vedere că 53% dintre femeile albe din SUA l-au votat pe acest bărbat, chiar credeți că această țară poate alege o femeie în următorii ani?

Julia Louis-Dreyfus: A acceptat un rol postprezidențial și încearcă să rămână relevantă. Ia lucrurile în serios în măsura în care i-o dictează ego-ul. Face multă treabă la nivel internațional.

Tony Hale: Încearcă să câștige simpatia oamenilor.

David Mandel: În țara asta, există o tradiție potrivit căreia, atunci când lucrurile nu merg bine pentru tine la nivel local, pleci în străinătate. Când ai dubii, mergi pe un câmp minat.

 

Mi se pare bizar că în „Homeland”, avem o femeie președinte și acest lucru nu se poate întâmpla în viața reală. Niciodată nu m-am așteptat ca „Homeland” să devină un loc ce oferă confort.

Julia Louis-Dreyfus: Nu, nu cred că ne putem permite o pauză. Când au avut loc alegerile, toți am avut o perioadă cam de 24 de ore în care ne-am întrebat cine suntem acum, dacă mai putem fi amuzanți și dacă e potrivit ce facem, care este tonul nostru acum etc. Am avut un fel de criză de identitate, după care ne-am revenit și am mers mai departe. Dar cred că trebuie să fim conștienți de mediul politic actual ca să ne putem ține departe de el.

David Mandel: Da. Cred că trebuie să fim destul de conștienți cât să îl trecem cu vederea pentru moment, dar, în același timp, să-l luăm în considerare. Pentru că atunci când vom face un pas înapoi, în poate șase luni, trebuie să putem vedea povestea de ansamblu, spre deosebire de mesajele postate zi de zi pe Twitter. Lucrurile care vor fi mai interesante vor fi, de exemplu, ipocrizia de a prezenta o reformă a sănătății la care se lucrează de șase ani și care arată ca un proiect făcut pentru școală. Noi nu suntem SNL. Noi nu reacționăm la lucrul amuzant pe care l-a spus marți. Pentru noi, ce contează mai mult este care e imaginea de ansamblu a acestor oameni care lucrează în administrație. Poate acum nu știm răspunsul la această întrebare, dar poate îl vom afla.

 

Mi-a plăcut ce a spus la sfârșitul sezonului trecut, despre părăsirea funcției și caracterul practic al vieții adevărate – că o să învețe să conducă și să cumpere timbre. Chiar credeți că președinții sunt atât de rupți de viața reală?

Tony Hale: Da, dar e și un mod de exprimare plăcut. Majoritatea timpului, situațiile prin care trec personajele noastre sunt mult mai dificile decât lucrurile prin care trecem noi, dar când totul e haotic, e drăguț să te concentrezi pe o scenă, să vă uitați unul la altul și să vă întrebați cum puteți face scena amuzantă. Și ce mai putem face și cum putem maximiza totul, să găsim moduri mici prin care să avem și comedie fizică.

Julia Louis-Dreyfus: Este plăcut să te poți uni cu un grup de actori și scenariști și să lucrați ca o echipă. E un mod minunat de a trece prin cele mai neplăcute circumstanțe.

 

Ați văzut acea poză minunată de acum câțiva ani, în care cuplul Obama este condus pe gazonul palatului Windsor de către prințul Philip și Regină? Fără securitate, fără șofer – i-au așteptat să coboare din elicopter și au condus chiar ei mașina. Presa americană și-a ieșit din minți.

Julia Louis-Dreyfus: Da, nu am niciun dubiu în privința asta. Cred că e o situație care se poate întâmpla cât trăim. Cu siguranță.

 

Crezi că există o perioadă în care Selina ar putea trăi fără politică?

David Mandel: O să par un nebun, dar chiar cred că lucrurile astea ajută. Cu mai mulți ani în urmă, în „24” a fost un președinte de culoare. Nu acest lucru a dus la alegerea lui Obama, dar a început o conversație.

Julia Louis-Dreyfus: Nu acesta este planul nostru, dar cred că faptul că Selina este o femeie care urăște femeile ajută. Ne dă șansa să fim misogini dintr-o perspectivă neașteptată, iar asta îmi place.

 

Cum e afectată relația ei cu Gary de faptul că ea a pierdut puterea?

Julia Louis-Dreyfus: Fără niciun dubiu. Dacă ești președinte, da. Ei nu mai cumpără lucruri pentru ei. Am auzit o poveste despre unul dintre președinții Bush – își terminase mandatul și în magazine fusese pus scanerul. Nu a știut cum să-l folosească pentru că nu mai fusese într-un magazin de când l-au instalat.

David Mandel: Să-ți spun o poveste fascinantă. Acum citesc o carte absolut incredibilă. După ce și-a terminat mandatul și a stat câțiva ani în Independence, Missouri, Harry Truman s-a hotărât să conducă spre Coasta de Est împreună cu Bess Truman. În acea perioadă nu exista serviciul secret, nu existau bani, erau doar ei doi, care mergeau prin orașe, ieșeau la cină. Lăsau bacșis. Plăteau. Îi plăteau o cină unui polițist. Se opreau pentru înghețată. Puneau benzină. Este fascinant, aproape S.F. E o altă lume, îndepărtată de cea în care trăim acum. Se numește „Harry Truman’s Excellent Adventure, the True Story of a Great American Road Trip” și e fantastică.

Tony Hale: Cred că este responsabilitatea noastră cât de mult îi ridicăm pe piedestal și îi separăm de noi, fără să le oferim acea umanitate. Asta cred că ține de noi.

 

Există anul acesta niște înjurături aparte?

Julia Louis-Dreyfus: Mi-ar fi plăcut să văd asta.

David Mandel: Anul trecut, în episodul de la Camp David, am avut un moment în care ea conduce o mașină de golf. Pentru că Selina ar vrea să conducă.

Tony Hale: Mai degrabă voia o poză în timp ce conducea.

David Mandel: Așa e. Voia să fie văzută conducând – exact.

 

Publicul britanic este obișnuit cu insultele. În SUA, au fost oamenii șocați la început?

Julia Louis-Dreyfus: Nu, nu, nu. Atâta lucru pot să-ți spun – nu poate. Este în ADN-ul ei.

 

Da, am înțeles că aveți o regulă să scoateți înjurăturile obișnuite?

Tony Hale: Pentru că nu mai lucrează pe lângă Biroul Oval, am ocazia să petrec mai mult timp cu ea, ceea ce e o bucurie.

Julia Louis-Dreyfus: Ești și mai implicat în tot ce fac, așa-i?

Tony Hale: Da, și asta îmi place. Pentru că aș prefera ca Selina să mă abuzeze decât să mă ignore. Când m-a ignorat, am simțit că mor. Așa că acum că primesc toată această atenție, chiar dacă mă abuzează, pentru mine asta e iubire.

 

Citește și:

„Urzeala tronurilor”, „Vicepreşedinta” şi „Silicon Valley” continuă cu sezoane noi

Hugh Laurie joacă în serialul „Vicepreşedinta”

Foto: © 2017 Home Box Office, Inc. All rights reserved

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 21:30 21 de poduri 12
 • 23:30 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:00 Păcat Cosmic 15
 • 02:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 17:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Poftiţi pe la noi: Poftiţi la târg
 • 23:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 23:30 Kingsman: Serviciul Secret 12
  Bazat pe renumita revistă de benzi desenate şi regizat de Matthew Vaughn (Kick-Ass, X-Men First Class), "Kingsman: Serviciul Secret" este povestea unei organizaţii...
 • 02:00 Revizie Tehnică
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 05:45 Nemilosul Istanbul AP
  "Nemilosul Istanbul" este povestea luptei pentru supraviețuire a unei familii care se zbate să își construiască o viață decentă într-un oraș tentacular, plin de...
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Totul pentru familia mea AP
  Patru fraţi ramân orfani după o serie de evenimente tragice. În spatele acestor întâmplări se află maleficul Afik Atakul (interpretat de Celil Nalçakan), un om care...
 • 22:30 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 00:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 05:15 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV