Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

EXCLUSIV. George Buhnici primul interviu după plecarea din Pro TV: „Nu mai văd televiziunea ca primă opțiune pentru mine”

EXCLUSIV. George Buhnici primul interviu după plecarea din Pro TV: „Nu mai văd televiziunea ca primă opțiune pentru mine”

de Redactia Tvmania

Recent, George Buhnici ne-a uimit pe toți cu decizia de a renunța la televiziune și la emisiunea „iLikeIT”, pe care o făcea cu succes de 8 ani la Pro TV. Într-un interviu exclusiv, primul de după plecarea lui din Pro, jurnalistul ne-a lămurit și de ce a făcut-o.

 

TVMania: Vestea că pleci de la Pro ne-a surprins pe toți. Ce te-a determinat să iei această decizie?

George Buhnici: Am luat această decizie, pe care o cântărim de vreo doi-trei ani, am tot amânat momentul pentru că în ultimii ani s-au tot adunat lucruri pe care le făceam deja pe internet pe tot felul de platforme și, dacă la început internetul era doar un hobby, o chestie care ocupă câteva ore pe săptămână, a devenit constant un second job, după care a devenit activitatea principală. Puțină lume știe că pentru a face conținut de calitate chiar și pe internet trebuie să muncești serios și eu ajunsesem de făceam un clip zilnic pe buhnici.ro, social media, gestionam proiectul cavaleria, casebune.ro, practic trei sferturi din timp eram deja în online.Am luat decizia să aloc și ultima bucată de timp pe care o alocam televiziunii și să o aduc de pe televiziune în online, pentru că am ales schimbarea, să evoluez cu acest pas către digitalizare și să îmi urmăresc publicul. Acesta este motivul. Este cât se poate de simplu, nu a fost o chestie de tensiune, de scandal. Am simțit că pot evolua mai bine și pot urmări mai bine publicul pe digital într-un loc în care suntem mai adaptabili, mai rapizi, mai disponibili în a experimenta, față de televiziune unde regulile sunt scrise de multă vreme și industria aceasta a televiziunii este destul de reticentă la schimbare. Am încercat să schimb emisiunea, să o îmbunătățesc, am reușit să facem câteva lucruri însă dacă crezi cu adevărat în schimbare, nu poți să faci același lucru la fel atâția ani la rând fără să îmbrățisezi schimbarea. Mie îmi lipsea acest lucru la „iLikeIT” pe care ne-o doream de foarte mult timp. Voiam să transformăm „iLikeIT” în ceva mai mult, însă el performa deja foarte bine ca emisiune de televiziune și decizia de business a televiziunii a fost să o păstreze așa cum este, lucru cu care noi nu am fost împăcați.

Renunți de tot la televiziune, ori există posibilitatea să te revedem în viitor pe micile ecrane?

Am plecat de la Brașov unde eram jurnalist de presă scrisă, radio și abia începusem în televiziune de vreo 2-3 ani cu gândul că voi face televiziune în București la cel mai înalt nivel. Televiziunea este marea dragoste a carierei mele! Nu pot să zic că îmi lipsește și nici nu mai văd televiziunea în momentul ăsta ca primă opțiune pentru mine. Nu sunt decis, dar nu am găsit încă ceva care să mă motiveze și să îmi dea senzația asta pe care o căutăm cu toții că ceea ce facem este valoros, urmărit de mulți oameni și că aduce o schimbare și ceva util în viețile celor care te urmăresc. Jurnaliștii de televiziune vor să ajungă la câți mai mulți oameni cu poveștile lor, cu știrile, cu reportajele. Deocamdată pentru ce vreau eu să comunic, pentru sustenabilitate, pentru tehnologie, pentru o calitate mai bună a vieții, cel mai bun loc în care mă pot exprima este internetul. Aici este cel mai mare public oricum am lua-o. Televiziunea o mai văd doar ca parte a unei platforme de comunicare, nu mai este singura platforma de comunicare. Dacă aș mai face televiziune aș mai face doar ca parte a proiectelor mele existente, a ceea ce vreau să comunic, a lucrurilor pe care simt că îmi ajută comunitatea și mi-o ține aproape. Am o comunitate foarte fidelă, care mă urmărește deja de mulți ani pe internet și tot crește. M-aș gândi serios dacă m-aș duce pe televiziune, m-aș duce probabil după un public pe care nu îl am pe internet. Care e publicul acela, ce aș putea să îi ofer util într-un loc în care trebuie să vina la oră fixă? Asta e întrebarea pe care trebuie să ne-o punem când lucrăm în televiziune.

Care a fost cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o la Pro TV? Știm că aici ai cunoscut-o și pe soția ta, Lorena. Cu ce alți colegi ai rămas prieten și de la cine ai învățat cel mai mult?

Lecția cea mai importantă în Pro TV este în mod evident disciplina lucrului bine făcut. Perseverența și răbdarea de a confirma tot timpul că ești și că poți și așa să ajungi să fii respectat prin munca ta. Am avut parte de mentori buni, am avut însă și momente foarte dificile când, uitându-mă înapoi, m-aș fi bucurat dacă aș fi primit un tratament un pic altfel, dar una peste alta este una din cele mai frumoase perioade ale vieții mele. Pe Lorena am cunoscut-o în timp ce lucram la Pro TV, ea lucra la Registrul Auto Român pe vremea aia, era purtător de cuvânt. În Pro sunt prieten cu toată lumea! Toți foștii mei colegi de acum m-au felicitat, mi-au urat succes. Cred că foarte multă lume înțelegea și simțea că vine momentul acesta, poate mai evident decât și pentru mine, pentru că au văzut această evoluție a mea și felul în care m-am dus după public în digital. Așa cum spuneam visul nosturu ca jurnaliști este să ajungem la câți mai mulți oameni și atunci ei au văzut că am succes și am o comunitate foarte mare în online și le era evident că dacă potențialul de creștere e mai mare acolo voi pleca. Exact cum spuneam, uneori poate celorlalți le-a fost mai evident decât îmi era mie, inclusiv colegilor mei. Dintre colegi am învățat enorm de la Romeo Diaconescu, în perioada în care mi-a fost șef la secția social, de la Gabriela Popescu care mi-a fost șefă la departamentul de știri și este în continuare acolo. Ea este omul care m-a angajat în Pro TV asumându-și un risc uriaș! La momentul în care ea m-a angajat, eu aveam mai puțin de un an de când mă angajasem în Antena 1 în București, pentru că nu reușisem să intru din prima la Pro TV. Ea a văzut potențialul meu m-a angajat și spuneam că și-a asumat un risc foarte mare, pentru că sunt și singurul reporter pe care l-au angajat vreodată de acolo. Drept „pedeapsă” am fost arestat la scurt timp în Bulgaria și am declanșat acel scandal. Am învățat de la ea mai târziu ce înseamnă management, ce înseamnă să lucrezi cu oameni, ce înseamnă să păstrezi drumul drept atât cât se poate. Multe dintre lecțiile învățate de la acești oameni acum le folosesc și în businessul meu. Am învățat și de la cameramani, asistenți, oameni de toate facturile. Încă sunt oameni buni în Pro TV de la care încă se mai poate învăța.

Ce urmează acum în cariera ta?

Chiar și în acest moment când ofer interviul sunt la treabă. Filmez pentru casebune.ro niște reportaje, am niște materiale pe care le montăm din ultima deplasare în China pentru cavaleria.ro și buhnici.ro. Muncim foarte mult, avem extrem de multe proiecte! Practic pentru mine nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește activitatea mea de zi cu zi. Pe undeva mă așteptam că voi avea mai mult timp liber și că o să mai și stau, dar încă nu. Probabil că o să îmi pot lua la un moment dat o vacanță lungă însă încă sper la ea! Alte planuri nu am, doar mă concentrez pe ceea ce facem în online.

Cum ai putea descrie 2019? Cum a fost anul acesta pentru George Buhnici?

O întrebare faină! 2019 a fost super plin! Am călătorit enorm, am văzut o grămadă de lucruri, am făcut foarte multe chestii și, deși îmi propusesem să fac mai puține, selectând dintre lucrurile pe care le făceam am dat la o parte lucrurile mai puțin importante și alea mai importante, care credeam eu că vor rămâne puține s-au înmulțit. Cred că am învățat mai bine să selectez să dau la o parte lucrurile care nu sunt urgente, care nu sunt cu adevărat importante la scară mare și asta cred că s-a schimbat în mod important. Îmi pare rău că renunțarea la emisiune este unul dintre aceste lucruri, dar se pare că era nevoie. Cel mai mare lucru din 2019 evident este acesta, însă în rest, pe toate celelalte planuri totul crește. Spre exemplu am lansat în primăvară proiectul case bune care deja stă constant la un milion de vizitatori pe lună și pentru un proiect pe nișa de construcție mie mi se pare uriaș. Este un interes foarte mare acolo ma pasionează foarte tare domeniul acesta de când am construit și casa, pentru că am investit foarte mult timp în research, în documentare și acum am capul plin de informații din acest domeniu și asta e o chestie care îmi ocupă mult timp. Decizia de a transforma Cavaleria într-un hub, într-un fel de școală 2.0 pentru creatori iarăși ne pasionează foarte mult și este cel mai mare proiect al nostru pentru perioada următoare. Pentru mine anul ăsta este un an în care am tras de volan cumva, dar am senzația că am tras la viteză mare. Deocamdată toate ne merg se pare că am luat deciziile bune și 2019 este un an de succes.

Și pentru că sezonul 13 „ILikeIT” a ajuns cu pași repezi la final, aș vrea să ne spui din tot ce ai prezentat sezonul acesta ce nu ai vrea să îți lipsească din casă și care sunt cele mai inovatoare lucruri din tehnologie ale acestui an.

Pentru tehnologie 2019 este departe de final și mai sunt multe lucruri de povestit. Din ce am văzut anul acesta mă interesează o mulțume de lucruri. Văd o îmbunătățire pe toate planurile la capitolul telefonie mobilă, care încă de la 200 de euro încep să devină foarte bune pentru cei mai mulți oameni. Cred că peste 90% din oameni pot trăi fără probleme cu un telefon de 200 de euro și să nu simtă că ar fi putut cere mult mai mult sau că le-ar lipsi ceva. Văd mai multă inteligență artificială folosită util, o îmbunătățire în zona mașinilor electrice care se înmulțesc, partea de software devine foarte importantă și ceea ce ne așteptam deja de câțiva ani tehnologia accesibilă începe să devină bună și începe să fie prezentă în foarte multe locuri! În 2019 voi încheia anul cu o mașină electrică la care nu mă gândeam, cu un telefon care face poze mai bune, cu o casă și mai inteligentă care face mai multe lucruri pe cont propriu. Asta caut eu latehnologie să îmi facă viața mai ușoară, mai sigură, mai distractivă, fără neapărat să mă lovească puternic în buget. Dar atunci când vrei să fii printre primii, îți vei asuma întotdeauna că vei cheltui mai mult.

Se apropie cu pași repezi și iarna. Ce planuri de vacanță ai? Și, în încheiere, aș vrea să le spunem cititorilor noștri unde te putem vedea în continuare.

Iarna asta îmi doresc să fac o vacanță mai mare. De obicei emisiunea se termina până în Crăciun, imediat după anul nou plecam la târg la Vegas unde cred că voi merge din nou pentru că mi-a intrat în sânge mersul la târguri. Le promit fetelor de ani de zile că o să mergem în vacanță undeva la căldură pe timpul iernii și asta este o chestie pe care mi-o doresc nu știu dacă vom reuși, dar aș încerca. Vreau să ajung pentru prima oară după multă vreme și la snowboard, pentru că nu am mai făcut-o de ani de zile din aceleași motive. Tocmai ce i-am promis fetiței că vom petrece Crăciunul împreună desfăcând cadouri, deci o să fie o iarnă foarte simpatică exact așa cum ne dorim.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Survivor România AP
  Survivor este competiția care demonstrează că imposibilul nu există, care îi împinge pe concurenți în situații la care nici nu se gândeau când venea vorba despre...
 • 23:30 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:00 O luptă personală 6: În spaţiu restrâns 15
 • 01:45 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 02:30 Doctor de bine
  Află sfaturile medicilor invitați și vezi care sunt cele mai bune căi de tratament, dar și de prevenție, pentru o arie largă de boli, atât la copii, cât și la adulți....
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 14:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 17:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Chefi la cuţite AP
  Cea mai iubită emisiune culinară revine cu un sezon "de poveste", ce va dezvălui experienţele, dar şi motivaţiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase...
 • 00:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 00:30 Drumul aurului
  Documentarul "Drumul aurului" este dedicat fabulosului traseu străbătut de concurenții reality show-ului America Express, văzut, însă, în ritmul exploratorilor Marius...
 • 02:30 Hobbitul: O călătorie neaşteptată 12
  (r)
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:00 Preţul Fericirii AP
  Yildiz si Zeynep sunt surorile în jurul cărora se construieşte povestea, două caractere foarte diferite; dacă Yildiz considera că fericirea consta într-o căsătorie...
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Preţul Fericirii AP
  Synopsis: Tânăra şi înverşunata Yildiz (Eda Ece), va avea parte de surprize uriaşe din partea fostului soţ Halit (Talat Bulut) iar reacţia frumoasei femei va fi...
 • 22:45 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 00:15 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:15 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 03:15 Aripi frânte AP
  În centrul poveştii se află Zeynep (Melis Tüzüngüç), Emre (Emir Ozden), Cemre (Gizem Günes) şi sora lor mai mică, Aysun (Eliz Nese Çagin), care rămân într-o sărăcie...
 • 05:15 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV