Homepage  / Recomandări

Formula 1: Cine transmite Marele Premiu al Franţei 2022

Formula 1: Cine transmite Marele Premiu al Franţei 2022

de Tavi Cojocaru,

A 12-a rundă a sezonului 2022 din Formula 1 se va desfăşura duminică, 24 iulie, pe circuitul de la Le Castellet. Cursa va începe la ora 16:00 şi va fi transmisă în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2. Marele Premiu al Franţei a avut debutul în 1906, iar pilotul care s-a impus de cele mai multe ori a fost legendarul german Michael Schumacher, învingător de 8 ori.


Monegascul Charles Leclerc, învingător şi în runda precedentă, în Austria, va porni din pole-position, urmat, pe grila de start, de Max Verstappen, campionul mondial en-titre. Din linia a doua a grilei de start vor pleca Sergio Perez şi Lewis Hamilton, iar de pe poziţiile 5 şi 6, Lando Norris şi George Russell.

Formula 1: Marele Premiu al Franţei. Cum se apără piloţii de caniculă

Valul de caniculă care afectează Europa le va face viaţa un iad şi piloţilor din Frmula 1, fiindcă în cockpit temperaturile ajung şi la 60 de grade! Lando Norris a dezvăluit secretul său în lupta cu canicula: va avea un recipient cu apă de 1,5 litri, dar la începutul cursei acesta va fi îngheţat tun.


„O să folosesc din nou o sticlă de apă. Am folosit-o ultima dată la Barcelona. Trebuie să venim cu câteva idei, pentru că, după turul 6, e practic apă fiartă.Unii aleg să o înghețe, așa că sticla este solidă în primele tururi, iar apoi poate fi băută. Altfel, este oribil.
Mai apelez și la chestii de genul capsulelor de sodiu, pentru a mă ajuta să rețin mai multă apă, dar canicula va juca rolul ei atunci când este cald cum e și acum”, a explicat Lando Norris.

Clasament general piloți:

  1.  Max Verstappen (Red Bull) – 208p 
  2. Charles Leclerc (Ferrari) – 170p
  3. Sergio Perez (Red Bull) – 151p
  4. Carlos Sainz (Ferrari) – 133p 
  5. George Russell (Mercedes) – 128p

Clasament general constructori: 

  1. Red Bull – 359p
  2. Ferrari – 303p 
  3. Mercedes – 237p 
  4. McLaren – 81p 
  5. Alpine – 81p
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te