Homepage  / Ultimul număr

Fotbalul romanesc a aderat la Euro

Fotbalul romanesc a aderat la Euro

de Redactia Tvmania

Pentru Romania, calificarea echipei nationale la Campionatul European de fotbal este primul eveniment in care sportul se va impleti armonios cu afacerile. De pe urma performantei tricolorilor vor profita deopotriva suporterii, sportivii si economia.

Epoca romantica a sportului – in care competitiile majore aveau menirea de a bucura ochiul spectatorilor – a apus acum cateva decenii, fiind inlocuita de cea a profitului. Romania se va alatura insa acestei modalitati de a obtine crestere economica din evenimente aparent fara legatura cu asa ceva abia la anul. Turneul final al Europenelor de fotbal din 2008 va fi primul pe care economia romaneasca ar putea sa-l transforme intr-o buna oportunitate de afaceri. Calificarea Romaniei la Euro, survenita la un an dupa integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, confera o cu totul alta perspectiva atat suporterilor, cat si economiei.
In premiera, fanii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a merge la turneul final. Apropierea destinatiei fata de tara noastra (doar 2.000 de kilometri despart Zürich de Romania) si disparitia granitelor ii vor incuraja pe romani sa mearga la vara in Elvetia, pentru a-si sustine nationala in Grupa C. Elvetia se va transforma astfel intr-o destinatie ideala de vacanta la vara.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te