Homepage  / Ştiri / Televiziune

GALERIE FOTO. „Cimpanzeii”, primul episod al seriei „Dinastii”, va fi difuzat astăzi de BBC Earth

GALERIE FOTO. „Cimpanzeii”, primul episod al seriei „Dinastii”, va fi difuzat astăzi de BBC Earth
5

de Redactia Tvmania

Joi, 22 noiembrie, de la ora 23.00, BBC Earth difuzează primul episod al serialului documentar „Dinastii”: „Cimpanzeii”.

Dynasties_Early release_00_001Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

În Senegal, Africa de vest, trăieşte un grup de cimpanzei condus de un mascul alfa cunoscut sub numele de David. Ne alăturăm poveştii atunci când el este deja de trei ani masculul alfa al grupului. Masculii nu conduc de obicei prin aceste părţi mai mult de atât – sunt daţi la o parte de un exemplar mai tânăr. Mai mult decât atât, David nu are aliaţi care să îl ajute să îşi protejeze poziţia de lider. Sezonul secetos se instalează – mâncarea şi apa devin o raritate. Grupul este forţat să stea împreună pentru a supravieţui. David este acum înconjurat de rivali care vor coroana lui şi sunt pregătiți să ucidă pentru asta.

David va avea parte de lupte brutale, lumea lui va fi înghită de flăcări şi va fi nevoit să recurgă la viclenii extraordinare. Va putea oare să facă față ameninţărilor şi să își păstreze rolul de mascul alfa suficient de mult timp încât să ofere un moştenitor propriu la tron? Aceasta este o poveste despre putere, politică şi lupta pentru supravieţuire.

 

Profilul personajelor

Personajele din episod (numele sunt date animalelor de către experţii care le-au studiat).

David este masculul alfa. Un lider cu multă carismă şi prezenţă de spirit. Își petrece adesea timpul singur, ţinându-se departe de grup şi evitând astfel orice conflict nedorit. Când am început filmările, David era deja masculul alfa de trei ani.

KL este un mascul mai bătrân si mai înţelept decât David. A depăşit vârsta la care putea să concureze împotriva lui David pentru poziţia de mascul alfa. Este un cimpanzeu inteligent şi foarte loial – aliatul perfect pentru David atunci când situația devine dificilă.

Luthor este un mascul tânăr, agresiv şi foarte ambiţios. La începutul filmărilor se afla pe poziția a cincea în ierarhia grupului şi aspiră la locul fruntaş.

Jumkin este al doilea în ierarhie la momentul începerii filmărilor – succesorul la tron. David este singurul rămas în calea lui. Jumkin este un luptător care îşi poartă la vedere cicatricile bătăliilor anterioare.

 

Cimpanzeii Fongoli: Acest grup de aproximativ 32 de cimpanzei trăiesc în sud-estul Senegalului, acolo unde pădurea se întâlneşte cu deşertul Sahara. Au parte de o întindere de aproximativ 92 de kilometri pătraţi de pădure şi savană. În timpul puţinelor luni ploioase ale anului, aceştia se împart pe întregul teritoriu, însă în perioada secetoasă încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună. Este momentul în care tensiunile din grup cresc, iar liderul lor este amenințat de rivali. Masculul alfa al acestei familii este David, care conduce cu putere şi determinare, dar care adesea trebuie să se reafirme în faţa rivalilor mai tineri sau în timpul răfuielilor de rang.

Specie pe cale de dispariţie: Cimpanzeii sunt o specie în pericol, însă sub-specia cimpanzeului vestic a fost declarată pe cale de dispariție în anul 2017, luând în considerare deprecierea rapidă a numărului de exemplare.

Dinastie geografică: Acest peisaj se află la limita la care cimpanzeii pot supravieţui. Temperaturile ajung la peste 40C, iar peisajul devine arid în sezonul secetos. Pentru a găsi suficientă mâncare şi apă, grupul este nevoit să străbată un teritoriu vast – un teritoriu dominat de David. Pe măsură ce femelele cimpanzeu cresc, acestea se desprind de familii în căutarea unor grupuri noi în care să trăiască. Însă masculii rămân cu grupul lor pe viaţă, ceea ce creează un adevărat butoi cu pulbere de rivalităţi şi ambiții.

 

Locaţie filmare

Proiectul de cercetare Fongoli, regiunea Kedougou, sud-estul Senegalului.

 

Filmarea cimpanzeilor

Acest grup de cimpanzei din Senegal sunt unici. Raportul dezechilibrat dintre masculi şi femele (12 masculi la 7 femele ) şi condiţiile extreme de mediu reprezintă un factor de stres nemaiîntâlnit altundeva. Aceşti factori de stres creează mult dinamism în interiorul grupului – rivalitate, bătălii şi politică. Dacă echipa de producţie ar fi avut vreo şansă să captureze pe peliculă schimbările majore dintr-un grup de cimpanzei, atunci acesta din Fongoli ar fi fost grupul potrivit.  

La începutul fiecărei filmări, în prima zi împreună cu grupul, David venea şi oferea echipei o demonstraţie de dominaţie, folosind limbajul corpului pentru a le aminti cine este şeful. După ce a subliniat clar acest lucru, a considerat că echipa nu mai prezintă interes, lăsându-i în pace.

În fiecare zi, echipa a fost nevoită să se trezească înainte de răsărit. Unul dintre grupurile de cercetare ştiinţifică conducea echipa în pădure prin întuneric pentru a găsi cimpanzeii înainte de a se trezi şi a pleca; în caz contrar, întreaga zi ar fi fost pierdută. Grupul de cimpanzei erau urmăriți pe durata întregii zile, studiați ore întregi pe o căldură toridă, până când se opreau şi se culcau. Echipa de filmare rămânea alături de ei până se așezau la somn, întorcându-se la bază pe întuneric.

 

Informaţii despre filmare

 • Numărul de zile de filmare pe teren: 309 zile
 • Întreaga filmare a fost realizată pe jos, fără maşini: teritoriul cimpanzeilor are aproximativ 92 de kilometri pătraţi
 • Durata unei zile de filmare: 4am – 7pm
 • Numărul defecţiunilor mecanice: prea multe pentru a putea fi numărate! Cel puţin una la fiecare 3 zile timp de 2 ani.
 • Kilometrii parcurşi: peste 2400
 • Cel mai lung drum într-o singură zi: 24 kilometri (în medie aproximativ 12 kilometri pe zi)
 • Kit de filmare: aproximativ 80 kilograme pe zi.
 • Litri de apă consumaţi: 3000 de litri băuţi în timpul filmărilor de întreaga echipă.
 • Numărul bolilor misterioase: 3 (toate diferite…)
 • Cel mai mare număr de ore petrecute aşteptând cimpanzeii să reapară din vie după somn în timpul zilei: 9 ore

 

Interviu cu Rosie Thomas, producătorul şi directorul „Cimpanzei”

De ce aţi ales acest grup de cimpanzei?

În timpul discuţiilor purtate cu oameni de ştiinţă din Africa, am identificat un grup de cimpanzei din Senegal despre care se credea că se află la un punct de răscruce în societatea lor. Masculul alfa al grupului, pe nume David, avea puterea de trei ani. Nici un alt mascul alfa din această populaţie nu a rezistat atât de mult. Fratele său a purtat multe bătălii pentru a menține puterea lui David, dar a dispărut chiar înainte de a începe noi filmările, lăsându-l pe David izolat şi vulnerabil. Nu doar acest aspect ne-a făcut să alegem grupul, ci şi faptul că existau mai mulţi masculi decât femele. Acest lucru însemna că exista o competiţie intensă între masculi atunci când femelele intrau în călduri. Am considerat că întregul context ne va oferi şansa de a captura o luptă pentru putere.

Ce avantaje are un mascul de cimpanzeu din poziția de alfa?

Multă tristeţe! Ca alfa, ai cel mai facil acces la lucruri precum mâncare şi apă şi dreptul de a fi primul care se împerechează cu femelele. Însă toţi ceilalți masculi îşi doresc aceste drepturi. Aşadar, masculul alfa duce lupte în mod constant pentru a-i opri pe ceilalţi să se împerecheze şi pentru a combate tentativele de detronare. Pe termen lung, dreptul de împerechere înseamnă urmași. Pentru un mascul, dinastia reprezintă în esenţă paternitatea pentru cât mai mulţi urmași, crescând astfel șansele ca unul dintre ei sa devină alfa. Însă drumul spre poziţia de mascul alfa şi menţinerea acestui rol sunt extrem de dificile.

Sunt aceste lupte pentru putere la fel de complexe precum par?

Da. Este totul foarte politic, şi, uneori, este ca şi când ai privi o telenovelă. Tot ce fac cimpanzeii fac pentru a acumula favoruri, pentru a câştiga avantaje ulterioare. Identifică întotdeauna individul cel mai puternic, cu care merită să se împrietenească şi în egală măsură, pe cel slab. La fel ca în politică, există personaje pe care le placi şi personaje pe care nu le placi. Pare că fiecare are propriile scopuri.

În anumite locuri din Africa, există destul de multe schimburi între masculii diferitelor grupuri de cimpanzei, dar în Senegal mediul înconjurător este atât de sărac încât grupul nostru avea un teritoriu vast, de aproximativ 92 de kilometri pătraţi. Nu se întâlneau aproape niciodată cu alte grupuri. Asta înseamnă că foarte puţine femele noi se alăturau grupului, creând un dezechilibru astfel încât toată competiţia masculilor venea din interior. Este o societate extrem de volatilă.

Aţi observat şi comportamente neobişnuite?

Grupul nostru trăieşte într-un mediu foarte diferit faţă de majoritatea cimpanzeilor, fiind un mozaic de savană şi pădure, nu o pădure densă. Acest lucru înseamnă că ei fac lucruri pe care alte grupuri nu le fac, ceea ce îi face foarte interesanţi. I-am văzut făcând suliţe din crengi pentru a vâna maimuţe mici din familia Galagidae în copaci. Nici un alt grup nu face acest lucru. De fapt, este atât de neobişnuit încât, timp de mulţi ani, omenii de ştiinţă nu au crezut în rapoartele care specificau acest lucru.

Aceşti cimpanzei petrec foarte mult timp la sol, aşadar se deplasează adesea adesea biped – pe membrele posterioare – ceea ce arată extraordinar! Ceva parcă desprins din filmul Planeta Maimuţelor.

Au de-a face cu multe incendii în sezonul secetos, dar au abilitatea de a le citi incredibil de bine privind direcţia de deplasare a fumului şi astfel, identifică modul cel mai sigur de a călători în jurul incendiilor. Atunci când există multă apă în jur, se scaldă îndelung pentru a se răcori. Când nu mai există apă aproape deloc, ştiu unde să sape în albii vechi şi secate pentru a găsi ape subterane.

Folosesc beţe pentru a pescui termite din găuri. Şi alţi cimpanzei au învăţat cum să facă asta, dar cimpanzeii noştri ştiu să facă asta de foarte mult timp. Într-o zi i-am urmărit pescuind termite timp de patru ore. Mănâncă o cantitate enormă de termite!

Cât de greu a fost să realizaţi acest film?

Istovitor! În ceea mai mare parte a timpului am mers pe jos. Când eram la locaţie, ne trezeam la 4:00 am şi mergeam la cimpanzei pentru a-i prinde înainte de răsărit. Stăteam cu ei toată ziua, până rămâneam fără lumină naturală. Apoi, ne întorceam acasă. Într-o zi bună mergeam cel puţin opt kilometri, dar într-o zi proastă ajungeam şi la 24! Cei trei oameni din echipa zilnică aveam aproximativ 80 de kilograme de echipament, pe care le căram la temperaturi de aproape 40C. Ca echipă, am parcurs peste 2400 kilometri.

Albinele erau o problemă majoră. Roiau în jurul capului, încercând să intre în ochi şi urechi. Unele zone erau cu siguranţă mai rele decât altele şi puteai doar să speri că cimpanzeii nu îşi vor face siesta într-o zonă cu albine, deoarece te aşteptau ore întregi de așteptat. Însă mult mai îngrozitoare erau albinele de miere; deveneau cu adevărat agresive şi am fost nevoiţi să fugim cât puteam de repede cu întregul echipament, uneori și pe distanţă de 1 kilometru ca să scuturăm de pe noi albinele pentru a evita înţepăturile.

Există şerpi pe care trebuia să ai grijă să nu calci, în special atunci când te deplasai spre sau dinspre cimpanzei pe întuneric. Întâlneam adesea şerpi uriaşi întinşi în calea nostră, peste care trebuia să trecem cu grijă. Într-o zi ne-am aşezat pe jos, iar asistentul a început să pocnească din degete pentru a ne atrage atenţia, arătând spre pământ. Era un scorpion uriaş lângă piciorul cameramanului. Acesta a sărit repede şi s-a ferit din calea scorpionului. Nu am mai vrut să ne așezăm toată ziua!

Cel mai dificil moment al anului a fost atunci când iarba era foarte înaltă. În multe zone, vegetaţia era densă şi depăşea nivelul capului nostru. Puteai auzi cimpanzeii la câţiva metri distanţă, dar nu vedeai nimic. Lupta cu vegetaţia pentru a putea înainta şi pentru a ţine pasul cu cimpanzeii a fost claustrofobică și istovitoare.

Dar simt că am fost privilegiată să am posibilitatea de a observa un grup de cimpanzei de la o distanţă atât de mică, pe o perioadă atât de lungă. Puţini oameni au ocazia să facă acest lucru. Acum îi consider prieteni vechi pe care îi cunosc foarte bine. Am văzut şi câţiva pui care au crescut alături de grup, unii fiind nou născuți când noi am început să filmăm şi având aproape doi ani când i-am văzut ultima dată. A fost minunat să îi pot urmări în acea călătorie.

Aţi avut multe momente în care siguranţa proprie v-a fost pusă în primejdie?

Momentele în care am fost cel mai expuşi pericolului au fost acelea când se iscau luptele. Cimpanzeii se fugăresc adesea şi aruncă bolovani atât de grei încât eu nu îi pot ridica. Cimpanzeii sunt extrem de puternici – mult mai puternici decât oamenii – iar noi eram extrem de aproape! Acele momente au fost extrem de tensionate pentru că nu doream să fim loviţi de bolovani! Dar nu ne-au ameninţat niciodată. Cred că ne-au văzut precum ceva ce nu avea legătură cu societatea lor sau cu bătăliile lor personale, şi erau aşadar toleranţi cu noi. Când nu ne doreau în preajma lor, nu exista nicio şansă să ţinem pasul cu ei!

 

VEZI PROGRAMUL TV
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 07:00 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 10:00 Doctor de bine
 • 10:30 Arena bucătarilor AP
  Arena Bucătarilor este o emisiune pentru profesionişti şi pasionaţi de bunătăţuri, care vă invită să pătrundeţi în lumea nevăzută a gastronomiei. Această emisune...
 • 11:00 Detectiv fără voie 12
  Miles Logan (Martin Lawrence) este un hoţ de bijuterii urmărit de neşansă. Căci după ce reuşeşte să fure un diamant uriaş, este trădat de partenerul său şi petrece...
 • 13:00 Apropo TV
  "Apropo" este unul dintre cele mai folosite cuvinte din vocabularul românilor. Fie ca sunt în maşină, la serviciu, acasă, pe stradă sau pur şi simplu aleg un iaurt...
 • 14:00 Visuri la cheie
  "Visuri la cheie" este un show de televiziune ce prezintă cazurile emoţionante ale unor familii, iar echipa emisiunii le transformă locuinţele în spaţii frumoase...
 • 16:00 Căsătoriţi pe nevăzute AP
  Cel mai urmărit experiment social al momentului, formatul TV care a schimbat viața multor oameni din toate colțurile lumii, vine la PRO TV. "Căsătoriți pe nevăzute"...
 • 18:00 România, te iubesc!
  Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu şi Rareş Năstase caută şi informează publicul din toată România despre adevăruri pe care mulţi le-ar dori ascunse:...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 20:00 Mecanicul 2 15
  Atunci când frumoasa iubită a lui Arthur Bishop (Jason Statham) este răpită, el trebuie să se întoarcă la profesia la care renunţase definitiv, pentru a îndeplini...
 • 22:00 Sahara 12
 • 00:30 Apropo TV
  "Apropo" este unul dintre cele mai folosite cuvinte din vocabularul românilor. Fie ca sunt în maşină, la serviciu, acasă, pe stradă sau pur şi simplu aleg un iaurt...
 • 01:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 02:30 Femeia alege
  Majda Aboulumosha găzduieşte "Femeia alege", un dating show în care puterea se află în mâna femeilor. Cinci concurente independente, decise să își găsească dragostea...
 • 03:30 Flicka 3
  Kelly şi-a pierdut tatăl într-un accident rutier şi a rămas să trăiască numai cu mama sa la ferma lor din statul american Wyoming. Ferma Cherry Creek e specializată...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 09:00 Casa Zurli
  Trupa-fenomen pentru copii, Gaşca Zurli, aduce lumea magică din spectacolele lor în Casa Zurli, o producţie marca Antena 1. Cu ajutorul personajelor atât de îndrăgite...
 • 10:00 Neatza de weekend
 • 13:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 13:30 Hello Chef!
  Antena 1 lansează un nou proiect de cooking - Hello Chef, ce aduce laolaltă săptămânal în bucătărie un chef - Roxana Blenche, un medic cardiolog pasionat de nutriţie...
 • 14:30 Cum să dai afară din casă un burlac de 30 de ani AP
  Tripp nu a reuşit niciodată să "zboare" din cuibul părintesc. Întotdeauna a avut un motiv sau altul, dar acum părinţii săi au ajuns la disperare. S-au săturat! Aşa...
 • 16:30 Indiana Jones şi regatul craniului de cristal 12
  Cea mai nouă aventură începe în deşertul de Sud-vest, în 1957 - în toiul Războiului Rece. Indy şi partenerul lui, Mac abia au scăpat teferi după o confruntare cu...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:00 Asia Express AP
 • 23:30 iUmor 12
  Cel mai "nebun" juriu din televiziune, format din Delia, Cheloo şi Mihai Bendeac caută cel mai amuzant român în emisiunea "iUmor", de la Antena 1. De la momente...
 • 02:30 I mai mult iUmor 15
  "iMai mult Umor" este povestea nevăzută din spatele produsului finit iUmor, este spectacolul din spatele spectacolului, a spus Vlad Drăgulin. Actorul va urmări tot...
 • 03:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 04:00 Cum să dai afară din casă un burlac de 30 de ani AP
  Tripp nu a reuşit niciodată să "zboare" din cuibul părintesc. Întotdeauna a avut un motiv sau altul, dar acum părinţii săi au ajuns la disperare. S-au săturat! Aşa...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Sport, dietă şi o vedetă AP
  Emisiunea "Sport, dieta şi o vedetă" are la bază un program ce se doreşte a fi un stimulent real pentru telespectatori, pentru a face mişcare sub orice formă ar...
 • 08:00 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 08:30 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 10:00 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 11:00 Apel la consilier
  Din perspectiva experienței de consilier medical, Eva Pavel le va prezenta telespectatorilor soluții și tehnologii inovatoare pentru problemele lor de sănătate...
 • 11:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 14:30 Asta-i România! AP
  Pe toate vrem să le cunoaştem şi să nu treacă neobservate. Emisiunea "Asta-i România!" ne prezintă o Românie, aşa cum este ea, cu bune şi cu rele. Întâmplări deosebite...
 • 16:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 18:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Christian...
 • 19:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 20:00 Roata norocului AP
  Concurenţi norocoşi, premii uriaşe, adrenalină, muzică şi divertisment de calitate, acestea sunt ingredientele perfecte pentru serile de duminică, la "Roata Norocului".
 • 22:00 40 de întrebări cu Denise Rifai AP
  40 de întrebări adresate unui invitat, două minute pentru a răspunde la fiecare dintre acestea, într-o întâlnire revelatoare cu un jurnalist experimentat: Denise...
 • 00:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 04:00 Asta-i România! AP
  Pe toate vrem să le cunoaştem şi să nu treacă neobservate. Emisiunea "Asta-i România!" ne prezintă o Românie, aşa cum este ea, cu bune şi cu rele. Întâmplări deosebite...
 • 05:30 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV
Program Cinema
RULEAZĂ ASTĂZI LA CINEMATOGRAFELE DIN
VEZI PROGRAMUL CINEMATOGRAFELOR