Homepage  / Ultimul număr

Iarba verde de la ei

Iarba verde de la ei

de Redactia Tvmania

Cea mai veche si mai prestigioasa competitie de tenis din lume, turneul de Grand Slam de la Wimbledon, va cheama, de luni, sa savurati placerea jocului pe iarba.

130 de ani au trecut de la primele schimburi de mingi ale competitiei pe care membrii cluburilor de tenis pe iarba si de cricket ai Angliei au pus-o la cale in vara lui 1877. Peste intrecere s-au scurs deceniile si nenumarate generatii, dar nimic nu s-a schimbat in tabieturile si hobby-urile britanicilor. Aceasta sedimentare impresionanta a obiceiurilor transformate in traditie confera Wimbledonului o distinctie unica in sportul mondial.
Singurul turneu de Grand Slam ramas credincios ierbii – suprafata cea mai frumoasa, dar si cel mai greu de intretinut – este ocazia ideala pentru Federer de a-si lua revansa pentru infrangerea suferita acum cateva saptamani, in finala de la Roland Garros, cu spaniolul Rafel Nadal. De data aceasta, rolurile s-au inversat. Ibericul, regele incontestabil al suprafetelor lente, l-a pus la punct fara mari eforturi pe eternul sau rival in ultimul act al turneului francez. Cei doi trec Canalul Manecii pentru a disputa revansa acolo unde elvetianul Roger Federer e stapan absolut: pe suprafata rapida.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te