Homepage  / Seriale

Kit Harington pregătește o miniserie pentru BBC

Kit Harington pregătește o miniserie pentru BBC

de Redactia Tvmania

Site-ul Deadline anunță că actorul din „Urzeala tronurilor” l-ar putea interpreta pe Guy Fawkes, într-o miniserie de trei episoade, cu durata de o oră, despre Complotul Prafului de Pușcă, un eveniment istoric din 1605. Miniseria are deocamdată numele de lucru „Gunpowder” și va fi produsă de BBC.

kit-harington

Chiar dacă este o figură cunoscută în Marea Britanie, pentru restul continentului Guy Fawkes rămâne un necunoscut. În 1605, un grup de catolici englezi, condus de Robert Catesby și din care făcea parte și Guy Fawkes, a pus la cale un complot prin care să-l omoare pe rege, pe familia acestuia și o bună parte din aristocrație, aruncând în aer Camera Lorzilor. Guy Fawkes a fost cel însărcinat cu punerea în aplicare a planului și a fost arestat cu câteva ore înainte de declanșarea exploziei și, ulterior, executat. În timp, acesta a devenit unul dintre cei mai admirați rebeli din toate timpurile, iar masca sa a devenit un simbol al celor care se opun abuzurilor.

Conform Deadline, Kit Harington ar putea juca în această miniserie. Site-ul mai dezvăluie și că actorul a scris și un scenariu legat de Complotul Prafului de Pușcă, dar nu e sigur să scriptul său va fi folosit pentru cele trei episoade de la BBC. Oricum, Kit Harington are motive personale să fie implicat în proiect, el este unul dintre stră-stră-nepoții lui Robert Catesby, care a participat la complot alături de Guy Fawkes.

Citește și:

1. Kit Harington a declarat că joacă și în sezonul 6 din „Urzeala tronurilor”

2. Kit Harington și Rose Leslie, plimbându-se de mână prin L.A.

3. Kit Harington a povestit la o petrecere ce i se întâmplă lui Jon Snow

4. Va fi sau nu va fi Jason Momoa în sezonul 7 din „Urzeala tronurilor”

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te