Homepage  / Seriale

Interviu Luke Hemsworth („Westworld”): „Nu ne vom opri din a folosi tehnologia. Nu poți pune duhul înapoi în lampă”

Interviu Luke Hemsworth („Westworld”): „Nu ne vom opri din a folosi tehnologia. Nu poți pune duhul înapoi în lampă”
7

de Redactia Tvmania

TVmania a obținut prin intermediul HBO România un interviu cu Luke Hemsworth, interpretul personajului Ashley Stubbs din „Westworld”. Vedeți mai jos ce spune actorul despre serial.

 

WestworldIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

– Ashley Stubbs are parte de un început dramatic în sezonul al treilea – ne poți face o recapitulare cu unde l-am lăsat la finalul sezonului al doilea?

Luke Hemsworth: A fost destul de ambiguu, cred, la finalul sezonului anterior. S-a făcut o aluzie la faptul că Ashley Stubbs era o Gazdă pentru că a vorbit despre un crez central și a vorbit despre bătrân [Robert Ford, interpretat de Anthony Hopkins], care l-a angajat chiar el, dar nu a fost cristalizat până când nu l-am văzut pe Stubbs sezonul acesta și a încercat să-și pună capăt vieții. Dar nu e un țintaș prea bun. Nu știu care e problema lui Stubbs, că nu nimerește nimic.

– Cumva nu are jobul potrivit pentru el, nu-i așa?

Luke Hemsworth: Este cel mai prost specialist în securitate pe care l-ați cunoscut. Care e jobul tău? Ah, să am grijă ca toți să fie în siguranță. O să fii bun la asta, nu? Nu? Teoretic ar trebui să fie grozav, dar nu are foarte multă profunzime. Nu există multă substanță la tipul ăsta.

– Putem vedea o latură diferită a lui Stubbs în acest sezon și un simț al umorului care e mult mai evident, ți-a plăcut să joci aceste laturi noi?

Luke Hemsworth: Da, există foarte mult umor grozav. E foarte sardonic și există o resemnare seacă în umorul lui și avem ocazia de a ne juca cu acest lucru puțin, mai ales împreună cu Bernard [Lowe], care e fantastic. N-am mai avut ocazia de a folosi cuvintele: „Du-te dracu, Bernard” în atât de multe moduri diferite, știi ce zic? „Du-te dracu, Bernard”. La un moment dat devine un fel de „Te iubesc”. „Du-te dracu”.

– Și există o secvență foarte amuzantă, dar importantă în poveste, la un moment dat, în care Bernard îl reprogramează pe Stubbs să aibă grijă de el.

Luke Hemsworth: Chiar atunci când credea că a scăpat, nu? A făcut gestul suprem de a le da drumul tuturor și apoi a fost păcălit de Bernard!

– În ce moment ai aflat că Stubbs este o Gazdă?

Luke Hemsworth: Mă aflam în Kentucky. Aveam un rol foarte mic într-un alt proiect și apoi m-au pus într-un avion în drum spre platourile „Westworld”, unde trebuia să filmez la 6 dimineața, în Los Angeles. Ajung pe aeroportul din Atlanta și era închis, ratasem zborul, un moment foarte stresant. La 1 dimineața, primesc un email de la Jonah [Jonathan Nolan] cu niște rescrieri ale secvențelor și există foarte mult dialog în acea scenă. Eu zic: „Noroc că sunt treaz și pot să apuc să învăț textul” și apoi încep să citesc și se vorbește despre „asta e crezul meu central? Ia stai puțin”. Deci pur și simplu a strecurat acest element în text.

– Probabil că te-ai simțit de parcă ai fi fost în „Westworld” ca un actor care citea un scenariu și care practic capătă conștiență în acest fel?

Luke Hemsworth: Exact. Am apărut pe platouri, cu cinci ore întârziere și sunt 500 de persoane implicate în filmări, există ambarcațiuni și avioane și eu întreb: „Ce se întâmplă? Sunt o gazdă?” și Jonah spune „Poate”. Apoi Tessa [Thompson] și cu mine avem un moment foarte liniștit în tot acest haos și încerc să înțeleg această scenă. Habar n-am ce fac în acest moment. A fost lăsat ambiguu până când am primit o felicitare de Crăciun de la Lisa [Joy] cu textul: „Felicitări, te facem robot, pentru că roboții sunt eterni”. Reacția mea a fost „Ok, grozav. Acum știm”. Apoi prima mea secvență este [face sen cu degetul la tâmplă]: ups, am ratat.

– Crezi că gazdele-roboți sunt mai umani decât oamenii?

Luke Hemsworth: Da, de la început, teoria mea era că roboții sunt schematica pentru noua rasă umană, că în direcția asta ne îndreptăm – că devenim o societate atunci când suntem cu toții inteligențe artificiale. Nu știu. Asta a fost teoria mea originală în sezonul întâi. Dacă se va întâmpla acest lucru sau nu e o întrebare distinctă, pentru că nimeni nu-i spune lui Stubbs nimic! Cred că asta e ce se întâmplă, nu? E ca și cum Dolores ar spune că Gazdele sunt zeii și că ei creează o rasă superioară și scapă de ce este inutil, poate.

– Ți-a schimbat prezența ta în serial perspectiva legată de progresul tehnologic?

Luke Hemsworth: Da, din 2014, atunci când am început să lucrăm la show, diferența față de momentul prezent e imensă. Și cunoscându-i pe Lisa și Jonah, nu cred că nici ei au prea multă speranță legată de viitor, și cred că acest lucru este puternic reflectat în noul sezon. Dar de asemenea cred că o parte din lipsa de speranță vine de la resemnarea de a fi pe acest drum și nu putem să îl părăsim. O să vină. Vom începe să avem, și deja avem parțial, această revoluție artificială. Nu cred că e tras de păr, nu? Care e totuși răspunsul? Pentru că nu ne vom opri din a folosi tehnologia în toate formele ei. Nu poți pune duhul înapoi în lampă. Așa că există această senzație de „suntem aproape de apocalipsă, dar tot o să ne întâlnim la bar”.

– Ce părere ai legată de faptul că femeile par să fie la conducere în „Westworld”?

Luke Hemsworth: Cred că fără acest element, tot serialul ar fi complet diferit, dintr-o altă epocă altă eră care s-a încheiat. Și cred că elementul reflectă cât de uimitoare sunt aceste femei. Evan [Rachel Wood] și Thandie [Newton] sunt forțe ale naturii și sunt constant uimit de ele. În una dintre primele mele zile pe platouri lucram cu Evan și ea era în scaun, în modul de diagnostic și îmi aduc aminte că observam cât de subtilă este – nu avea nicio respirație irosită, nici o mișcare irosită – mâinile ei, tot. A fost ca și cum primeam o lecție de interpretare. Este atât de sublimă acum. Și e valabil pentru toate. Inclusiv Thandie. Iar Thandie a făcut acest lucru fiind dezbrăcată pentru jumătate din sezon, ceea ce e cu atât mai grozav.

– E adevărat că Evan Rachel Wood te-a rănit în timpul unei scene de luptă care a mers prost?

Luke Hemsworth: De fapt, m-am rănit singur înainte. Ea a reușit să nu mă rănească. Eu atârnam un televizor de perete și eram cocoțat pe o scară. Era un televizor foarte mare. Eram cocoțat pe o scară și era la înălțime și eram singur. Îl mișcam puțin ca să îl montez pe perete și bicepsul mi s-a deplasat de pe os! Am crezut că eram ok, dar mușchiul s-a deplasat și s-a rulat până în umăr. Așa că în prima scenă de luptă [în episodul al doilea din acest sezon] pe care am avut-o cu unul dintre acei tipi, în hol, nu aveam niciun biceps atașat și de aceea au ales să mă împuște în braț ca să lupt cu un singur braț în marea majoritate a scenei. Apoi m-am operat și mi-au reparat mușchiul, l-au reatașat, și apoi am avut marea scenă de luptă cu Evan, literalmente imediat ce mi-am revenit.

– Ce s-a întâmplat în acea scenă de luptă cu Evan Rachel Wood?

Luke Hemsworth: M-a lovit cu piciorul iar și iar, m-a aruncat într-un zid și apoi m-a aruncat de la balcon. Dar ea a fost grozavă. A fost o filmare intensivă fizic. Nu mi se pare că scenele de luptă sunt distractiv de filmat. Sunt foarte coregrafiate, dar mereu dor. Și la început încerci să zici „Ah, nu, nu am nevoie de protecție pentru genunchi, nu”. Dar după ce cazi în genunchi de 90 de ori… Repetiția doare. Există un motiv pentru care avem cascadori și sunt absolut fantastici. Știu cum să cadă și știu cum să te facă să arăți bine.

– Ce procent din cascadorii este realizat de echipa de cascadori și cât faci chiar tu?

Luke Hemsworth: Acea luptă a fost făcută de noi, în afară de ultima bucată când Stubbs cade peste balustradă. Acela este Simon, dublura mea. E coregrafiat și este exact ca o scenă, repetăm și repetăm și repetăm, și încă mai mult, probabil decât o secvență normală, dar e vorba de siguranță aici, pentru că nu poți folosi actori în cascadorii. E un mare nu.

– Încă mai consideri Los Angelesul drept casa ta?

Luke Hemsworth: Tocmai m-am mutat înapoi în Australia. Am locuit în LA timp de 7 ani și apoi în decembrie 2019 ne-am hotărât să ne întoarcem acasă. Am avut ocazia de a ne întoarce acolo și copiii au ajuns la o vârstă la care ne gândeam „Ah, e momentul să-i înscriem la o școală la care ne-am dori să meargă” și avem o școală grozavă numită The Living School, în care sunt împrumutate o mulțime de principii din Finlanda și Suedia, toate aceste locuri care sunt pe primele locuri în lume la învățătură, și copii se simt foarte bine, le place foarte mult.

– Ți se pare ușor să lași toate în urmă la finalul unei zile de lucru? Cu un show ca „Westworld”, unde ai de-a face cu toate aceste concepte complexe? Cât de ușor îți este să le lași deoparte?

Luke Hemsworth: E interesant, pentru că mi-e mult mai ușor în Australia. Aceasta a fost binecuvântarea, dar și blestemul de a fi în LA – era grozav să conduc spre serviciu și apoi să conduc până acasă, dar e ciudat să las copiii la școală și apoi să mă duc și să fiu Stubbs în „Westworld”. Trebuie să faci o schimbare mentală și un proces. Da, ajunge la mine. Există tot felul de lucruri reziduale de care e greu să scapi și, cred că dacă rolul meu ar fi fost mai de amploare, mi-ar fi fost mai dificil să fac asta. Dar cantitativ a fost fix de ajuns. Nu era atât de intens încât să mă facă să clachez. Dar am filmat lucruri în care intenționat nu îi sun pe copii, pentru că am nevoie de senzația de a fi separat de ei, am nevoie de acea senzație de pierdere. Găsești moduri de a folosi acest lucru. Și îți influențează alegerile actoricești. Deci e bine.

Sezonul al treilea al serialului „Westworld” (2016) este difuzat de HBO România în fiecare luni, de la ora 4.00, în același timp cu toată lumea, sau de la ora 20.00.

VEZI PROGRAMUL TV

Program TV


PRO TV
 • 06:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 07:00 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 10:00 I Like IT
  Emisiunea traduce IT-ul în limba română cu umor inteligent şi poftă de show, iar Iulia Ionescu face ca noutăţile din Internet şi tehnologie să nu mai pară complicate...
 • 10:30 Superspeed la Pro TV
  "Super Speed" - o emisiune prezentată de Costin Giurgea şi Tudor Bratu, cu maşini, teste incredibile şi vedete care vor fi puse în situaţii inedite. Cei doi jurnalişti...
 • 11:00 Garfield 2 AP
 • 12:45 Seara mamelor AP
  Allyson (Sarah Drew) decide împreună cu prietenele sale, Izzy (Andrea Logan White) şi Sondra (Patricia Heaton) să petreacă într-o seară toate trei. De cei trei copii...
 • 15:00 Excursie cu surprize AP
  După ce a promis că îşi duce familia într-o vacanţă în Hawaii, stresat că şi-ar putea pierde slujba, Bob schimbă planurile fără să le spună nimic alor lui. În locul...
 • 17:00 Masked Singer România
  PRO TV a achiziţionat licenţa de producţie a celui mai spectaculos show de televiziune din lume: "The Masked Singer". Formatul, care a devenit viral şi a creat o...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 20:00 SuperStar România
  Ăsta-i spectacolul! Asta-i televiziunea! Iar acum e rândul tău să "Fii spectacol"! PRO TV aduce în România formatul, fenomen global, urmărit de peste 500 milioane...
 • 23:00 Ascensiunea lui Jupiter 12
  O tânără femeie îşi descoperă destinul ce i-a fost dat şi află că are o moştenire extraordinară care o ajută să readucă echilibrul în cosmos.
 • 01:30 Vlad 12
  Serialul "Vlad", produs la cele mai înalte standarde cinematografice, spune povestea contelui de Monte-Cristo, într-o adaptare modernă. "Vlad" prezintă o poveste...
 • 03:30 I Like IT
  Emisiunea traduce IT-ul în limba română cu umor inteligent şi poftă de show, iar Iulia Ionescu face ca noutăţile din Internet şi tehnologie să nu mai pară complicate...
 • 04:00 Superspeed la Pro TV
  "Super Speed" - o emisiune prezentată de Costin Giurgea şi Tudor Bratu, cu maşini, teste incredibile şi vedete care vor fi puse în situaţii inedite. Cei doi jurnalişti...
 • 04:30 Garfield 2 AP
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 10:00 Alpha Kids
  Telespectatorii Antena 1 vor avea ocazia să cunoască mai bine copiii din generația Alpha, cea considerată ca fiind cea mai intuitivă, educată și dinamică de până...
 • 10:30 Adela
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 13:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 13:30 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 15:45 Brigada Diverse la munte şi la mare AP
  Ultimul film al seriei B.D. continuă aventura simpaticilor bandiţi şi a vajnicilor poliţişti ce reuşesc să înveselească orice telespectator. În prima parte, Prafuri...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:00 Asia Express AP
 • 23:30 Logan Lucky: Cursa norocului 12
  Fără opţiuni sau vreo perspectivă strălucită, cei trei pun la cale un jaf elaborat şi periculos chiar în mijlocul celei mai aglomerate competiţii NASCAR din zonă....
 • 02:00 Spărgătorul de nuci şi cele patru tărâmuri
  Tot ce vrea Clara e o cheie - o cheie cum nu mai există o alta, o cheie ce poate deschide cufărul ce adăposteşte un dar extrem de preţios de la mama ei, plecată...
 • 04:00 Brigada Diverse la munte şi la mare AP
  Ultimul film al seriei B.D. continuă aventura simpaticilor bandiţi şi a vajnicilor poliţişti ce reuşesc să înveselească orice telespectator. În prima parte, Prafuri...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 08:00 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 08:30 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 11:00 Sport, dietă şi o vedetă AP
  Emisiunea "Sport, dieta şi o vedetă" are la bază un program ce se doreşte a fi un stimulent real pentru telespectatori, pentru a face mişcare sub orice formă ar...
 • 11:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 16:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 18:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Christian...
 • 19:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 20:00 O nouă şansă
  În această toamnă, Andreea Mantea le aduce telespectatorilor Kanal D emoţia regăsirii, a iertării şi a poveştilor de viaţă pline de înţelesuri profunde, odată cu...
 • 22:00 Bravo, ai stil! AP
  "Bravo, ai stil! Celebrities" se pregăteşte să aducă în lumina reflectoarelor o noua generaţie de concurente, cunoscute deja publicului din România. Aspirantele...
 • 00:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:30 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 04:30 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 05:30 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV

Program Cinema

RULEAZĂ ASTĂZI LA CINEMATOGRAFELE DIN
VEZI PROGRAMUL CINEMATOGRAFELOR