Homepage  / Recomandări

Recomandarea TVMania pentru seara de duminică, 9 iulie: „Mica sirenă” (1989)

Recomandarea TVMania pentru seara de duminică, 9 iulie: „Mica sirenă” (1989)

de Redactia Tvmania

„Mica sirenă”, încântătoarea poveste a lui Hans Christian Andersen despre o frumoasă sirenă, a devenit un film clasic Disney câștigător al premiului Oscar, cu ajutorul animațiilor de ultimă oră (la acea vreme) și al unei muzici grozave.

Pelicula poate fi urmărită astăzi, de la ora 20.00, la Antena 1.

„Mica sirenă” este o poveste magică ce recreează într-un mod uluitor lumea de sub ape și pe fermecătoarea fată a mării, Ariel. Ea este fiica lui Triton, Zeul Mării. Ca multe alte tinere, aceasta nu respectă întotdeauna cuvântul tatălui ei.

Într-o zi, face o vizită interzisă la suprafața mării și întâlnește pentru prima dată o ființă umană – un prinț. În mod previzibil, se îndrăgostește de el și sfârșește prin a face un pact cu caracatița malefică, Ursula, care îi va permite să trăiască pe pământ, însă numai dacă prințul o sărută în două zile. În caz contrar, Ariel va trebui să își cedeze minunata voce Ursulei. Odată cu Ariel, îi întâlnim pe încântătorii ei prieteni, Sebastian – un crab și Flounder – un pește.

Muzica filmului, care i-a adus lui Alan Menken două Oscaruri (Cel mai bun cântec original pentru „Under the sea” și Cea mai bună muzică originală), însoţeşte această operă de artă marină.

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te