Homepage  / Ultimul număr

Mostenirea lui Lance Armstrong

Mostenirea lui Lance Armstrong

de Redactia Tvmania

Turul ciclist al Frantei 2006 va fi cel putin la fel de interesant precum cele sapte editii precedente: americanul Lance Armstrong s-a retras, iar lupta pentru sceptrul sau s-ar putea da intre germanul Jan Ullrich si italianul Ivan Basso.
Lance Armstrong, texanul care a invins nu doar boala, ci si pe toti adversarii in sapte editii ale Marii Bucle, e istorie. El s-a retras din competitie, lasand liber drumul spre Champs Elysees unor rutieri care vreme de sapte ani nu s-au putut abona decat cel mult la locul doi.
Pierde Turul, prin retragerea exceptionalului ciclist american, din interes? Nicidecum, chiar daca luam in calcul suprapunerea, vreme de cateva zile, cu meciurile de la Mondialul german de fotbal. Turul Frantei are un public pe cat de consistent, pe atat de fidel – e primul argument care pledeaza in favoarea acestei competitii care are si la noi numerosi fani, indrumati de-a lungul competitiei de aceiasi „doctori” ai Turului de la Eurosport, comentatorii tv Radu Naum si Radu Banciu. In al doilea rand, e foarte posibil ca Franta chiar sa salute sfarsitul hegemoniei unui american care nu s-a bucurat de prea multa popularitate aici, mai ales dupa izbucnirea scandalului legat de presupusul dopaj al lui Lance.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te