Homepage  / Vedete străine

Naomie Harris a dezvăluit că a fost pipăită de o mare vedetă la o probă pentru rolul din seria Bond

Naomie Harris a dezvăluit că a fost pipăită de o mare vedetă la o probă pentru rolul din seria Bond

de Andreea Hentea,

Naomie Harris (45 de ani), care a jucat rolul lui Eve Moneypenny în trei filme din franciza Bond, a povestit recent că a fost pipăită de una dintre marile vedete din distribuție, în cursul unei probe, scrie deadline.com. 

Naomie Harris a jucat în trei filme din franciza Bond, în „007: Coordonata Skyfall” / „Skyfall” (2012), „Spectre” (2015) și „Nu e vreme de murit” / „No Time to Die” (2021), transformând-o pe Eve Moneypenny dintr-o secretară timidă, fascinată de James Bond, într-o agentă eficientă, gata să țină piept unor încercări oricât de dure. 

Foarte recent, Naomie Harris a vorbit însă cu dailymail.co.uk despre hărțuirea sexuală din industria divertismentului, dezvăluind că a fost cândva pipăită de o „mare vedetă” în timpul unei probe pentru un film din seria Bond. Reamintindu-și cum actorul căruia nu a vrut să-i dea numele și-a strecurat mâna spre fusta ei în timp ce ea citea pentru rol, actrița a spus că partea cea mai deranjantă a fost că regizorul de casting și regizorul filmului au privit în tăcere ce se întâmplă, dar nu au intervenit în niciun fel. „Nimeni nu a spus nimic, pentru că respectivul era – și este – o vedetă atât de mare”. 

Naomie Harris / 2012

Actrița a adăugat, cu tristețe, că se simte „foarte norocoasă” că s-a confruntat „doar” cu un astfel de incident, având în vedere amploarea abuzurilor sexuale din industria hollywoodiană. „Acesta a fost singurul meu incident #MeToo, spune Naomie Harris, care sugerează că vremurile și atitudinile de acest fel sunt pe cale să se schimbe, în sfârșit. „Între timp, am lucrat într-un proiect în care a avut loc un incident de genul #MeToo și nu a existat nicio ezitare, cel care a făcut asemenea gest a fost imediat înlăturat”, a mai povestit ea.

Naomie Harris a jucat în cele trei filme din franciza Bond, alături de o serie de nume mari, printre care Daniel Craig, Ralph Fiennes, Christoph Waltz, Ben Whishaw, Jeffrey Wright, Rami Malek, Dave Bautista, Chiwetel Ejiofor, Javier Bardem și Albert Finney. 

Naomie Harris / 2015

Obstacole de mai multe feluri

În afară de „Nu e vreme de murit”, actrița a mai jucat recent în drama „Swan Song”, difuzată de Apple+, dar și în „Venom: Să fie carnagiu” (intrat, în octombrie, și pe ecranele noastre), demonstrând că azi vârsta de peste 40 de ani nu mai e chiar un impediment pentru o actriță. Cu două decenii în urmă, circumstanțele erau însă foarte diferite pentru femeile din industrie. 

Naomie Harris a mai povestit cum s-a luptat în trecut să-și găsească de lucru, fără succes. „Chiar și Sainsbury’s și Marks & Spencer m-au refuzat. Apoi am încercat să fiu chelneriță și nimeni nu m-a acceptat. Nu mai știam cum să mă numesc. Nu credeam că mă pot numi «actriță» când nimeni nu mă mai angaja”. Acesta nu a fost însă singurul obstacol cu care s-a luptat Naomie Harris. La 15 ani, ea a suferit o intervenție chirurgicală la coloana vertebrală, pentru a-și corecta scolioza. „Mi-au introdus o tijă de metal în timpul operației, iar apoi a trebuit să învăț să merg din nou. A fost o experiență îngrozitoare. Am învățat atunci că sănătatea mea este un dar foarte prețios și că suntem foarte fragili, așa că, la acea vârstă fragedă, am hotărât să fac tot ce pot pentru a mă proteja”, a mai spus actrița.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te