Homepage  / Ştiri / Televiziune

National Geographic explorează o mișcare globală cu „ACTIVATE: The Global Citizen Movement”

National Geographic explorează o mișcare globală cu „ACTIVATE: The Global Citizen Movement”
3

de Redactia Tvmania

Seria de documentare din șase părți, care va avea premiera pe 7 septembrie 2019, va stimula schimbarea pentru cele mai presante probleme globale care afectează umanitatea. În această serie vor fi prezenți artiști precum Hugh Jackman, Common, Usher, Rachel Brosnahan, Gayle King, Bonang Matheba, Darren Criss, Pharrell Williams, Uzo Aduba, Becky G și Priyanka Chopra Jonas.

NACT73514Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

National Geographic anunță că ACTIVATE: THE GLOBAL CITIZEN MOVEMENT, serie documentară în șase părți de la National Geographic și Procter & Gamble, co-produsă de Global Citizen și RadicalMedia, va avea premiera pe 7 septembrie la ora 16.00 (ora României) și va fi difuzată la nivel mondial pe National Geographic în 172 de țări și 43 de limbi.

ACTIVATE, rezultatul unui parteneriat multiplatformă de storytelling, constă într-o serie de documentare în șase părți, susținută de conținut personalizat distribuit pe inegalabilele canale pe care National Geographic le dezvoltă în social media, în mediul digital și în format tipărit. Aceasta va crește gradul de conștientizare cu privire la sărăcia extremă, inegalitate și sustenabilitate, pentru a-i mobiliza pe cetățenii globali să contribuie la schimbări semnificative și durabile pe platforma Global Citizens.

Fiecare episod abordează o problemă diferită legată de cauzele fundamentale ale sărăciei extreme, pornind pe urmele unei campanii umanitare globale și ale organizatorilor, promotorilor, activiștilor și persoanelor ale căror vieți sunt schimbate de aceasta. Subiectele episoadelor includ eradicarea sărăciei extreme, renunțarea la cauțiunile în numerar, eliminarea barierelor din educația fetelor, finanțarea educației pentru copiii strămutați, încetarea poluării cu materiale plastice și contribuția la rezolvarea crizei de apă.

ACTIVATE îi va purta pe telespectatori de la evenimentul Global Citizen Festival până la avanposturile schimbării în întreaga lume și în același timp va evidenția eforturile făcute în timp real pentru a aborda problemele legate de sărăcia extremă. Prin ochii activiștilor, incluzându-i pe Hugh Jackman, Priyanka Chopra Jonas, Becky G, Usher, Common, Rachel Brosnahan, Gayle King, Bonang Matheba, Pharrell Williams, Darren Criss și Uzo Aduba, și prin obiectivul emblematic al National Geographic, spectatorii vor auzi povești, vor întâlni oameni și vor fi martorii direcți ai eforturilor făcute pentru combaterea sărăciei extreme și pentru a inspira o mișcare globală.

Serialul a fost filmat la nivel internațional în Mexic, Nigeria, Peru, Filipine și Africa de Sud și, la nivelul Statelor Unite, în California, New York, Tennessee și Washington, D.C.

Parteneriatul ACTIVATE este rezultatul unui angajament comun pe care National Geographic, P&G și Global Citizen l-au făcut pentru a-și amplifica influența colectivă, audiența și amploarea, pentru a sensibiliza și a inspira comunitatea globală să ia măsuri.

De peste 10 ani, Global Citizen lucrează pentru a învinge sărăcia extremă prin advocacy și implicarea cetățenilor, motivând companiile, organizațiile și guvernele să își asume angajamente financiare și schimbări de politici pentru a atinge Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU și pentru a eradica sărăcia extremă până în 2030. În același timp, P&G are o istorie bogată în folosirea mărcilor sale și a oamenilor săi, ca o forță a binelui, pentru a face lumea un loc mai bun, ajutând la rezolvarea problemelor critice legate de educația fetelor, apa potabilă, gestionarea dezastrelor, sustenabilitate și inegalitate. De peste 130 de ani, National Geographic și-a folosit imaginile puternice și relatările de impact pentru a ajuta audiențele de pe tot globul să înțeleagă lumea din jurul lor, astfel încât, la rândul lor, să le pese mai mult de aceasta.

Parteneriatul multiplatformă de storytelling ACTIVATE se va extinde dincolo de seria documentară, printr-o secțiune personalizată de 10 pagini dedicată ACTIVATE în numărul din septembrie al revistei National Geographic, precum și prin povești personalizate aliniate cu fiecare episod, articole digitale personalizate și intervenții în social media ce vor evidenția diverse aspecte din cadrul ACTIVATE.

Parteneriatul va include, de asemenea, hub-uri digitale pe NatGeo.com și GlobalCitizen.org pentru telespectatorii care vor dori să aprofundeze cele șase probleme critice evidențiate în serial. Telespectatorii se vor putea implica în campaniile Global Citizen, vor câștiga recompense și vor afla mai multe despre eforturile de impact ale brandurilor P&G, în frunte cu Tide, Always, Head and Shoulders, Charmin și multe altele.

Seria ACTIVATE va ilustra experimentarea cu noi modele de conținut și distribuție și noi modalități de mobilizare a telespectatorilor din întreaga lume.

 

Descrierile episoadelor

ACTIVATE: Eradicarea sărăciei extreme

Premiera: sâmbătă, 7 septembrie 2019, ora 20:00

Hugh Jackman, Priyanka Chopra Jonas și Becky G se alătură Global Citizen în campanii menite să îi determine pe liderii mondiali să adopte schimbări de politici care ar putea pune capăt sărăciei extreme de pe glob. În timp ce Jackman se pregătește pentru amplul festival al organizației din Central Park, Becky G călătorește în Mexic pentru a promova campania Global Citizen pentru a convinge companiile să sprijine afacerile deținute de femei. Experții descriu starea sărăciei extreme în întreaga lume, progresele enorme realizate în ultimii 20 de ani și soluțiile inovatoare implementate pe tot globul, care includ P&G și eforturile lanțului de aprovizionare al brandului său Charmin.

 

ACTIVATE: Fără eliberare pe cauțiune

Premiera: sâmbătă, 14 septembrie 2019, ora 20:00

Common și Usher, artiști și activiști, fac echipă cu Global Citizen și organizatori de bază ai campaniei ce își propune să realizeze o reformă istorică în justiția penală, punând capăt folosirii cauțiunii în numerar în statul New York.

 

ACTIVATE: Educația nu poate aștepta

Premiera: sâmbătă, 21 septembrie 2019, ora 20:00

Actorul Rachel Brosnahan, câștigător al premiului Emmy, face echipă cu Global Citizen și se deplasează la granița cu Peru pentru a vedea ce se întâmplă cu educația copiilor în timpul conflictelor și al dezastrelor naturale. După o experiență emoțională cu familiile strămutate, Brosnahan și Global Citizen se întorc în SUA, unde solicită Irlandei, Regatului Unit și S.U.A. să aloce milioane de euro pentru Education Cannot Wait, un fond global pentru educație în timpul crizelor. Experții descriu impactul disproporționat pe care îl au catastrofele naturale și conflictele asupra țărilor în curs de dezvoltare și modul în care oamenii și brandurile din întreaga lume, precum Tide, oferă un ajutor eficient în timpul situațiilor de urgență.

 

ACTIVATE: Educație pentru fete

Premiera: sâmbătă, 28 septembrie 2019, ora 20:00

Priyanka Chopra Jonas se alătură Global Citizen și activiștilor de pe tot globul, în cadrul unei campanii derulate pentru a dărâma barierele în educația fetelor. Între timp, Gayle King și Bonang Matheba adună zeci de mii de oameni pentru a solicita guvernului sud-african să aloce 58 de milioane de dolari pentru a pune capăt „sărăciei cauzate de menstruație” și pentru a le oferi fetelor educație menstruală și resursele de care au nevoie pentru a rămâne la școală și a avea încredere în ele. Experții descriu gama largă de probleme care le împiedică pe fete să obțină o educație în țările în curs de dezvoltare și progresul enorm făcut în întreaga lume, așa cum este cel generat de activitatea brandului de produse de îngrijire feminină Always pentru a oferi resurse educaționale gratuite.

 

ACTIVATE: Fără plastic

Premiera: sâmbătă, 5 octombrie 2019, ora 20:00

Pharrell Williams se alătură efortului Global Citizen pentru a convinge guvernele, companiile și persoanele fizice să rezolve criza de poluare cu plastic a oceanelor. Între timp, Darren Criss călătorește în Filipine pentru a asista la impactul plasticului asupra persoanelor care trăiesc în sărăcie extremă și face un apel la cetățenii din întreaga lume să-i îndemne pe primarii lor să-și alinieze orașele la obiectivul de a avea un viitor cu deșeuri zero. Experții descriu impactul disproporționat al poluării cu plastic asupra locuitorilor țărilor în curs de dezvoltare și modul în care oamenii și brandurile, precum Head & Shoulders, rezolvă problema din întreaga lume.

 

ACTIVATE: Apă curată

Premiera: sâmbătă, 12 octombrie 2019, ora 20:00

Uzo Aduba, vedeta din „Orange Is the New Black”, se alătură Global Citizen în efortul de a aduna milioane de oameni din întreaga lume pentru a le oferi celor mai vulnerabili cetățeni apă potabilă și canalizare corespunzătoare. Aceștia călătoresc în Nigeria, țara natală a părinților lui Aduba, unde le solicită guvernanților să aloce fonduri de stat pentru eradicarea apei contaminate și a defecării în spații deschise. Experții descriu efectele apei de băut contaminate asupra locuitorilor țărilor aflate în curs de dezvoltare și soluțiile care sunt implementate în întreaga lume, din care face parte Children’s Safe Drinking Water Program, derulat de P&G.

 

 

Urmărește-ne pe Google News
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 21:30 Imperiul Leilor
  "Imperiul leilor" este o emisiune adresată celor ce vor să se lanseze în lumea afacerilor. Tinerii antreprenori care doresc să vadă cum ideea lor de afaceri prinde...
 • 23:30 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:00 Recompensă cu bucluc 12
  Filmul prezinta povestea lui Milo (Gerard Butler), un vanator de recompense, care primeste misiunea de a aresta si a aduce in fata justitiei o femeie care a savarsit...
 • 02:15 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Poveşti de familie AP
  Serialul "Poveşti de familie" este o antologie de poveşti inspirate de probleme cât se poate de actuale pentru societatea românească. Bazat pe formatul internaţional...
 • 15:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 17:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 România are Roast AP
  Aventura Pârșilor circumspecți prin România continuă. Câștigătorii primei ediții România are Roast vor ajunge de această dată în Banat, unde vor căuta cele șapte...
 • 00:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 00:30 Status Update AP
  Viaţa adolescentului Kyle Moore este dată peste cap de divorţul părinţilor lui. Aflat acum într-un oraş şi un liceu noi, Kyle se străduieşte să se adapteze. Într-o...
 • 02:30 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 03:15 Poveşti de familie
  Serialul "Poveşti de familie" este o antologie de poveşti inspirate de probleme cât se poate de actuale pentru societatea românească. Bazat pe formatul internaţional...
 • 04:00 Surorile
  Serialul turcesc "Surorile - Kardeş Çocuklari" aduce în centrul poveştii două surori: Ümran (Ayca Bingöl), care trăieşte un trai modest la sat alături de fiica ei...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 07:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 08:00 Dimineaţa cu noi AP
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 17:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Mă numesc Züleyha AP
  "Mă numesc Züleyha" înfăţişează istoria unei iubiri unice, care se derulează în Istanbulul anilor '70, şi continuă pe tărâmurile fertile ale zonei Çukurova, Adana...
 • 22:30 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 00:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:00 Mă numesc Züleyha
  "Mă numesc Züleyha" înfăţişează istoria unei iubiri unice, care se derulează în Istanbulul anilor '70, şi continuă pe tărâmurile fertile ale zonei Çukurova, Adana...
 • 03:45 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 04:15 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 06:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 06:45 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV