Homepage  / Ultimul număr

Nedepasiti!

Nedepasiti!

de Redactia Tvmania

Mare eveniment mare! Depeche Mode concerteaza pentru prima oara in Romania, pe 23 iunie, pe stadionul bucurestean „Lia Manoliu”. Cu aceasta ocazie, formatia britanica isi promoveaza ultimul album „Playing the Angel”, de unde si numele turneului, intitulat „Touring The Angel”. Depesisti din toate colturile reuniti-va!
In anii ’90, daca nu erai depesist erai impotriva restului lumii. Incepand cu vestimentatia si continuand cu atitudinea, un fan Depeche Mode putea fi recunoscut de la distanta, iar Vince Clarke, Martin Gore si Dave Grohl se regaseau in fiecare adolescent care vroia sa arate ca este rebel.
Depeche Mode a devenit o formatie fenomen in anii ’80-’90, dar membrii grupului cochetau cu muzica inca din a doua jumatate a anilor ’70. Mai exact, Vince Clarke (clape) a infiintat impreuna cu Andrew Fletcher formatia No Romance In China. Aceasta a avut o existenta scurta, iar in 1979 Clarke a fondat impreuna cu Martin Gore si Robert Marlow grupul French Look. La numai un an, in luna martie, s-a nascut un nou proiect, intitulat „Composition Of Sound”, cu Vince Clarke vocalist, Martin Gore la clape si Andy Fletcher la bas. In aceasta perioada, Vince si Andy au renuntat la instrumentele lor muzicale in favoarea sintetizatoarelor. Acestea nu erau tocmai la indemana oricui, asa ca au fost nevoiti sa se imprumute de bani sau sa aiba locuri de munca cel putin ciudate pentru a casiga banii necesari achizitionarii lor. David (Dave) Gahan li s-a alaturat in 1980, dupa ce Vince Clarke l-a auzit cantand intr-un concert local. Asa s-a nascut Depeche Mode, numele fiind inspirat de o revista frantuzeasca: „Dépêche Mode”. In 1981, formatia a facut o intelegere verbala cu casa de discuri Danielle Miller’s Mute si a lansat primul material discografic: „Speak and Spell”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te