Homepage  / Televiziune

Norig a întors toate scaunele la Vocea României 2023. Franțuzoaica a cântat o melodie lăutărească celebră

Norig a întors toate scaunele la Vocea României 2023. Franțuzoaica a cântat o melodie lăutărească celebră

de Roxana Mirea,

11 concurenți au făcut senzație la Vocea României, în ediția de vineri, 15 septembrie 2023. Opt dintre ei și-au găsit loc în echipe, iar drumul către visurile lor continuă. Seara a fost completată de momente speciale și surprize. Norig a venit tocmai din Franța și a întors toate scaunele de la Vocea României 2023.  

Norig a întors toate scaunele de la Vocea României 2023 

Norig este concurenta care i-a impresionat vineri, 15 septembrie 2023, pe antrenori, la Vocea României, nu doar cu vocea ei, ci și cu faptul că vine din Franța și este îndrăgostită de muzica cu tradiție din România, deși nu vorbește limba română.  

„Am ales Vocea României pentru că ador cântecele românești și am învățat să cânt în limba română în Franța, împreună cu muzicieni români. Am ascultat și discuri, am ascultat Gabi Luncă…Cânt de 20 de ani. Înainte de a deveni cântăreață, am fost creatoare de modă. Și într-o zi am văzut un film care se numește „Timpul țiganilor”, iar muzica acelui film m-a răvășit pe deplin și am decis să iau lecții de canto. Profesorul meu de canto mi-a dat niște discuri cu cântece românești, interpretate de către cântărețe românce, iar eu am început să-mi doresc să cânt acea muzică. Am descoperit artiste precum Gabi Luncă, Romica Puceanu, Paula Lincan, Neluță Neagu, Taraful Haiducilor și mulți alții.  

Ador muzica românescă. De fapt, am avut ocazia să cânt cântece românești în alte țări, la festivaluri din Columbia, din Anglia, din Anzi, Statele Unite sau Alaska. Mi s-a părut incredibil că oamenii din lumea întreagă iubesc cântecele românești, iubesc această muzică, pentru că este o muzică ce se împărtășește cu ceilalți, este o muzică care vorbește despre dragoste. Și chiar dacă oamenii nu înțeleg cuvintele, am văzut cu ochii mei în Anzi oameni care dansau pe cântece românești!”, a mărturisit Norig la testimoniale, potrivit protv.ro. 

Echipa de producție i-a făcut o surpriză, iar pe scenă a venit chiar unul dintre artiștii pe care îi admiră atât de mult, Neluță Neagu, care a reușit, prin interpretarea lui, să o emoționeze până la lacrimi. „Îl iubesc pe Neluță Neagu, îi ador vocea!”, a mai spus aceasta. 

Franțuzoaica are 49 de ani, locuiește la Paris și cântă de 20 de ani. 

Din ce echipă a ales Norig să facă parte 

Antrenorii au luptat cu toate armele pentru a o convinge pe Norig să vină în echipa lor.  

„E o mare bucurie să te ascult și e o mare bucurie că ai venit să ne cânți cântece românești. Bine ai venit!” i-a spus Smiley.  

„Îmi doresc să facem niște momente memorabile aici la Vocea României!” a spus și Theo Rose.  

„Toți vrem o șansă! Noi suntem un popor tânăr, cum spunea Eliade. Și este foarte important pentru cei de acasă, într-un moment mai greu pentru țara noastră, să vadă că valori vechi și importante muzicale sunt apreciate de către un cetățean al unui popor bătrân. Când ai cântat, mi-ai readus în cap ideea de cabaret. Mă gândesc de foarte mult timp că aș vrea să fac un cabaret. Cred că Bucureștiului îi lipseste un cabaret, care să fie de fapt o istorie a Bucureștiului de la 1900 până la 2000. Te-aș ruga să mă iei și pe mine în considerare”, a fost discursul lui Tudor Chirilă.  

În cele din urmă, Norig a ales să facă parte din echipa lui Tudor Chirilă, la Vocea României 2023.  

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te