Homepage  / Vedete / Vedete străine

Prințesa Beatrice s-a măritat în secret. Rochia ei de mireasă are o poveste extraordinară

Prințesa Beatrice s-a măritat în secret. Rochia ei de mireasă are o poveste extraordinară

de Redactia Tvmania

Prințesa Beatrice, nepoata reginei Elisabeta a II-a, și logodnicul ei, Edoardo Mapelli Mozzi, s-au căsătorit vineri, în cadrul unei ceremonii intime oficiate la Windsor. Doar 20 de persoane, adică familia apropiată a celor doi, au participat la evenimentul secret.

Senzația momentului a fost superba rochie a miresei, pe care aceasta a împrumutat-o de la bunica ei, regina Elisabeta a II-a, informează townandcountrymag.com. 

Fanii au putut admira mirii abia sâmbătă, pentru că fericitul cuplu a amânat cu o zi realizarea fotografiilor oficiale de nuntă. Ei nu au vrut să umbrească investitura căpitanului Tom Moore, veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, care a colectat în timpul pandemiei peste 33 de milioane de lire sterline (aproximativ 41 de milioane de dolari) pentru sistemul național de sănătate și pentru diverse acțiuni caritabile destinate tot sănătății. La final, toți au fost de acord că ținuta miresei a meritat așteptarea. Fotograful regal Benjamin Wheeler a realizat portretele superbe ale mirelui și miresei, care au demonstrat un stil impecabil. 


Prințesa Beatrice a purtat o rochie semnată de celebrul creator Norman Hartnell, designerul rochiilor de mireasă ale reginei Elisabeta a II-a și prințesei Margaret. Această rochie a fost împrumutată de la bunica ei, regina Elisabeta a II-a, care a purtat-o la începutul anilor ’60 la un dineu de stat organizat la Roma și în 1962, la premiera filmului „Lawrence al Arabiei”. 

„Rochia este realizată din tafta de mătase în nuanțe de fildeș, tivită cu satin duchesse în aceeași nuanță și are mâneci de organza. Rochia este încrustată cu diamante, iar corsajul este cusut în segmente în formă de carouri”, se precizează într-un comunicat al casei regale. 


 

Croitoreasa de încredere a reginei, Angela Kelly, și designerul Stewart Parvin, specializat în rochii de mireasă, s-au ocupat de ajustarea rochiei pe măsura prințesei Beatrice și i-au modificat puțin forma. În varianta purtată de suverana Marii Britanii, rochia era mult mai amplă la poale și nu avea mâneci. 

Prințesa a purtat pe cap un voal simplu, alături de tiara splendidă, cu franjuri de diamante, pe care au purtat-o la nunta lor regina Mary, regina Elisabeta a II-a și prințesa Anne. Buchetul miresei a fost compus din tradiționalele crenguțe de mirt obișnuite la nunțile regale, iar inelul a fost conceput de Shaun Lane, autor și al inelului de logodnă purtat de proaspăta mireasă.  

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te