Homepage  / Ultimul număr

Povestea continua in Biroul Oval

Povestea continua in Biroul Oval

de Redactia Tvmania

Jed Bartlett, presedintele aproape perfect pe care America nu l-a avut niciodata, si echipa lui stralucita de ministri si consilieri se intorc pe micile noastre ecrane. Pe 28 august, incepe pe Pro Cinema o noua serie - a sasea - din "Viata la Casa Alba".

„Viata la Casa Alba” s-a terminat deja pentru telespectatorii din Statele Unite, insa publicul din Romania mai are inca de vazut ultimele doua serii. Sa nu ne plangem, totusi. „Clanul Soprano” a disparut subit din programul postului Pro Cinema si nu s-a mai intors nici in ziua de azi. In schimb, probabil ca pana la inceputul verii lui 2008, vom reusi sa aflam cum va rezolva administratia Bartlett, la final de mandat, problemele interne si globale si care va fi noul candidat al Partidului Democrat la presedintia SUA. Cert este ca in aceasta toamna vom avea parte de cele 22 de episoade din al saselea si penultimul sezon al serialului.

Realism si suspans
In 1999, cand NBC a difuzat primele episoade din „Viata la Casa Alba”, publicul american a avut o revelatie: a descoperit ca politica poate fi abordata si dintr-o alta perspectiva decat cea cinica a presei si ca poate fi chiar transformata intr-o poveste fascinanta. Dupa numai cateva saptamani, serialul atingea audiente de ordinul zecilor de milioane de privitori.
Senzatia pe care o ai urmarind povestea presedintelui Jed Bartlett- un fel de Bill Clinton fara apucaturile adulterine si putin mai cerebral, interpretat magistral de Martin Sheen – este ca ai acces la centrul de comanda al planetei in timp real. Situatiile de criza realiste si dinamice, dialogurile purtate in viteza pe holurile Casei Albe, personajele care emana autenticitate, construite cu finete pe parcursul celor peste 150 de episoade, precum si senzatia generala ca acum intelegi cum functioneaza de fapt politica la nivel inalt, dincolo de cliseele din mass-media, fie ele pozitive sau negative – toate acestea au contribuit la imensul succes de public al serialului. „Viata la Casa Alba” se lauda si cu o colectie extraordinara de premii: in cei sapte ani de difuzare, a primit doua Globuri de Aur si 26 de premii Emmy. Intre anii 2000 si 2003, serialul a fost distins cu patru Emmy-uri pentru cel mai bun serial dramatic.

Marti, 19.00, Pro Cinema, „Viata la Casa Alba”

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te