Homepage  / Vedete româneşti

Portarul echipei naționale, Florin Niță, ascunde o poveste tragică de viață: „Dacă încep să povestesc, plâng!”

Portarul echipei naționale, Florin Niță, ascunde o poveste tragică de viață: „Dacă încep să povestesc, plâng!”
11

de Cristina Țapu,

Miercuri, pe 2 iulie, România intră din nou pe teren la Euro 2024 pentru a juca împotriva Olandei și a încerca să obțină un loc în sferturile competiției. Românii își susțin cu toate puterile preferații, însă puțini știu ce poveste de viață dureroasă ascunde portarul naționalei, Florin Niță.

Florin Niță are o poveste de viață impresionantă

Drumul spre succes al lui Florin Niță nu a fost unul lipsit de obstacole, iar el a fost nevoit să muncească zi și noapte pentru a ajunge unde se află în ziua de astăzi. Sportivul nu a ezitat să vorbească public despre cea mai grea perioadă a vieții sale.

Florin Niță și-a pierdut tatăl de la o vârstă fragedă și a fost nevoit să muncească într-o fabrică de cozonaci pentru a-și putea permite tratamentul necesar mamei sale, care s-a confruntat cu grave probleme de sănătate.

florin-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

„Viaţa îţi dă şi bune, şi rele! Mi-e greu să vorbesc. Aproape că nu pot…dacă încep să povestesc, trebuie să plâng. Munceam pe unde puteam. Munceam la propriu.

Da, ambalam cozonacii! Nu m-am dat niciodată la o parte de la muncă și nu e nicio rușine să mergi să muncești, să câștigi bani, să ai un drum. Când rămâi al nimănui, te gândești lângă cine să stai, cu cine să vorbești. Chiar dacă eram un copil când mi-am pierdut tatăl, mă gândeam că trebuie să stau lângă cineva care să-mi poată da ceva de mâncare… Mă gândeam că trebuie să mă duc să muncesc de mic pentru a nu rămâne în stradă, sub cerul liber… Toți se uitau la mine și erau impresionați că fac sacrificii pentru a-mi ajuta familia. Trebuia să fac ceva să-mi ajut familia. Mama era bolnavă, nu aveam bani și ne bucuram de fiecare dată când ajungeam acasă cu un cozonac…”, a povestit Florin Niță, conform GSP.

Sportivul a povestit și cum a ajuns să practice fotbalul și susține că totul s-a datorat unei vecine care a insistat să practice acest sport, convinsă că, într-o bună zi, rezultatele nu vor întârzia să apară.

„Aveam o vecină pe care o chema Pansela. O fostă vecină din Drumul Taberei, care m-a ajutat foarte mult. O să o țin minte mereu. M-a luat de mână și mi-a zis că dacă nu voi munci, nu o să reușesc.Ea a fost cea care m-a dus la fotbal şi mi-a zis: ‘Bucură-te de fiecare dată când joci fotbal, e o plăcere a vieţii!’. Așa am ajuns la fotbal. Mi-a spus în primele zile: ‘Florine, să te ții de fotbal și vei avea multe bucurii!”, a povestit sportivul, conform sursei menționate anterior.

Naționala României se va confrunta cu Olanda pentru un loc în sferturile EURO 2024

Până acum, echipa națională a mai trecut de faza grupelor Campionatului European doar o singură dată, în anul 2000, când a înregistrat cea mai bună performanță, ajungând în sferturile de finală, așadar este de înțeles de ce calificarea obținută pe 26 iunie a fost primită cu emoție de către jucători și suporteri.

Naționala României va înfrunta echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania. Meciul se va disputa pe 2 iulie, la Football Arena din Munchen, de la ora 19:00. 

Sursă foto: Instagram Florin Niță

Citește și:Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te