Homepage  / Recomandări

PRELIMINARIILE EURO 2024: Cine transmite Israel – România, meciul care ne poate duce la turneul final

PRELIMINARIILE EURO 2024: Cine transmite Israel – România, meciul care ne poate duce la turneul final

de Tavi Cojocaru,

Israel – România are loc sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45 și va fi transmis de Prima TV. Calculele noastre sunt simple: cu 1 punct, România va fi la turneul final!

Israel a disputat pe 12 și pe 15 noiembrie meciurile programate inițial în octombrie, dar care au fost amânate din pricina războiului cu Hamas. Echipa lui Alon Hazan a pierdut cu Kosovo, scor 0-1, iar în meciul de „acasă”, disputat la Felcsut (Ungaria), cu Elveția, a reușit un egal: 1-1.

În acest moment, în clasamentul Grupei I, în care toate echipele au acum același număr de meciuri – 8 -, Elveția și România sunt pe primele două poziții, ambele cu câte 16 puncte, în timp ce Israel e pe 3, cu 12 puncte, iar Kosovo e pe 4, cu 10 puncte.

Israel – România: calculele pentru ultimele două runde

În ultimele două runde, România va întâlni pe Israel la Felscut, în Ungaria, și pe Elveția, acasă, la București, pe „Arena Națională”, marți, pe 21 noiembrie.

Un egal cu Israel ne-ar asigura matematic calificarea la turneul final din Germania înaintea ultimei etape. Atunci, elevii lui Edi Iordănescu vor întâlni acasă pe Elveția, favorita grupei, în timp ce Israel va juca în deplasare cu codașa Andorra.

România are două mari avantaje înaintea meciului cu Israel. Joacă împotriva unor adversari care au avut deja două partide în decurs de câteva zile și n-au fost deloc simple.

Chiar dacă antrenorul Alon Hazan a schimbat 7 dintre titularii cu Kosovo în jocul cu Elveția, israelienii sunt mai obosiți. În plus, nici nu joacă acasă, ci la Felcsut, în Ungaria. Practic, România, care este echipa „în deplasare”, joacă mai aproape de casă decât „gazda” meciului”!

În cazul în care România va pierde meciul cu Israel, va mai avea o șansă, o victorie contra Elveției, în ultima rundă.

Selecționerul Edi Iordănescu l-a pierdut pe unul dintre jucătorii în formă, Dennis Man, accidentat. Dar Denis Alibec, Denis Drăguș, Radu Drăgușin, Nicolae Stanciu sunt cu toții în formă.

Israel nu va fi nicidecum un adversar facil. Gloukh, Zahavi, Turgeman, Weissman sunt jucători care pot pune destule probleme.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te