Homepage  / Ultimul număr

Racheta din Insula

Racheta din Insula

de Redactia Tvmania

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Pe scurt: Cristiano Ronaldo, Manchester United. E mai iute ca gandul, iar adversarii se inclina: „Cel mai bun din lume!”.

Din cand in cand, fotbalul scoate la iveala cate o pepita nepretuita, care ia ochii sutelor de milioane de cautatori. Au fost Puskas, Eusebio, Pele, Maradona. Acum, din ceata de dincolo de Canalul Manecii se itesc scanteierile unui nou giuvaer.
„Ti se taia rasuflarea vazandu-l cum joaca! Am spus atunci: baiatul asta merge cu mine! Indiferent insa cat de mult i-am admirat talentul, au existat multe scurtcircuite intre noi. A trebuit sa incerc sa-l opresc sa joace pentru public”. Asa a decurs prima intalnire cu Cristiano Ronaldo, vedeta cotata acum la 80 de milioane de euro, relatata de antrenorul roman Ladislau Bölöni, cel care, in 2001, pe cand antrena Sporting Lisabona, l-a descoperit la juniorii clubului. Loti l-a titularizat aproape imediat la echipa mare pe pustiul de 16 ani, chiar daca i-a facut repede probleme: „Cristiano era cumplit de talentat si punea in pericol jocul echipei!”. Acesta a fost si motivul pentru care antrenorul roman i-a stabilit postul pe care joaca si acum: „L-am mutat din centrul atacului, pe extrema. Mi-am dat seama ca e singurul loc unde poate sa-si puna in valoare viteza si driblingul”.
De atunci, ascensiunea lui Cristiano a fost navalnica, la fel ca si driblingurile sale pe extrema. Celebra Manchester United a platit pentru lusitan 12,24 milioane de lire sterline (aproximativ 18 de milioane de euro) pe cand jucatorul nu implinise 18 ani. A luat titlul cu Sporting, apoi cu Manchester.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te