Homepage  / Ultimul număr

Râul Domnului

Râul Domnului

de Redactia Tvmania

Unul dintre cele mai sacre cursuri de apă din lume, Râul Iordan are un habitat contrastant şi o istorie strâns legată de Biblie.

Iordanul este râul sfânt din Biblie, unde Sfântul Ioan l-a botezat pe Iisus Hristos. Din anii ’90 încoace, zona Wadi Kharrar a atras pelerini din întreaga lume, după ce excavaţiile au scos la iveală construcţii romane şi bizantine, iar majoritatea experţilor au concluzionat că acesta este biblica Betabara sau Betania (nu cea de lângă Ierusalim, de unde era Lazăr) – locul Botezului cristic.

Dincolo de conotaţiile religioase, valea Iordanului este una a extremelor: de la munţii acoperiţi de zăpadă din care izvorăşte, trece prin mlaştini şi se varsă în sărata Mare Moartă trecând printr-o regiune deşertică. Fauna de aici e impresionantă: bivoli, şacali aurii, vulpi, cocori, vulturi, cormorani şi pelicani îşi împart habitatul.

Pe urmele Botezătorului

Iordanul este pomenit în Sfânta Scriptură de peste 150 de ori (fiind numit „raiul Domnului”), fiind personificat în cântările bisericeşti şi iconografia ortodoxă.

Citiţi textul integral în revistă.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te