Homepage  / Filme Online / HBO

Schimbare majoră în „Casa dragonului”, noul serial inspirat de „Urzeala tronurilor”

Schimbare majoră în „Casa dragonului”, noul serial inspirat de „Urzeala tronurilor”

de Andra Stana,

​Episodul 5 din serialul „House of the Dragon/Casa dragonului”, prequel-ul "Game of Thrones", a înregistrat o nouă creștere a audienței față de episoadele anterioare. În plus, pe fani îi așteaptă o surpriză: serialul va trece printr-o schimbare majoră, scrie Variety.

Audiența serialului HBO „Casa dragonului” a atins un ritm constant. Sezonul 1 a înregistrat o audiență medie de 29 de milioane de telespectatori pe episod în primele cinci episoade. Aceste cifre reprezintă o audiență impresionantă pentru orice serial difuzat de un post de televiziune prin cablu și, de asemenea, un semn foarte promițător că ar putea să calce pe urmele predecesorului său, „Game of Thrones”. Acesta din urmă a avut o medie de peste 44 de milioane de telespectatori pe episod pentru cel de-al optulea și ultimul sezon, difuzat în 2019.

Audiența celui de-al cincilea episod din „Casa dragonului” are la bază statistici combinate. Acestea au fost calculate de compania Nielsen în urma difuzării acestui episod pe cele patru canale ale postului HBO și pe platforma de streaming HBO Max.

Episodul 5 din „Casa dragonului” a depășit cu 3% audiența generală a episodului anterior, difuzat săptămâna trecută.

Aceste date de audiență sugerează faptul că serialul „Casa dragonului”, ajuns la jumătatea sezonului 1, și-a găsit publicul țintă, mai scrie sursa citată.

Schimbări importante în distribuția House of the Dragon

Episodul 1, care a avut premiera pe 21 august, a fost vizionat de aproximativ 10 milioane de persoane pe toate platformele sale de difuzare. A fost cea mai mare audienţă obţinută vreodată de un episod-pilot din istoria HBO. Apoi, episodul 2 a înregistrat o audienţă de 10,2 milioane de telespectatori.

Datele de streaming nu au fost disponibile pentru episodul 3, având în vedere că respectivul episod a fost difuzat într-un weekend prelungit din America de Nord, în timpul sărbătorii „Labor Day”. Audienţa sa pe cablu a scăzut, din acest motiv, cu un milion de telespectatori.

În schimb, audienţa episodului 4 a crescut apoi cu 5% pe toate platformele de difuzare, iar odată cu creşterea cu 3% a audienţei episodului 5 se pare că acest serial şi-a construit o bază solidă de fani. Audienţa sa va rămâne probabil la un nivel stabil pe măsură ce sezonul 1 va continua să fie difuzat.

De menționat că „House of the Dragon” va trece printr-o schimbare narativă și de distribuție de săptămâna viitoare. Mai precis, episodul 6 va marca un salt important în arcul temporal al intrigii.

Actorii mai tineri, precum Milly Alcock în rolul Prințesei Rhaenyra Targaryen și Emily Carey în rolul Lady Alicent Hightower, își vor schimba rolurile cu actorii mai în vârstă – Emma D’Arcy și, respectiv, Olivia Cooke.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te