Homepage  / Televiziune

Seria de filme „Rocky”, cu Sylvester Stallone în rol principal, este difuzată la TV. Unde și când o putem vedea

Seria de filme „Rocky”, cu Sylvester Stallone în rol principal, este difuzată la TV. Unde și când o putem vedea
5

de Roxana Mirea,

Seria de filme „Rocky” – care l-a propulsat pe Sylvester Stallone în postura de megastar la Hollywood – va fi difuzată integral de Filmbox Premium, în fiecare vineri seară de septembrie, de la ora 21:00

După primul film al seriei, „Rocky”, viața lui Sylvester Stallone avea să nu mai fie la fel. Pe 21 noiembrie 1976, anul lansării filmului, Sylvester Stallone era numit “the hottest new star” la Hollywood, iar pelicula câștiga Oscarul pentru cel mai bun film, la cea de-a 49-a festivitate. Încă de atunci, „Rocky” a devenit un reper al culturii pop.

Seria de filme „Rocky”, difuzată pe Filmbox Premium

Cu doar un an înainte, Stallone avea 100 de dolari în cont, soția lui era însărcinată și viața lui nu era deloc roz. Într-o stare inspirațională aparte, cumva comună cu disperarea, Sylvester Stallone a scris scenariul ”Rocky” în mai puțin de 4 zile și a vândut drepturile producătorilor Irwin Winkler and Robert Chartoff la un preț „derizoriu”, cu condiția să joace el în film. Și a jucat. Producția a durat 28 de zile și a costat 1 milion de dolari. Specialiștii vremii spuneau că o să încaseze cam 40 de milioane în cinematografe, și asta cu greu. A încasat 117 milioane numai în America de Nord și a fost cel mai profitabil film al anului, după Războiul Stelelor. Restul e istorie.

Rocky (1976) – filmstillIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Am văzut pentru prima dată „Rocky” acum șase luni într-o formă incompletă. Chiar și așa, am tot spus de atunci că acesta trebuie să fie cel mai plictisitor film al anului. Ei bine, vinerea trecută, în avanpremiera sa de la Academie, plictiseala s-a spulberat. Nu numai că acea ultimă bobină lipsă a inclus unele dintre cele mai captivante scene de luptă transpuse vreodată pe ecran, dar s-a dovedit a fi o piatră emoțională de hotar, o adevărată odă adusă spiritului uman”, scria celebrul critic Arthur Knight, de la The Hollywood Reporter, pe 5 noiembrie 1976. 

Seria „Rocky” va fi difuzată integral de FilmBox Premium, după cum urmează: Rocky – vineri, 2 septembrie, Rocky II – vineri, 9 septembrie, Rocky III – vineri, 16 septembrie, Rocky IV – vineri, 23 septembrie și Rocky V – vineri, 30 septembrie. Toate filmele sunt difuzate de la ora 21:00.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te