Homepage  / Vedete străine

Serialul „Wednesday” nu se va mai face în România. În ce țară vor avea loc filmările pentru sezonul 2

Serialul „Wednesday” nu se va mai face în România. În ce țară vor avea loc filmările pentru sezonul 2

de Cătălina Matei,

După ce toate cele 8 episoade ale primului sezon din „Wednesday”, produs de Netflix, au fost filmate în România, echipa de producție a anunțat o schimbare de planuri. Sezonul 2 al serialului cu Jenna Ortega în rolul principal va fi filmat într-o altă țară din Europa.

Wednesday” își mută producţia din România în Irlanda pentru sezonul 2, iar filmările vor începe în aprilie 2024, potrivit Variety.

Primul sezon de opt episoade, care a debutat iniţial în noiembrie anul trecut pe Netflix, a fost filmat în România în perioada septembrie 2021 – martie 2022

„Wednesday” a fost primul serial original al Netflix filmat de compania americană în România de la lansarea platformei sale de streaming pe piața românească în 2016, seria regizată de Tim Burton bucurându-se de un succes uriaș la nivel mondial.

Printre locurile din România folosite pentru filmări și care pot fi văzute în serial s-au numărat Castelul Cantacuzino din Bușteni, gara din Sinaia, Casa Monteoru din București, Sera Veche a Grădinii Botanice din capitală și studiourile Buftea.

După ce a doborât mai multe recorduri pentru seriale de streaming, inclusiv cele mai multe ore vizionate pentru un serial în limba engleză în prima săptămână, cu peste 341 de milioane de ore, serialul de comedie horror a fost reînnoit pentru sezonul 2 în ianuarie.

Serialul „Wednesday” o urmăreşte pe Jenna Ortega în rolul personajului titular din „Familia Addams”, care se înscrie la Academia Nevermore. Conform descrierii oficiale a primului sezon, Wednesday „încearcă să îşi stăpânească abilitatea psihică, să zădărnicească o serie de crime monstruoase care au terorizat oraşul şi să rezolve misterul supranatural care i-a implicat pe părinţii ei în urmă cu 25 de ani – totul în timp ce navighează prin noile şi foarte încurcatele ei relaţii de la Nevermore”.

De ce nu se mai filmează „Wednesday”, sezonul 2, în România

Decizia producătorilor de a muta filmările pentru noile episoade ale sezonluui 2 din „Wednesday” ar avea legătură cu statul român. Cel puți așa a declarat Raluca Turcan, ministrul Culturii, potrivit newsweek.ro.

Am finalizat legea cinematografiei și, de asemenea, intrarea în atribuții și funcțiune a oficiului pentru cinematografie prin care, pe de o parte, un proiect despre care se vorbește din 2018, care a fost mutat între ministere și oamenii au fost ademeniți să vină să investească în România, că statul le va returna o parte din investiții într-o formă de ajutor de stat, cum funcționează în toate celelalte țări europene, cu excepția Belarusului.

Deci România era ultima țară care nu aplica această schemă de stat. Prin acest oficiu și această schemă de cash rebate vom susține, impulsiona, atrage coproducțiile mari străine care să vină în parteneriat cu profesioniști și firme din Români, astfel încât producțiile mari cinematografice să se poată desfășura în România, cum a fost, de exemplu, serialul Wednesday, care a fost filmat în România și a plecat, pentru că au fost păcăliți că vor primi acest ajutor de stat și după care statul le-a spus «ne pare rău»”, a declarat Raluca Turcan.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te