Homepage  / Știri / Televiziune

Sharkfest începe la National Geographic Wild cu premiera „Fălci versus bărci”. Ce alte documentare sunt în program

Sharkfest începe la National Geographic Wild cu premiera „Fălci versus bărci”. Ce alte documentare sunt în program

de Redactia Tvmania

National Geographic WILD găzduiește în luna iulie a 10-a ediție anuală SHARKFEST, un bloc de programe dedicate unuia dintre cei mai fascinanți prădători ai naturii. Este cea mai captivantă și mai amplă ediție de până acum, cu peste 40 ore de programe în care uneori adevărul se dovedește a fi mai ciudat decât însăși ficțiunea.

Sharkfest, ediția a 10-a, începe la National Geographic Wild

Sharkfest debutează cu premiera documentarului FĂLCI VERSUS BĂRCI sâmbătă 2 iulie, de la 19:00, urmată de programul PUI DE RECHINI de la 20:00.

SHARKFEST aduce sub lumina reflectoarelor informații științifice despre rechini, oferind publicului o mai bună înțelegere a celui mai impresionant prădător al oceanului, dezvăluind în același timp adevărata sa frumusețe, putere și mister.

Cele 17 programe ce vor avea premiera pe parcursul lunii iulie, în fiecare sâmbătă și duminică, de la 19:00, vor prezenta date științifice captivante și imagini uimitoare cu peste 15 specii diferite de rechini din întreaga lume, inclusiv Insulele Galapagos, Costa Rica, Australia, Hawaii, Africa de Sud, Maldive, California, Massachusetts, Maine, Florida și multe altele.

Ce e diferit la ediția din acest an a programului Sharkfest

Ceea ce face ca ediția din acest an să fie specială și diferită de orice alt bloc de programe de până acum este mixul desăvârșit de informații științifice sub semnătura unor cercetători de top și imagini spectaculoase surprinse de unii dintre cei mai buni videografi oceanici din domeniu.

FĂLCI VERSUS BĂRCI prezintă comportamentul rechinilor în momentul apropierii lor de ambarcatiunile plutitoare pe apă. O sumedenie de videoclipuri virale cu rechini albi care atacă bărci cu furie au făcut înconjurul lumii pe internet. De ce fac asta este răspunsul la care vor încerca să răspundă Dr. Dr. Mike Heithaus și Ph.D. Sara Casareto în această serie documentară.

Din acest bloc de programe fac parte și documentarul PUI DE RECHIN în cadrul căruia sunt prezentate specii diferite de rechini, dinainte de a se naște și până în primele luni de viață învățând cum să evite pericolul, să găsească adăpost și să vâneze și seria CÂND RECHINII ATACĂ (șase episoade), care investighează ascensiunea atacurilor rechinilor din America de Nord.

Oamenii de știință vor investiga ce cauzează creșterea alarmantă a întâlnirilor cu oameni și rechini prin relatări de primă mână, descoperind indicii și detalii care vor dezvălui misterul din spatele vârfului terifiant al atacului de rechin.

TRAILER Sharkfest 2022

Documentarele programate în cadrul Sharkfest 2022

National Geographic Wild a anunțat, totodată, care sunt documentarele care vor fi difuzate, anul acesta, în cadrul Sharkfest.

Lista de premiere din cadrul SHARKFEST include:

FĂLCI VERSUS BĂRCI (2 iulie la 19:00)

Pe YouTube o mulțime de videoclipuri virale surprind rechini care atacă bărci cu o ferocitate și o furie nemaiîntâlnită. Întrebarea este, de ce? Dr. Mike Heithaus și Dr. Sara Casareto și-au propus să investigheze ce cauzează această ciocnire între rechini și bărci.

PUI DE RECHIN (2 Iulie la 20:00)

Chiar și cei mai mari, mai rapizi și mai înverșunați prădători sunt în prima etapă bebeluși. Puii de rechin sunt drăguți, dar trebuie să crească repede, deoarece dintre cele peste 500 de specii de rechini, niciun părinte nu rămâne să-i ajute să crească. Rechinii se găsesc în fiecare ocean de pe planetă și au evoluat în moduri extraordinar de diferite pentru a-și purta puii și a da naștere și totodată pentru ca puii de rechin să prospere.

CÂND RECHINII ATACĂ (2 iulie la 21:00)

Documentarul investighează ascensiunea atacurilor rechinilor din America de Nord. Oamenii de știință vor investiga ce cauzează creșterea alarmantă a întâlnirilor cu oameni și rechini prin relatări de primă mână, descoperind indicii și detalii care vor dezvălui misterul din spatele vârfului terifiant al atacului de rechin

RECHINI CAMUFLAȚI (3 iulie la 19:00)

Pot rechinii să-și schimbe culoarea după bunul plac pentru a-și spori abilitățile de prădător? Prin experimente inovatoare, venerații biologi răspund la această întrebare. Oamenii de știință Dr. Ryan Johnson și Dr. Gibbs Kuguru speră să surprindă schimbările de pigmentare în timp real pentru a înțelege modul în care acești prădători oceanici manipulează celulele dermice ale pielii pentru a activa camuflajul.

FĂLCI: NUMĂRĂTOAREA (3 iulie la 20:00)

Numărul întâlnirilor cu rechini cresc vertiginos în largul coastei Californiei. Acum, o echipă de cercetători se află în misiunea de a investiga o zonă aglomerată de rechini recent descoperită în apropiere de plaje populare și de a determina câți prădători se află acolo. Expediția lor îi va aduce față în față cu unii dintre cei mai mari rechini de pe planetă.

INVAZIA FĂLCILOR (9 iulie la 19:00)

Prădătorii mari și periculoși invadează de la terenuri de golf și piscine până la lacuri. Prin analizarea imaginilor generate de utilizatori, experții ajung să investigheze cum și de ce rechinii par mai dispuși ca niciodată să se întâlnească cu oamenii. Într-o întorsătură bizară, cei care întâlnesc rechini în locuri neașteptate sunt chemați la acțiune urgentă.

MISTERUL RECHINILOR DIN MAUI (9 iulie la 20:00)

În fiecare an, rechinii tigru se adună în număr mare în Maui. Care este cauza? Este un mister care se dorește a fi descoperit de peste un deceniu. O echipă de oameni de știință vor face scufundări pentru a fi față în față cu acești prădători neînfricați pentru a obține datele de care au nevoie pentru a rezolva cazul.

RECHINI: INFLUENȚA LUNARĂ (10 iulie la 19:00)

Luna are un impact asupra speciilor de animale de pe glob, dar nu a existat niciodată o legătură între ciclul lunar și rechini. Un om de știință crede că luna joacă un rol important în migrația și ciclul de viață al acestora și pornește într-o misiune pentru a vedea dacă ipoteza lui este adevărată. Dacă există o legătură între rechinul-ciocan și lună, ar putea exista o legătură și cu alte specii de rechini… cu un impact profund atât asupra științei rechinilor, cât și asupra conservării.

REGINELE RECHIN (10 iulie la 20:00)

În regnul animal, masculii sunt adesea presupuși a fi cei mai dominanti. Dar în ocean, această prezumție este valabilă? Oamenii de știință caută răspunsuri pentru a înțelege dacă cei mai mari și mai răi rechini dintre ei sunt femele. De la marii rechini albi din Africa de Sud la rechinii tigru din Maldive, cercetătorii caută să descopere conducătorii supremi ai valurilor.

RECHINI GURMANZI (16 iulie la 19:00)

Scufundă-te în poveștile uluitoare ale oricui și a oricărui lucru care s-a trezit pradă celor mai ucigașe și dințioase terori ale mării. Foamea și curiozitatea nemărginite ale rechinilor îi pot determina să mănânce cele mai neașteptate lucruri, cum ar fi hipopotamii și crocoșii sau obiectele neînsuflețite precum caiacele.

CEL MAI MARE RECHIN-CIOCAN (16 iulie la 20:00)

Numeroase rapoarte despre rechinii-ciocan uriași au pus sub semnul întrebării potențialul de dimensiune reală al acestei specii. O echipă cercetători de la Universitatea Internațională din Florida se află acum într-o expediție în largul coastei Floridei pentru a încerca să găsească cel mai mare rechin-ciocan din lume.

RECHINI ZBURĂTORI (17 iulie la 19:00)

Americanii care doresc să facă o vizită pe plajă ar putea avea o mare surpriză! Dronele revoluționează tot ceea ce credeam că știm despre rechini. Și cea mai mare surpriză? Că mulți rechini trăiesc mai aproape de țărmurile noastre decât ne-am dori să ne imaginăm. Este timpul ca oamenii să privească mai atent; Cel mai mare prădător al oceanului ar putea fi mult mai aproape decât credem!

ATUURI DE RECHIN (17 iulie la 20:00)

Două echipe de experți fac eforturi extraordinare pentru a duce știința rechinilor în sălbăticie, în timp ce investighează două dintre cele mai emblematice superputeri ale rechinilor: viteza și forța de mușcătură. Cursa are loc în California, iar Andy Casagrande încearcă să dezvăluie viteza maximă a celui mai rapid rechin din lume. Și în Bahamas, Brocq Maxey se apropie mult mai mult decât majoritatea pentru a investiga puterea mușcăturii unui rechin.

DOSARELE ATACURILOR DE RECHINI (23 iulie de la 19:00)

Oamenii de știință folosesc tehnologie de ultimă oră pentru a investiga noi teorii uimitoare despre cele mai dramatice atacuri de rechini din lume. De ce sunt atrași rechinii de epave? Rechinii intră în mediile urbane? Sunt rechinii purtători de pui predispuși să ucidă? De ce rechinii preferă să atace bărbații? Filmări noi și teste practice ne conduc spre concluzii uimitoare.

MARELE ALB VERSUS RECHINUL TIGRU (23 iulie la 21:00)

Misterul orcilor care atacă marii rechini albi pentru ficatul lor îi lasă nedumeriți pe oamenii de știință. Acest comportament neobișnuit de prădător a fost văzut în trei părți ale lumii: California, Africa de Sud și Australia. Dar cel mai șocant rezultat este dispariția celorlalți rechini după eveniment. Cum comunică ei cu rudele lor și cum fug atunci când vin orcile ucigașe?

RECHINUL DIN CURTE (24 iulie la 21:00)

Rechinii-taur invadează în mod neașteptat. Comportamentul lor optimist în oceanele din întreaga lume i-a făcut celebri de la coastă la coastă. Cele șapte mări nu sunt suficiente; preiau și apele salmastre și râurile! Din cauza schimbărilor climatice, încălzirea apelor determină extinderea razei de acțiune a rechinilor-taur.

URZEALA RECHINILOR (30 iulie la 21:00)

Este timpul ca rechinii să se confrunte în competiția supremă a speciilor. În zece competiții impresionante specialiștii vor demonstra ce rechin este conducătorul mării libere. Marele alb este favorizat, dar poate învinge rechinul Mako în cursa de 100 de metri? Poate ține pasul cu apetitul rechinului-balenă? Un aparent neputincios ar putea să ajungă pe primul loc!

RECHINI ÎMPOTRIVA LUMII (31 iulie la 18:00)

Acești prădători din adâncuri au o problemă serioasă cu aproape toată lumea. Balenele, tonul, surferii, înotătorii, sunt în dezacord cu toți. În confruntare după confruntare, rechinii demonstrează că sunt ULTIMII supraviețuitori.

BALENĂ UCIGAȘĂ CONTRA RECHIN (31 iulie la 21:00)

Două dintre cele mai mari creaturi ale oceanelor – marele alb și rechinul-tigru – se numără printre cei mai periculoși prădători din ocean. Și devin MARI, până la 6 metri. Dar pot crește și mai mari decât atât? Unde îl putem găsi pe cel mai mare din lume? Două echipe de oameni de știință se scufundă pentru a descoperi secretele acestor creaturi puternice și maiestuoase.

Sursa foto: National Geographic

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 16:00 Mâncare pe care
  Mâncare pe care, show-ul care a avut succes la nivel internațional, fiind distribuit în 46 teritorii, cu 17.000 de episoade produse, urmărește cinci persoane străine...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 21:30 Fotbal: Conference League - Preliminarii: FCSB _ Viking
 • 23:30 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:30 47 de metri adâncime: În afara cuştii 15
 • 01:45 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 02:30 Superspeed la Pro TV
  "Super Speed" - o emisiune prezentată de Costin Giurgea şi Tudor Bratu, cu maşini, teste incredibile şi vedete care vor fi puse în situaţii inedite. Cei doi jurnalişti...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Celebrity Splash: Vedete la apă
 • 17:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Celebrity Splash: Vedete la apă
 • 00:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 01:30 Anna şi regele 12
  Când profesoara englezoaică Anna Leonowens ajunge în ţinutul exotic al Siamului să le predea copiilor regelui Mongkut, obiceiurile ei vestice intră în contradicţie...
 • 03:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 04:00 Poveşti de familie AP
  Serialul "Poveşti de familie" este o antologie de poveşti inspirate de probleme cât se poate de actuale pentru societatea românească. Bazat pe formatul internaţional...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 07:00 Dimineaţa cu noi AP
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Infidelul AP
 • 22:30 Strada Speranţei AP
  Povestea serialului are în centru trei familii foarte diferite de bucureşteni, vecine pe aceeaşi stradă. Poveştile acestora se desfaşoară în paralel şi se ramifică...
 • 23:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 00:45 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 04:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 05:30 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV