Homepage  / Ultimul număr

Spectacol la Antipozi

Spectacol la Antipozi

de Redactia Tvmania

Tenisul are statutul ingrat si, in acelasi timp, privilegiat al singurului sport important din lume care nu doarme niciodata. De Craciun si de Anul Nou, in timp ce restul locuitorilor planetei sarbatoreau, tenismenii participau la turneele pregatitoare pentru prima mare incercare a sezonului. Pentru ca luni, 15 ianuarie, incepe Australian Open.

Iarna care a cuprins Emisfera Nordica i-a imprastiat, ca la fiecare inceput de an, pe tenismeni spre tinuturile calde de la Tropice si, mai ales, catre vara australa. Primele schimburi de mingi din 2007 s-au auzit chiar de 1 ianuarie, in Adelaide, Auckland si Doha. Au fost miscarile de dezmortire pentru primul dintre cele patru turnee de Grand Slam ale lumii, Australian Open. Marii campioni vor asuda pe taraflexul de la Melbourne pentru glorie, dar si pentru o recompensa fabuloasa, competitia punand la bataie premii in valoare de 19 milioane de dolari, dintre care campionul va primi 1,22 milioane, iar finalistul, 610.000. Timp de doua saptamani, vom asista mai degraba la o titanica inclestare care s-ar putea numi, foarte bine, „Roger Federer cu restul lumii”. Elvetianul, ales cel mai bun sportiv din lume anul trecut, a imbracat mantia invizibila a invincibilitatii. In 2006, Federer a pierdut doar accidental. Cele cinci infrangeri ratacite printre zecile de victorii obtinute in 19 turnee inseamna mai degraba exceptiile care confirma regula.
La Melbourne incepe insa un nou drum. Ostenit de atata glorie, Federer si-a permis, spre deosebire de ceilalti rivali ai sai, luxul de a-si lua o mica pauza. Campionul campionilor va intra direct in „finala”, adica pe tabloul principal de la Australian Open, fara a-si „face mana” in turneele pregatitoare. La Melbourne il asteapta infrigurati vechii sai „amici”: rusul Davidenko, americanii Blake si Roddick, croatul Ljubicici, argentinianul Nalbandian. Dar mai ales spaniolul Rafael Nadal, singurul care pare sa fi descoperit, pana acum, calcaiul lui Ahile al „robotului”. Federer si Nadal ocupa primele doua locuri in clasamentul mondial, dar diferenta dintre ei este gigantica. Elvetianul conduce cu 8370 de puncte, in timp ce ibericul are aproape jumatate: 4470! Nadal e insa autorul a patru dintre cele cinci infrangeri suferite de Federer anul trecut, ceea ce schimba datele problemei. Spaniolul l-a batut in finalele de la Dubai, Monte Carlo, Roma si Roland Garros. Federer si-a luat revansa in finala de la Wimbledon. Prea putin insa pentru orgoliul supercampionului, obligat sa suporte ideea ca exista un om pe pamant in fata caruia are mai multe infrangeri decat victorii.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te