Homepage  / Filme Online

V-a plăcut „The Spanish Princess”? Iată o listă cu 10 filme și seriale asemănătoare

V-a plăcut „The Spanish Princess”? Iată o listă cu 10 filme și seriale asemănătoare

de Roxana Mirea,

Serialul „Prințesa spaniolă” spune povestea încercatei prințese Catherina de Aragon, ajunsă regina Angliei și consoarta puternicului și capriciosului Henric al VIII-lea. Protagoniștii sunt Charlotte Hope, interpreta Catherinei de Aragon și Ruairi O’Connor, în rolul lui Henric al VIII-lea. Dacă ați vizionat serialul, care acum este pe Netflix, și sunteți în căutarea altor producții asemănătoare, v-am pregătit o listă cu zece filme și seriale precum „The Spanish Princess”.

The White Queen / Regina Albă (2013)

Regina Albă” ste o ecranizare a bestsellerului „The Cousin’s War” de Philippa Gregory, ce prezintă războiul dintre Casele York și Lancaster din Anglia secolului al XV-lea. Este o poveste despre dragoste și suferință, seducție și decepție, trădare și crimă, prezentând destinul a trei personaje care schimbă firul istoriei: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort și Anne Neville. Fiecare dintre ele luptă pentru putere, indiferent de prețul pe care trebuie să îl plătească.

Acțiunea începe în anul 1464, când Războiul celor Două Roze dura deja de nouă ani. Edward al IV-lea al Casei York (Max Irons) este încoronat Rege al Angliei cu ajutorul Contelui de Warwick (James Frain), un personaj manipulator și lipsit de scrupule, poreclit „Făcătorul de Regi”. Edward se îndrăgostește de cea mai frumoasă femeie din ținut, o tânăra văduvă de origini modeste, Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson), cu care se căsătorește în secret. Însă noua viață la Curte a proaspetei regine nu este una liniștită. Cea mai aprigă adversară a sa este Margaret Beaufort a Casei Lancaster (Amanda Hale), care ar face orice pentru a-l vedea pe tânărul său fiu, Henry Tudor, încoronat rege. Pe de altă parte, Elizabeth este amenințată și de Anne Neville (Faye Marsay), fiica Lordului Warwick.

The White Princess / Prințesa Albă (2017)

Filme și seriale precum „The Spanish Princess”. Plasată, cronologic, între evenimentele din „Regina albă” (2013) și cele din „Prințesa spaniolă” (2019), mini-seria „Prințesa albă” (2017) urmărește destinul cuplului regal format din prințesa Elisabeta de York (Jodie Comer) și regele Henric al VII-lea (Jacob Collins-Levy).

Această alianță ascunde însă multe conflicte mocnite între prințesa venită din familia York și soțul ei, reprezentant al dinastiei Tudorilor, care înfruntă împreună, de-a lungul anilor, trădări și decepții, pierderi și umilințe, învățând să-și fie scut unul celuilalt.

Povestea din „Prințesa albă” are loc în timpul Războiului Celor Două Roze (1455–1485) în Anglia. Este povestea Elisabetei de York, fiica „reginei albe”, și a căsătoriei ei cu regele Henric al VII-lea, întemeietorul dinastiei Tudorilor.

The Last Kingdom (2015)

Plasat în Anglia la sfârșitul secolului al IX-lea, pe vremea când țara era împărțită în șapte regate diferite, serialul „The Last Kingdom” este o producție istorică, dramatică, ce adaptează seria „Poveștile saxone” ale scriitorului Bernard Cornwell (cărțile acestuia sunt traduse și la noi).

Primele două sezoane au fost difuzate de BBC Two și BBC America (în UK, respectiv US) în 2015 și 2017, dar din 2018, odată cu sezonul 3, serialul și-a găsit o casă nouă la Netflix. Cele cinci sezoane ale serialului „The Last Kingdom” sunt disponibile toate pe Netflix.

Producția lansată în 2015 îl avea inițial în centru pe Alfred cel Mare (David Dawson), care își apăra regatul de invadatorii nordici. Acțiunea se concentra apoi pe Uhtred de Bebbanburg (Alexander Dreymon), cel născut saxon, dar crescut de vikingi, care lupta, la rândul lui, să-și revendice dreptul căpătat prin naștere. Serialul a fost nominalizat la două premii BAFTA în 2016.

Reign (2013)

Filme și seriale precum „The Spanish Princess”.Reign” este un serial american, o dramă romantică și istorică ce urmărește viața reginei Mary I a Scoției. Serialul a avut premiera pe 17 octombrie 2013 și s-a încheiat după patru sezoane, în 2017. Adelaide Kane o interpretează pe Regina Mary, iar Toby Regbo se află în rolul lui Francis al II-le al Franței. Megan Follows înterpretează rolul Caterinei de’ Medici, iar Rachel Skarsten este Elisabeta I a Angliei.

Încă de la începutul domniei, viața lui Mary a fost plină de pericole, minciuni și primejdii. Ea se confruntă cu intrigi politice și sexuale în lumea perfidă a curții franceze.

The Tudors (2007)

„Dinastia Tudorilor” a devenit unul dintre serialele cu cel mai mare succes și și-a câștigat fani în toate colțurile lumii. La acest succes a contribuit nu numai scenariul, ci și distribuția: Jonathan Rhys-Meyers, Natalie Dormer, în rolul Annei Boleyn, Jeremy Northham, Sam Neill, Gabrielle Anwar. Serialul urmărește viața Regelui Henric al VIII-lea din punctul de vedere al căsniciilor sale. 

Chiar de la începutul celor 40 de ani de domnie, regele Henric al VIII-lea s-a impus ca un monarh tiranic, ale cărui ambiții personale treceau de multe ori înaintea intereselor statului. Obsesia lui Henry de a avea un mostenitor și neputința lui Katherine de Aragon, soția sa, de a-i oferi unul aruncă un blestem asupra imperiului, lezează autoritatea regelui și prilejuiește ascensiunea Annei Boleyn, al cărei unic vis este acela de a deveni noua regină. In ciuda atmosferei tulburi de la curte și a ambițiilor celorlalți monarhi de pe continent, Henry nu se va da în lături de la nimic – nici de la exil, nici de la crimă – pentru a-i elimina pe cei care-i stau în cale și a obține ceea ce și-a propus.

The Other Boleyn Girl (2008)

Cealaltă moştenitoare Boleyn” este un film de dramă istorică romantică din 2008 regizat de Justin Chadwick. Scenariul lui Peter Morgan a fost adaptat după romanul omonim al Philippei Gregory din 2001.

În secolul al 16-lea, surorile Anne (Natalie Portman) și Mary Boleyn (Scarlett Johansson), împinse de ambiția oarbă a familiei, intră în competiție pentru iubirea lui Henric al VIII-lea (Eric Bana), un rege chipeș și plin de pasiune. Deși, în final, ambele vor ajunge în patul regelui, numai una va reuși să urce pe tron, dar petru o domnie scurtă și tulbure, încheiată tragic de călău.

Mary Queen of Scots (2018)

Mary Queen of Scots” este o adaptare după cartea lui John Guy, „Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart”, dar regizorul Josie Rourke și scenaristul Beau Willimon și-au luat unele libertăți creative, în special în ceea ce privește zvonurile și speculațiile conform cărora verișoarele din secolul al XVI-lea, Mary și Regina Elisabeta I, au avut, în cele din urmă, o întâlnire în persoană.

Filmul o are ca protagonistă pe Saoirse Ronan, în rolul lui Mary Stuart, regina Franței care, la vârsta de 18 ani, a sfidat presiunea de a se recăsători după moartea soțului ei și, în schimb, s-a întors în Scoția natală pentru a-și revendica tronul. Dar ea se întâlnește cu Elisabeta I (Margot Robbie), care domnește atât în Anglia, cât și în Scoția. Mary își afirmă pretențiile la tronul englez, amenințând suveranitatea Elisabetei. Trădarea, rebeliunea și conspirațiile din cadrul fiecărei curți pun în pericol ambele tronuri.

Elizabeth: The Golden Age (2007)

Acțiunea din „Elizabeth: Epoca de aur” are loc la aproape treizeci de ani după cea din „Elizabeth” (1998) urmărind execuția lui Mary, regina Scoției și concentrându-se pe relația dintre Elizabeth și Sir Walter Raleigh.

În 1585, Elisabeta I (Cate Blanchett) se afla deja de 30 de ani pe tronul Angliei protestante. Regele Filip al II-lea al Spaniei (Jordi Molla) plănuiește în­lă­turarea de la tron a reginei „eretice”.

Actriţa Cate Blanchett a revenit în rolul prin care s-a făcut cunoscută şi pentru care a fost nominalizată la Oscar în 1998, Elisabeta. În 1998, Cate Blanchett a interpretat același personaj în filmul „Elizabeth”. În rolul Sir Walter Raleigh îl regăsim pe Clive Owen.

Victoria (2018)

Filme și seriale precum „The Spanish Princess”. Producţia „Victoria”, creată și scrisă de Daisy Goodwin, marchează începutul unei istorisiri de referință a vieții unuia dintre cei mai importanți monarhi ai istoriei Marii Britanii. Cu o distribuție de primă mână – din care fac parte, printre alţii, Jenna Coleman, Adrian Schiller şi Tom Hughes – „Victoria” se inspiră din evenimente reale și din jurnalele reginei pentru a picta un portret însuflețit al transformării ei dintr-o tânără de 18 ani în soție, mamă și lider al unui imperiu.

Acest serial prezintă aventuri pasionale, lupte pentru putere și iubiri neîmpărtășite, iar în centrul acestor lucruri se află noua Regină – o femeie puternică, complexă și plină de voință care trebuie, într-un fel sau altul, să devină o persoană emblematică.

The King (2019)

„The King” este un film epic de război din 2019 regizat de David Michôd.

Hal, prinț rebel și moștenitor reticent al tronului englez, interpretat de Timothée Chalamet, a întors spatele vieții de la curte și trăiește printre oameni. Însă atunci când tiranul său tată moare, Hal este încoronat Regele Henry V și este forțat să accepte viața din care a încercat să evadeze. Acum, tânărul rege trebuie să se confrunte cu politica de la palat, haosul și războiul lăsate în urmă de tatăl său, precum și legăturile emoționale cu viața lui anterioară – inclusiv relația pe care o are cu cel mai vechi prieten și mentor, cavalerul îmbătrânit și alcoolic John Falstaff.

Din distribuție fac parte Timothée Chalamet, Joel Edgerton, Sean Harris, Lily-Rose Depp, Robert Pattinson și Ben Mendelsohn.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 16:00 Mâncare pe care
  Mâncare pe care, show-ul care a avut succes la nivel internațional, fiind distribuit în 46 teritorii, cu 17.000 de episoade produse, urmărește cinci persoane străine...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 21:30 Apasă pedala! 12
 • 23:30 Vecini de coşmar 2 15
 • 01:15 În numele regelui 12
  Viaţa liniştită a lui Farmer (Jason Statham) este dată peste cap în momentul în care fiul său este ucis, iar soţia sa răpită. Gallian, un vrăjitor malefic, dezlănţuie...
 • 04:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Poftiţi pe la noi - Poftiţi prin ţară AP
  Timp de şapte sezoane a strunit vedetele și le-a pus la treabă pentru a da o mână de ajutor celor aflați la nevoie. Nea Mărin revine la Antena 1 cu un nou sezon...
 • 17:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Celebrity Splash: Vedete la apă
 • 00:00 Transformers: Războiul lor în lumea noastră AP
  De secole, două rase de roboţi - Autoboţi şi Decepticoni - se luptă având drept miză a războiului soarta Universului. Atunci când câmpul de bătaie ajunge să fie...
 • 03:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 04:00 Poveşti de familie AP
  Serialul "Poveşti de familie" este o antologie de poveşti inspirate de probleme cât se poate de actuale pentru societatea românească. Bazat pe formatul internaţional...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 07:00 Dimineaţa cu noi AP
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Mă numesc Züleyha AP
  "Mă numesc Züleyha" înfăţişează istoria unei iubiri unice, care se derulează în Istanbulul anilor '70, şi continuă pe tărâmurile fertile ale zonei Çukurova, Adana...
 • 22:30 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 00:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV