Voluntari cu diverse probleme de sănătate şi simptome sunt invitaţi să apeleze la „Terapia din farfurie” şi să consulte medici şi experţi dieteticieni. Apoi, echipa de medici formată din Giovanni Miletto, medic generalist, Shaw Somers, consultant si Lucy Jones, dietetician de pretigiu, pune la punct regimuri alimentare special adaptate fiecărui caz în parte, încercând să afle dacă problemele respective ar putea fi alinate sau chiar vindecate prin alimentele consumate.
Programul va fi difuzat pe TLC începând din 3 aprilie, în fiecare miercuri, de la ora 20.00.
În spital, pacienţii sunt consultaţi minuţios de către Dr. Miletto, Shaw Somers şi Lucy Jones. Abia după aceea li se repartizează un anumit regim alimentar, pe care sunt sfătuiţi să îl urmeze cu stricteţe sau să îl integreze în dieta lor zilnică. Programul „Terapia din farfurie” îi prezintă pe pacienţi pe parcursul programelor de tratament prin alimentaţie şi asistă la vizitele lor ulterioare la medic, pentru a le putea monitoriza progresele.
Experimentele derulate în spital, sub supravegherea unei echipe medicale, îşi propun să dezvăluie proprietăţile medicinale şi beneficiile mai puţin cunoscute ale anumitor alimente, spulberând în acelaşi timp tot felul de mituri, poveşti şi prejudecăţi răspândite pe scară largă.
Ce se întâmplă în primul episod
Medicii din programul „Terapia din farfurie” fac cunoştinţă cu Lauren, o tânără de 24 de ani care prezintă o formă extremă de sindrom de ovar polichistic. Având simptomele tipice – creştere în greutate, probleme de fertilitate şi, mai vizibil, pilozitate corporală şi facială excesivă – Lauren se teme că va fi nevoită să trăiască izolată până când va găsi ajutor.
Migrene cumplite îi distrug viaţa micului Harvey, în vârstă de numai 7 ani, iar mama lui este gata să facă orice ca să îl ajute.
Două surori gemene de 25 de ani, Kristen şi Maren, încearcă să folosească hrana ca pe o armă în lupta contra cancerului de sân. În plus, va reuşi Chris, un tată singur în vârstă de 44 de ani, să învingă prin hrană diabetul de tip 2, ţinând cont că această boală este pe locul 5 în topul celor care provoacă cele mai multe victime la nivel mondial ?
Programul nu îşi propune însă doar să trateze aceşti pacienţi. Dr. Pixie McKenna, cunoscută publicului din programul Probleme stânjenitoare, încearcă să afle adevărul despre aşa-numitele “superalimente”, iar echipa de la „Terapia din farfurie” lansează o serie ambiţioasă de teste la nivel naţional, sub deviza “Hrana ca medicament”. Mişcarea demarează în forţă în acest prim episod, care investighează dacă prin consumul de ciocolată se poate combate hipertensiunea arterială.