Homepage  / Știri

„Top Gun: Maverick”, detronat la box office de  „Jurassic World: Dominația”

„Top Gun: Maverick”, detronat la box office de  „Jurassic World: Dominația”

de Ioana Maria,

„Jurassic World: Dominația” a debutat la box office-ul nord-american cu încasări de 143 de milioane de dolari, în timp ce „Top Gun: Maverick” continuă să obțină câștiguri mari la nivel mondial. Pentru cel de-al doilea weekend din iunie, continuarea Top Gun are cel mai mare succes de box office, ridicând încasările cumulate la nivel mondial la 747 de milioane de dolari.

Numărul unu în box office în acest weekend este un alt sequel moștenit, ultima parte a clasicului Jurassic Park (1993), „Jurassic World:Dominația”. Filmul a debutat în fruntea box office-ului nord-american înregistrând o sumă uriaşă de 143 de milioane de dolari.

Concluzia palpitantă a francizei a adus încasări uriașe de 389 de milioane de dolari la nivel internațional în weekendul de deschidere. Jurassic World Dominion a costat 185 de milioane de dolari pentru a fi produs şi aproximativ 100 de milioane de dolari pentru a fi promovat, aşa că trebuie să genereze venituri majore pentru a obţine profit.

Japonia este singura piață pe care continuarea dinozaurilor nu a atras suficienți spectatori pentru a ajunge pe prima poziție, deoarece weekendul de deschidere a coincis cu cel al filmului anime Dragon Ball Super: Super Hero, în timp cer Top Gun: Maverick s-a clasat pe locul al treilea.

Doctor Strange în Mutiversul Nebuniei, regizat de Sam Raimi, ocupă locul al treilea pe majoritatea piețelor internaționale. După şase weekenduri petrecute în cinematografe, continuarea cărţii de benzi desenate a adunat 397,8 milioane de dolari în America de Nord şi 532,4 milioane de dolari în străinătate, încasările la nivel mondial fiind de peste 930 de milioane de dolari.

„Top Gun: Maverick” și „Jurassic World: Dominația” sunt acum în cinematografe.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te