Homepage  / Ultimul număr

Un nou supererou

Un nou supererou

de Redactia Tvmania

"Iron Man - Omul de Otel" promite a fi un regal cinematografic pentru iubitorii filmelor inspirate de benzi desenate si va fi cu siguranta un succes la box-office.

In 1933, Popeye marinarul devenea primul personaj de benzi desenate care facea tranzitia spre ecran, prin intermediul unei serii de desene animate de succes. Din punct de vedere cultural, Popeye poate fi considerat precursorul supereroilor de benzi desenate care astazi domina marile ecrane si care au devenit embleme ale acestei tranzitii de succes. Marinarul fortos concentra din anii ’20 (cand a luat nastere personajul) elementul definitoriu al americanului: faptul ca, desi are standarde morale inalte, nu se teme sa recurga la forta pentru a lupta impotriva dusmanilor.

In lucru din 1990
Un nou candidat pe lista reusitelor la box-office reprezentate de eroii benzilor desenate este Iron Man, iar ecuatia „americanul de rand amenintat se transforma intr-un justitiar invincibil” se mentine cu succes. Tony Stark (Robert Downey Jr.) este un om de afaceri miliardar care este rapit in Afganistan si caruia i se dau in tabara adversa materiale pentru a construi o racheta. In schimb, Stark isi foloseste cunostintele pentru a face o armura imbatabila si a se elibera. Dupa ce revine in S.U.A., acesta isi incepe transformarea in Iron Man, un supererou care ajunge sa se confrunte cu un adversar pe masura: Iron Monger (Jeff Bridges). Alaturi de Downey Jr. apar Gwyneth Paltrow (in rolul secretarei Virginiei Potts) si Terrence Howard (pilotul James Rhodes, prieten cu Stark).

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te