Homepage  / Știri / Televiziune

Vlad Voiculescu la „Dosarele DNA”: Ce s-a schimbat la un an de la Colectiv

Vlad Voiculescu la „Dosarele DNA”: Ce s-a schimbat la un an de la Colectiv

de Redactia Tvmania

„Dosarele DNA”, emisiunea realizată de jurnalistul Marius Saizu, comemorează un an de la Colectiv printr-o ediție specială, azi de la ora 21.30, la Prima TV. Invitați sunt supraviețuitori ai Colectivului, unul dintre părinții celor care au murit în urma tragediei, precum și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

vlad-voiculescu

30 octombrie 2015. La 22.32 primul apel disperat către 112 ! „Arde clubul! Sunt sute de oameni „. În grabă, poate haotic s-a intervenit. Un prim bilanț, extrem de rapid, anunța sec… 27 de morți! Ce a urmat însă am văzut cu toții! Numărul deceselor a ajuns la 64 iar numărul întrebărilor fără răspuns este mult mai mare. S-au deschis dosare penale. Parchetul General și DNA au chemat oameni la audieri și i-au pus sub acuzare. Societatea poate că uită, rudele celor care nu mai sunt nu au cum să treaca peste iar supravietuitorii traiesc o altă viață și nu puține sunt momentele când cred că este vorba de un coșmar. Dar noi, cei care am fost doar spectatori, ce am învățat? Instituțiile statului ce au învățat din tragedia de la Colectiv? Știm însă că… a trecut un an.

Vlad Voiculescu, actualul Ministru al Sănătății a declarat tranșant: “Dacă mă întrebaţi ce aş face dacă lucrurile s-ar repeta mâine, Doamne fereşte, atunci cu siguranţă mulţi pacienţi ar trebui să plece în străinătate. Am mai spus-o şi o repet. Nu avem capacitatea de a trata în România mai mult de zece-douăzeci de pacienţi cu arsuri grave.”

Astăzi, de la ora 21.30, poți afla ce anume s-a schimbat, ce nu s-a schimbat, ce anume trebuia schimbat, ce facem mai departe și ce ar fi trebuit să facă autoritățile pentru ca, așa ceva să nu se mai întâmple.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Alte articole:

1. Cătălin Tolontan și Mirela Neag, invitați la emisiunea “Dosarele DNA”

2. Știrile ProTV prezintă o serie de reportaje despre tragedia din Colectiv

3. “Un an. Un minut şi o secundă”, un documentar despre Colectiv, la Digi24

4. Goodbye to Gravity: A fost lansat videoclipul piesei „Heed the Call”

5. Discovery difuzează documentarul “Dezastrul din Colectiv”

6. Discovery Networks face un documentar despre tragedia din clubul Colectiv

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te