Homepage  / Ultimul număr

Zodia Oscarului

Zodia Oscarului

de Redactia Tvmania

A 79-a editie a Oscarurilor i-a facut fericiti pe cinefilii de culoare si pe britanici. Multi se intreaba insa unde s-a evaporat farmecul de altadata al ceremoniei?

Organizatorii Galei Oscar nu se mai straduiesc deloc sa innoiasca ceremonia. Editia de anul acesta a fost prea lunga (si sa vedeti ce ne asteapta la anul, cand ajunge la numarul 80), timpul a fost irosit aiurea cu neatractive momente de dans, prezentatoarea Ellen DeGeneres nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor si a fost prea politicoasa cu toata lumea, iar discursurile castigatorilor… plicticoase, plicticoase, plicticoase! Pe scurt, prea putine surprize si momente emotionante. Nu e de mirare ca audienta ceremoniei scade de la an la an. Acestea au fost, in majoritate, parerile ziaristilor de la publicatii prestigioase despre Gala din acest an. E clar: Oscarul are nevoie urgent de un lifting, altminteri va avea ca public doar rudele nominalizatilor.
Si totusi, cei care s-au uitat la transmisiune au avut si doua-trei momente memorabile: discursul lui Jennifer Hudson (castigatoarea categoriei cea mai buna actrita in rol secundar), scurta aparitie a lui Jerry Seinfeld prezentand categoria documentar (care ne-a facut sa ne dorim sa zaboveasca mai mult pe scena) si trimful indelung asteptat al lui Martin Scorsese. Au trecut 26 de ani de la prima lui nominalizare la Oscar (in 1981 cu „Taurul furios”) si, de atunci, a mai intrat in competitie inca de sase ori (de patru ori la categoria cel mai bun regizor, iar de doua ori, in calitate de scenarist) pana cand Scorsese a pus mana pe statueta, asa ca nu e de mirare ca i-a intrebat pe Spielberg, Coppola si George Lucas – trioul care i-a inmanat premiul – daca n-ar fi bine sa mai verifice inca o data plicul cu castigatorul.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te