Homepage  / Ultimul număr

Castigatorii Premiilor Gopo

Castigatorii Premiilor Gopo

de Redactia Tvmania

Cinematografia romaneasca si-a ales premiantii la Gala Premiilor Gopo, un fel de echivalent autohton al premiilor Oscar.

Asa cum in teatru premiile acordate de UNITER reprezinta un tip de recunoastere la care viseaza multi actori, in cinematograful romanesc actual o statueta Gopo are o semnificatie similara. Gala Premiilor Gopo a ajuns la a doua editie, iar organizatorii au reusit sa mentina nota de profesionalism si eleganta pe care au propus-o incepand cu anul trecut. Castigatorii nu au mai fost anuntati la palatul Bragadiru, ci intr-un loc cu o semnificatia mult mai speciala – Sala Tronului din Muzeul National de Arta. Juriul a decis in unanimitate sa faca doar doua nominalizari la categoriile: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor intr-un rol principal intr-un film de lung metraj, Cea mai buna actrita intr-un rol secundar intr-un film de lung metraj, Cel mai bun montaj, Cel mai bun sunet. Alegerea a fost motivata de faptul ca intre peliculele „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, „California Dreamin (nesfarsit) si restul lungmetrajelor romanesti realizate anul trecut este o diferenta valorica insemnata. Filmul lui Mungiu a plecat acasa cu noua statuete Gopo, iar ultima creatie a lui Cristian Nemescu (disparut prematur dintre noi acum doi ani) a castigat cinci premii. Tudor Voican – autorul scenariului „California Dreamin'” – a fost declarat „Tanara Speranta” a anului 2007, iar „Razboi pe calea undelor” al lui Alexandru Solomon a fost ales „cel mai bun documentar” al anului trecut.
Premiul publicului a fost adjudecat – asa cum era de asteptat – de „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, care a adus 70.953 de spectatori in salile de cinema si „Valuri”, al lui Adrian Sitaru, a fost declarat cel mai bun scurtmetraj.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te