Claudiu Gherguț a câștigat Chefi la cuțite 2025, sezonul 15
Finala sezonului 15 al emisiunii Chefi la cuțite a adus o premieră în istoria show-ului culinar de la Antena 1: patru concurenți au intrat în lupta pentru trofeu, iar câștigătorul a fost Claudiu Gherguț, din echipa lui Chef Orlando Zaharia.
Concurența a fost strânsă, iar emoțiile la cote maxime. Claudiu Gherguț, cuțitul de aur al lui Chef Orlando, a reușit să se impună în fața celorlalți trei finaliști: Andy Van De Gucht (cuțitul de aur al lui Richard Abou Zaki), Dragoș Andrei Dudu (cuțitul de aur din echipa lui Alexandru Sautner și Ștefan Popescu) și Bogdan Iancu (din echipa lui Chef Richard).
Preparatele lui Claudiu din marea finală au convins juriul prin tehnică, echilibru și prezentare impecabilă, demonstrând maturitate culinară și o viziune clară asupra bucătăriei moderne. Parcursul său în competiție a fost unul constant, marcând fiecare etapă prin preparate care au impresionat nu doar chefii, ci și invitații speciali ai emisiunii.
„Nu-mi vine să cred. Am simțit că leșin. Emoțiile m-au luat dintr-odată atât de tare încât n-am mai putut să stau în picioare. Sunt în al nouălea cer. (…) Această farfurie simbolizează toată munca și sacrificiile pe care le-am făcut până acum și că am și eu șansa mea de a arăta ceva, nu celorlalți, dar mie însumi”, a spus Claudiu, după ce a câștigat premiul de 30.000 euro.

VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 16
„Încă nu reușesc să înțeleg pe deplin ce s-a întâmplat. Totul a mers atât de repede… Acum câteva zile eram la muncă, iar dintr-odată primesc un apel de la Antena: eram selecționat pentru preselecțiile din București. Apoi totul s-a derulat într-un ritm amețitor: preselecțiile, audițiile cu cele patru cuțite de aur și propulsarea directă în echipa MOV.
Am întâlnit zeci de oameni alături de care am trăit experiențe memorabile. Iar acum, după un sezon lung și intens… intru în finală. Și o câștig! Sunt copleșit de emoții, nu găsesc cuvintele potrivite ca să exprim tot ce simt în acest moment. Dar știu sigur că vreau să mulțumesc, în primul rând, Roxanei – cea care m-a înscris.
Mulțumesc chef-ului Orlando, care a crezut în mine din prima clipă și cu care am format o legătură specială. Mulțumesc familiei mele, prietenilor mei și echipei din restaurantul din Geneva, care m-au susținut de la bun început”, a declarat Claudiu.
Reacția lui Orlando Zaharia, după ce Claudiu a câștigat Chefi la cuțite 2025
Victoria sa aduce și prima mare reușită pentru Chef Orlando Zaharia în calitate de jurat, consolidându-i poziția în rândul chefilor care au reușit să conducă un concurent către marele trofeu.
„Mă simt zeu! Mă simt atât de puternic, de împlinit și de fericit și de mândru că am reușit împreună cu Claudiu și cu echipa să câștigăm sezonul. Este visul meu de când am venit la Chefi la cuțite. Nu poți să descrii sentimentele astea în cuvinte, trebuie să le simți. Mi-am dorit atât de mult să câștig un sezon și de când l-am întâlnit pe copilul ăsta, pe minunea asta de om, nu aveam voie să nu câștig cu el Chefi la cuțite”, a declarat și Orlando Zaharia.
Sezonul 15 „Chefi la cuțite” s-a încheiat cu o finală spectaculoasă, difuzată miercuri, 28 mai 2025, la Antena 1, marcând încă un capitol de succes în istoria unuia dintre cele mai îndrăgite show-uri culinare din România.
Cine este Claudiu Gherguț, câștigătorul de la Chefi la cuțite 2025, sezonul 15
Născut la Brașov, Claudiu a descoperit bucătăria în adolescența petrecută în Italia, iar mai târziu, când a ajuns în Franța, a înțeles că gastronomia este pasiunea care îl definește. Printre altele, Claudiu are în CV și experiența din bucătăria unui restaurant cu o stea Michelin din Strasbourg, votat pe Tripadvisor cel mai bun restaurant din lume în 2018. În etapa audițiilor, Claudiu a primit cuțitul de aur de la toți chefii, dar a ales că facă parte din echipa lui Orlando Zaharia.
„Acesta este primul meu concurs legat de bucătărie. Nu m-am înscris eu, ci foștii mei colegi din România. Eu nu sunt foarte ok cu camerele, am și probleme cu limba din cauză că am plecat acum foarte mult timp de acasă. Am plecat acum vreo 20 de ani din țară. Am zis să o încerc și pe asta, e o experiență diferită și un altfel de adrenalină de care poate am nevoie. Sunt sous chef în Elveția la un restaurant cu o stea Michelin. Să lucrez la vârsta asta la un restaurant cu stea Michelin a fost greu pentru mine, nu eram obișnuit cu tot luxul ăsta, dar până la urmă m-am obișnuit și am evoluat foarte mult”, a povestit tânărul în etapa audițiilor.

VEZI GALERIA FOTOPOZA 5 / 16
„Am pelcat din țară la 11 ani de nevoie, din cauză că mama era deja în Italia, am crescut acolo pe perioada adolescenței. Acolo am început să descopăr bucătăria, prima dată era o pasiune. Apoi am ajuns în Franța. Am decis să plec din Italia cu un concurs, trebuia să știm franceza și să facem o rețetă pe foaie. Nu știam nici una și nici alta, dar până la urmă am reușit să învăț în ultimele luni și am reușit să învăț și să plec la un hotel de lux, doi ani am făcut ucenicie, de acolo am lucrat în mai multe bucătărie și în 2018 am ajuns într-o bucătărie cu o stea Michelin din Strasbourg. Toată echipa a fost premiată cu premiul de cel mai mult restaurant din lume de TripAdvisor și de atunci a început cariera mea și pasiunea adevărată pentru bucătărie, adică acum 6 ani. Am ajuns la Geneva, în actualul restaurant, cu o stea Michelin. De atunci am evoluat până la sous chef junior. Am 30 de ani”, a povestit tânărul Claudiu Gherghuț, cel care este cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia.
Claudiu Gherguț are o poveste de viață tulburătoare
În spatele zâmbetului cald și al pasiunii pentru gătit, Claudiu Gherguț ascunde o poveste de viață tulburătoare. Câștigătorul sezonului 15 „Chefi la cuțite” a vorbit cu sinceritate despre copilăria dificilă, marcată de lipsuri, durere și absența părinților. Într-o confesiune profund emoționantă, Claudiu a rememorat momentele grele prin care a trecut și modul în care acestea l-au motivat să își urmeze visul în bucătărie – pentru a da mai departe speranța copiilor care trăiesc astăzi ce a trăit el odinioară.c
„Am fost întotdeauna singur, mama a rămas în Italia. Copilăria mea a fost frumoasă și grea. În familie nu era ușor acasă, cu finanțele, certuri, părinții nu se înțelegeau. Tata îi plăcea să stea mai mult pe afară, avea probleme cu alcoolul, regret că nu am avut o relație apropiată cu el, că nu a fost acolo când eu aveam nevoie de el. Îmi este greu să vorbesc despre acest moment, consider că nu am trecut încă peste el, dar asta este. Tatăl meu a decedat când eram mic, aveam 14 ani. Partea bună a fost că am regăsit o nouă familie cu unchii mei și cu verișoarele mele.
Într-un fel s-a schimbat viața mea pentru că ei au avut grijă de mine. De câte ori mă întorc în Italia mă duc la ei în Italia, și la mama. Eu acum nu mai am o casă fixă, peste tot e acasă, și în Elveția, și în Italia. Visul meu este să ajut copiii care au problemele pe care le aveam eu când eram mic să ajungă cineva prin bucătărie. Să aibă un viitor mult mai bun decât ăla pe care l-am avut ru când eram mic. Îmi amintesc când eram mic, mama era deja plecată în Italia, nu aveam foarte mult de mâncare. Unicele lucruri de le aveam în frigider era puțin muștar și niște pâine mucegăită un pic. Aveam ceapă, sare…a fost unica chestie mâncată în ziua aceea. A fost atât de marcantă încât acuma, câteodată, ca să îmi aduc aminte de unde am venit, când merg în România, mănând o felie de pâine cu muștar și ceapă”, a fost confesiunea emoționantă făcută de Claudiu.
Citește și: