Homepage  / Ultimul număr

Copilul-minune al cinematografiei

Copilul-minune al cinematografiei

de Redactia Tvmania

La numai 13 ani, Dakota Fanning are la activ mai multe filme decat Natalie Portman, Jessica Biel sau Keira Knightley si este considerata cea mai talentata tanara speranta a filmului american.

De la reclama la detergent pe care a facut-o in 1999, Dakota Fanning si-a determinat propria familie sa se mute la Los Angeles, si-a gasit un agent si a avut aparitii episodice in seriale ca „Spitalul de urgenta”, „Ally McBeal”, „CSI: Crime si Investigatii” pana la rolul din „Eu sunt Sam” (2001), in care le-a dat replica lui Sean Penn si Michelle Pfeiffer. De atunci a jucat alaturi de numeroase vedete ale marelui ecran, ca Reese Witherspoon, Charlize Theron, Denzel Washington, Robert De Niro si Tom Cruise. Si s-a descurcat formidabil in miniseria SF „Taken” („Istoria dupa Steven Spielberg”). Astazi, Dakota este un exemplu pozitiv pentru toti copiii-actori care doresc sa faca o tranzitie de succes spre o cariera matura si isi dovedeste talentul cu fiecare nou rol. In plus, reuseste sa-si traiasca normal viata si isi face timp si pentru o viata personala complexa: colectioneaza papusi, impleteste, canta la vioara si la pian, face balet, este membra a Crucii Rosii americane si a Cercetasilor si viseaza ca atunci cand se va face mare sa devina… actrita. Pana atunci este ocupata cu posibilele proiecte viitoare, printre care se numara si un scurt-metraj regizat de Kate Hudson.

Deja controversata
La inceputul acestui an, filmul „Hounddog” a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance, din Utah. Chiar daca nu s-a ales cu nici un premiu, filmul si-a sigurat o portie sanatoasa de publicitate dupa ce diverse grupuri si asociatii de protectie a copilului s-au mobilizat impotriva regizoarei si scenaristei Deborah Kampmeier. Motivul l-a constituit scena in care fetita pe care o interpreteaza Dakota este violata de un baiat de 10 ani. Anterior acestei probleme, pelicula si-a pierdut temporar finantarea din cauza alegerii unei protagoniste prea tinere, care ar fi trebuit sa apara aproape dezbracata in unele scene. Rezultatul a fost pe masura: senatorul statului Carolina de Nord – unde au avut loc filmarile – a cerut ca pe viitor toate filmele care vor fi produse aici sa fie aprobate de autoritatile locale.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te