Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Cornelia Catanga a murit! Era bolnavă de COVID-19

Cornelia Catanga a murit! Era bolnavă de COVID-19

de Redactia Tvmania

Cornelia Catanga a murit. Artista în vârstă de 63 de ani era internată la Spitalul Universitar din Capitală și era bolnavă de COVID-19. Se pare că a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

Anunțul morții Corneliei Catanga a fost făcut de Mara Bănică, pe contul de Facebook: ”Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”, a scris Mara pe pagina sa.

Jurnalista a povestit că Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga, a sunat-o după deces.

„M-a sunat plângând, că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniştit şi abia am putut să înţeleg ce s-a înţâmplat. Mi-a povestit că îi era rău, că  nu mai putea să respire şi au chemat ambulanţa. La Spital i s-a făcut testul COVID, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Nu a rezistat. Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles. Aurel spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa… E cumplit ce s-a întâmplat“, a declarat Mara pentru Antena 3.  

Pădureau este distrus de durere și nu își mai dorește nimic după ce a murit Cornelia Catanga. Acesta le-a spus reporterilor Spynews.ro că nu mai vrea decât să moară și el. 

Cântăreața de muzică lăutărească suferise  și în 2019 un stop cardio-respirator și avea montat un stent la inimă.

Cine a fost Cornelia Catanga

Cornelia Catanga s-a nascut pe 9 martie 1958, in Zeletin, Cătina, Judeţul Buzău, si a fost o interpretă de muzică lăutărească.

In 1964, Cornelia incepe sa cante la acordeon, iar in 1966 canta pentru prima data pe scena, la balul comunei Valea Plopului (jud. Prahova).

Din 1967, solista intretine atmosfera evenimentelor speciale la care este invitata, precum nunti, botezuri si petreceri.

Catanga face primul pas spre celebritate in anul 1969, dupa ce participa la o preselectie la Casa de Creatie din Buzau. Aici este descoperita de Doina Badea, cu care colaboreaza un an, ca solist instrumentist (acordeon) in cadrul formatiei acesteia de turneu.

In 1971, canta pentru prima data alaturi de Toni Iordache, iar in perioada 1972-1978 incepe sa cante la nunti alaturi de Nicolae Florian si Marin Nasturica. In 1979, Catanga canta pentru scurt timp alaturi de Romica Puceanu, iar in 1985 are primul spectacol la Sala Polivalenta alaturi de Stela Popescu si Alexandru Arsinel.

Din 1986, incep turneele in strainatate  iar primul LP il lanseaza in 1989, acompaniata de orchestra lui Ion Onoriu.

Cornelia Catanga a fost intotdeauna o solista inspirata. A stiut, alaturi de muzica lautareasca, sa cante si muzica populara, dar si muzica usoara. Aceasta atitudine libera i-a servit la intrarea mult mai devreme pe toate scenele muzicale romanesti: perioadele impreuna cu Doina Badea si Gigi Marga, dar si respectul unor oameni ca Nicusor Turcitu sau Vasile Pandelescu. (sursa last.fm)

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te