Homepage  / Vedete străine

Emma Thompson, goală pe ecran la 63 de ani în filmul „Good Luck to You, Leo Grande”. „A fost cel mai dificil lucru”

Emma Thompson, goală pe ecran la 63 de ani în filmul „Good Luck to You, Leo Grande”. „A fost cel mai dificil lucru”
7

de Andreea Hentea,

Extraordinara actriță britanică Emma Thompson povestește, cu umorul său specific, cum a fost să apară goală pe ecran la 63 de ani, într-un film care nu vorbește însă doar despre sex, scrie nytimes.com.

Selectat, anul acesta, la festivalurile de la Sundance și Berlin și prezentat, săptămâna trecută, la Festivalul de Film de la Tribeca, noul film al actriței, „Good Luck to You, Leo Grande” (2022), nu vorbește nicicum doar despre sex, ci în primul rând despre apropiere, înțelegere, auto-ironie, umor, auto-acceptare și căldură umană.

Eroina sa, Nancy Stokes (Emma Thompson), este o văduvă de 55 de ani care își dorește o legătură sexuală de calitate și îl angajează pe tânărul gigolo Leo Grande (Daryl McCormack, cunoscut din „Peaky Blinders”, unde l-a jucat pe Isaiah Jesus), cu care se întâlnește într-o cameră luxoasă de hotel. La scurt timp, ea descoperă câtă nevoie avea, de fapt, de comunicare și de renunțare la inhibiții.

Earthshot Prize Awards in LondonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Emma Thompson, despre cum a fost să apară goală pe ecran

Emma Thompson („Întoarcere la Howards End”, „Rămășițele zilei”, „Rațiune și simțire”, „Îngeri în America”, „Regele Lear”) a povestit că, deși a fost alegerea ei să se dezbrace, acesta a fost „cel mai dificil lucru pe care l-a făcut vreodată în cariera ei de patru decenii”.

Cu aceeași dezinvoltură cu care își lasă părul nevopsit, fermecător aranjat, dar într-o nuanță care nu îi ascunde deloc vârsta, marea actriță și-a păstrat umorul, zâmbetul larg și binecunoscuta expresie atât de inteligentă și autoironică, în timp ce a povestit despre această experiență ieșită din comun.

Actrița a acceptat să stea de vorbă despre acest rol, cel mai dezinhibat pe care l-a jucat. Filmul „Good Luck to You, Leo Grande” (2022), regizat de Sophie Hyde, este difuzat de platforma Hulu din 17 iunie. Emma Thompson, care joacă rolul principal, apare goală în anumite scene, dar mai ales este pusă în situația de-a se dezvălui și la nivel emoțional.

Întâlnirea cu un bărbat necunoscut, mult mai tânăr, care este plătit pentru acest serviciu, o pune pe această femeie, care nu a mai cunoscut o asemenea experiență și care „a depășit fiecare graniță pe care a cunoscut-o vreodată în viața ei, în fața unui act monumental de rebeliune”, spune Emma Thompson.

Nancy ia cea mai teribilă decizie – ea face ceva total neobișnuit, curajos și revoluționar”, a mai spus Emma Thompson. „Și apoi se gândește de cel puțin două sau trei ori să nu o facă. Dar este norocoasă, totuși, pentru că a ales pe cineva care se întâmplă să fie destul de înțelept și sensibil, cu un nivel neobișnuit de înțelegere a condiției umane, care își dă seama prin ce trece ea și reușește să îi sugereze cu blândețe că ar putea exista o rațiune în spatele acestui lucru”.

Emma Thompson: „O teroare sănătoasă”

Emma Thompson a adăugat că a făcut față unei asemenea provocări prin ceea ce ea numește „o teroare sănătoasă”. Actrița cunoaște acest gen de personaj la nivel infinitezimal, fiindcă are aceeași vârstă cu ea, ceea ce este fundamental, și care e la fel de principială ca ea. „Doar o foiță de hârtie și norocul ne deosebesc”, a glumit actrița.

Cu toate acestea, rolul i-a impus să dezvăluie un nivel emoțional și fizic de vulnerabilitate cu care nu era obișnuită. Pentru a o ajuta să se pregătească să joace aceste secvențe de sex, care au loc în principal într-o cameră de hotel, regizoarea Sophie Hyde a repetat scenele cu ea și cu partenerul ei din film, Daryl McCormack, fiind toți trei dezbrăcați, pentru ca actorii să nu se simtă inhibați față de ea.

În ciuda carierei sale de patru decenii, în care i-au fost recunoscute și eleganța, dar și ireverența, și în care a câștigat un Oscar pentru interpretare („Întoarcere la Howards End” / „Howards End”) și unul pentru scenariu („Rațiune și simțire” / „Sense and Sensibility”), Emma Thompson a apărut goală în fața camerei de foarte puține ori, doar atunci când era strict necesar în scenariu. Ea a spus că nu s-a considerat niciodată suficient de slabă pentru acele tipuri de roluri care arată corpul dezgolit. Totuși, pentru o vreme a încercat să țină diverse diete, înfometându-se la fel ca toate celelalte tinere care apăreau pe ecran, și-a dat seama, destul de curând, că totul era „absurd”.

Alegerea pe care a făcut-o pentru acest film, „Good Luck to You, Leo Grande”, a fost a ei. Deși a fost foarte agitată cu privire la momentul în care a apărut goală, actrița spune că „filmul nu ar fi fost la fel fără el”. Totuși, ea a mai spus că „secvența în care a trebuit să stea dezbrăcată în fața unei oglinzi, cu o privire senină și o expresie de acceptare pe chip, așa cum i-a cerut scenariul, a fost cel mai dificil lucru pe care l-a făcut vreodată”.

O echipă care își cunoaște virtuozul

Există un moment în film în care Nancy și Leo încep să danseze în camera de hotel pe „Always Alright”, cântată de Alabama Shakes. Se întâlnesc pentru a doua oară, iar Nancy a pregătit o listă cu lucrurile care urmează să se întâmple. Dansul ar trebui să o elibereze de stresul care amenință să compromită întâlnirea. Leo are brațele în jurul gâtului ei și se legănă cu ochii închiși, iar în privirea lui Nancy se amestecă recunoștință, melancolie și un strop de îngrijorare.

„Acea scenă este scopul întregului film”, spune scenarista Katy Brand, care a jucat alături de Emma Thompson în „Nanny McPhee: Marea înfruntare” (2010) și care și-a imaginat-o pe Emma Thompson în rolul lui Nancy încă de la primul draft de scenariu. „Acolo este totul”, a spus Brand. „Ea își simte tinerețea pierdută, ceea ce ar fi putut fi, dar și ceea ce ar putea urma de acum înainte”.

Katy Brand nu este prima scenaristă tânără care a scris o poveste specială pentru Emma Thompson. Mindy Kaling, care a spus că o admiră pe actriță de la unsprezece ani, a făcut același lucru în filmul „Talk Show de seară” / „Late Night” (2019). De asemenea, scenarista Jemima Khan i-a spus Emmei Thompson că și-a dorit întotdeauna ca ea să fi fost mama ei, așa că i-a scris un rol pentru viitorul său film, „What’s Love Got to Do With It?”.

Cred că lucrul pe care Emma ni-l oferă tuturor este că ne face să simțim întotdeauna că e de aceeași parte cu noi”, a spus Katy Brand. „Iar oamenii chiar reacționează la asta, îi face să comunice la un nivel foarte uman”.

Producătoarea Lindsay Doran, care o cunoaște pe Emma Thompson de zeci de ani și care a angajat-o să scrie scenariul la „Rațiune și simțire” după ce a urmărit emisiunea ei de la BBC, „Thompson”, a spus: „Filmul «Good Luck to You, Leo Grande» demonstrează cuprinderea unui scenarist care își înțelege cu adevărat actrița. Mi s-a părut că Katy își cunoaște perfect instrumentul și știa de ce este capabil în câteva secunde”. Ea a adăugat: „Totul poate trece peste chipul Emmei atât de rapid și poți spune, efectiv, că simți acel sentiment, că acea emoție e adevărată”.

Va fi sau nu va fi vreun Oscar?

Criticii au vorbit deja despre faptul că Emma Thompson (care a primit două statuete și trei nominalizări până în prezent) ar merita următoarea sa nominalizare la Oscar pentru rol și că filmul ar trebui să fie menționat în tot viitorul sezon de premii. Se pare, însă, că „Good Luck to You, Leo Grande” nu va avea o lansare în cinematografe în Statele Unite. Pe Emma Thompson nu o deranjează deloc acest lucru. „Este un film mic, fără împușcături, așa că nu știu câți spectatori americani ar veni, de fapt, să-l vadă”, a spus ea făcând cu ochiul.

Această absență din cinematografe îl face însă neeligibil pentru premiile Oscar, din cauza unei modificări a regulilor de către Academia Americană de Film. Aceasta prevede revenirea la cerința pre-pandemică a unei lansări în cinematografe de șapte zile pentru ca filmul să poată fi luat în considerare la Oscar. O realitate de care regizoarea nu este deloc mulțumită.

Este cu adevărat dezamăgitor”, a spus regizoarea Sophie Hyde. „Înțeleg dorința de a proteja cinematograful, dar cred că lumea s-a schimbat foarte mult. Anul trecut, un titlu difuzat de o platformă de streaming a câștigat premiul pentru cel mai bun film”, a spus ea, adăugând că filmul ei și alte producții difuzate pe platformele de streaming nu sunt făcute la fel ca producțiile pentru televiziune. „Sunt filme de cinema și asta este ceea ce ar trebui să ia în considerare Academia, nu formatul pe care se văd ele”, a subliniat ea.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 21:30 Nevastă de împrumut 12
  Danny Maccabee (Adam Sandler) este un chirurg plastician care se teme să se implice într-o relaţie serioasă. El îşi minte iubita că este căsătorit şi are doi copii...
 • 00:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:30 Jocul asasinilor 15
  Brazil (Jean-Claude Van Dammes) este un asasin platit, dispus sa accepte orice misiune cata vreme pretul oferit este cel corect. Flint (Scott Adkins) a iesit din...
 • 02:30 Doctor de bine
  Află sfaturile medicilor invitați și vezi care sunt cele mai bune căi de tratament, dar și de prevenție, pentru o arie largă de boli, atât la copii, cât și la adulți....
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Poveşti de familie AP
  Serialul "Poveşti de familie" este o antologie de poveşti inspirate de probleme cât se poate de actuale pentru societatea românească. Bazat pe formatul internaţional...
 • 15:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 17:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Poftiţi pe la noi - Poftiţi prin ţară AP
  Timp de şapte sezoane a strunit vedetele și le-a pus la treabă pentru a da o mână de ajutor celor aflați la nevoie. Nea Mărin revine la Antena 1 cu un nou sezon...
 • 23:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 23:30 Cealaltă femeie 12
  După ce descoperă că iubitul ei este căsătorit, o femeie încearcă să îşi refacă viaţa distrusă. Dar, când o cunoaşte întâmplător pe soţia înşelată de acesta, îşi...
 • 01:30 Invincibil 12
  Jeff Bauman, victimă a atacului cu bombă de la Maratonul Boston, din 2013, ajută poliţia să dea de urma criminalilor în timp ce se străduieşte să se recupereze după...
 • 03:30 Surorile
  Serialul turcesc "Surorile - Kardeş Çocuklari" aduce în centrul poveştii două surori: Ümran (Ayca Bingöl), care trăieşte un trai modest la sat alături de fiica ei...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 07:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 08:00 Dimineaţa cu noi AP
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Mă numesc Züleyha AP
  "Mă numesc Züleyha" înfăţişează istoria unei iubiri unice, care se derulează în Istanbulul anilor '70, şi continuă pe tărâmurile fertile ale zonei Çukurova, Adana...
 • 22:30 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 00:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 03:45 Bucătăria lui Arda AP
  Cele mai interesante rețete vor fi prezentate într-o manieră inedită şi prietenoasă de un specialist în arta culinară. Telespectatorii au parte de un spectacol culinar...
 • 04:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 05:30 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV