Homepage  / Filme Online

Filmele verii 2023, pe care nu trebuie să le ratezi

Filmele verii 2023, pe care nu trebuie să le ratezi

de Andreea Hentea,

Dacă verile cinematografice ne-au obișnuit cu filme lejere și comedii multicolore, vara aceasta aduce și câteva lansări consistente, venite de la marile festivaluri și semnate de regizori influenți. Iată care sunt cele mai așteptate filme ale verii, conform site-ului time.com.

Oppenheimer

Regia: Christopher Nolan

Una dintre cele mai ambițioase lansări de vară ale marilor studiouri care au avut loc în ultimii ani, anticipatul film biografic „Oppenheimer” este semnat de unul dintre cei mai importanți regizori contemporani: Christopher Nolan. J. Robert Oppenheimer a condus laboratorul din Los Alamos, care se ocupa de Proiectul Manhattan, unde Statele Unite au creat o bombă atomică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, înainte de a deveni un critic al armelor de distrugere în masă. „Oppenheimer” îl are în rolul principal pe excepționalul Cillian Murphy, unul dintre colaboratorii preferați ai lui Nolan, care s-a implicat total în rolul acestui personaj complicat și pasionant. Alături de el, impresionanta distribuție a filmului îi mai include pe Florence Pugh, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Gary Oldman, Rami Malek, Kenneth Branagh, Benny Safdie, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich și James D’Arcy.

Premiera în România: 21 iulie

Barbie

Regia: Greta Gerwig

Filmul non-conformistei Greta Gerwig ne înfățișează un Barbie Land perfect pentru eroii săi, celebrii Barbie (Margot Robbie) și Ken (Ryan Gosling), cărora nimeni și nimic nu le tulbură liniștea de plastic. Până când cei doi se confruntă cu o criză existențială și sunt expulzați în lumea reală. Fantezia comică regizată de Greta Gerwig („Lady Bird”, „Fiicele doctorului March”) este extrem de așteptată, cineasta fiind foarte apreciată pentru punctele ei de vedere originale, afirmate mereu cu aplomb. În plus, „Barbie” are un generic plin de vedete, de la Margot Robbie și Ryan Gosling la naratoarea poveștii, Helen Mirren, și până la Ariana Greenblatt, Nicola Coughlan, John Cena, Emma Mackey, Will Ferrell, Simu Liu, Michael Cera, America Ferrera și Emerald Fennell.

Premiera în România: 21 iulie

Misiune: Imposibilă – Răfuială mortală – partea întâi

Regia: Christopher McQuarrie

Tom Cruise joacă pentru a șaptea oară rolul agentului secret Ethan Hunt. Filmat în cădere liberă cu motocicleta în prăpastie, actorul a avut la dispoziție aproximativ „șase secunde pentru a i se deschide parașuta”, exact înainte să lovească pământul. Filmul „Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part One” îl arată pe Ethan Hunt gonind pe străzile Romei și Veneției sau luptându-se cu o întreagă trupă de atacatori într-un luxos tren de epocă. El și echipa sa trebuie să obțină o armă extrem de periculoasă, înainte ca aceasta să distrugă toată omenirea. Pelicula, care îi mai are în distribuție pe Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Hayley Atwell, Vanessa Kirby, Pom Klementieff, Shea Whigham, Cary Elwes și Esai Morales, este prima jumătate din cea mai nouă aventură a francizei „Misiune: Imposibilă”. Cealaltă, „Mission: Impossible — Dead Reckoning Part Two”, va ajunge pe ecrane în 2024.

Premiera în România: 14 iulie

The Flash

Regia: Andrés Muschietti

Cea mai recentă producție din universul DC Comics a trecut prin amânări cauzate de pandemie, schimbări de regizor și are un interpret principal controversat: Ezra Miller, care a avut parte de un scandal recent. Povestea îl urmărește pe Barry Allen, alias The Flash, rămas blocat într-un univers alternativ după ce călătorește înapoi în timp pentru a-și salva mama. Cum nu se poate întoarce singur în locul din care a plecat, el recrutează o versiune mai tânără a lui însuși, Supergirl (Sasha Calle), și o versiune mai veche a lui Batman – interpretată de Michael Keaton (care a jucat în „Batman se întoarce” în 1992).

Premiera în România: 16 iunie

Nu-ți port pică! / No Hard Feellings

Regia: Gene Stupnitsky

Jennifer Lawrence face apel la tot umorul ei în rolul unei șoferițe de Uber care își pierde slujba. Ca să poată face rost de o mașină nouă, ea acceptă să se angajeze drept companioană a unui băiat introvertit de 19 ani (Andrew Barth Feldman), care urmează să plece la colegiu. Părinții lui speră ca ea să-l ajute să-și îndrepte viața socială dezastruoasă, dar nimeni nu-și imaginează ce va urma. În film mai joacă Matthew Broderick, Scott MacArthur, Laura Benanti și Natalie Morales.

Premiera în România: 23 iunie

Elementar

Regia: Peter Sohn

Cel mai nou lungmetraj Disney și Pixar a fost proiectat, în premieră mondială, în încheierea Festivalului de la Cannes. Povestea e plasată în orașul Element, unde locuitorii constituiți din foc, apă, pământ și aer conviețuiesc pașnic. Ember („Flamă”), o tânără hotărâtă și iute la minte, începe să-și pună întrebări despre lumea din jur, iar prietenia ei cu docilul Wade („Șuvoi”), îl face și pe acesta să-și pună la îndoială convingerile. Vocile personajelor animate sunt asigurate de Leah Lewis, Mamoudou Athie, Wendi McLendon-Covey, Catherine O’Hara, Ronnie Del Carmen, Matthew Yang King.

Premiera în România: 16 iunie

Heart of Stone

Regia: Tom Harper

Un thriller care combină acțiunea și spionajul, filmul regizat de Tom Harper o urmărește pe agenta CIA Rachel Stone (Gal Gadot), o versiune feminină a lui James Bond. Pe parcurs, ea se vede nevoită să aleagă între Carta, organizația globală, puternică, ultrasecretă, de menținere a păcii, din care face parte, și propriile sentimente și convingeri. În film mai joacă Matthias Schweighofer, Jamie Dornan, Alia Bhatt și Sophie Okonedo.

Premiera în România: 11 august

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te