Homepage  / Vedete româneşti

Irina Ursu, dependentă de sport și căști. „Ador să ascult muzică”. EXCLUSIV

Irina Ursu, dependentă de sport și căști. „Ador să ascult muzică”. EXCLUSIV
8

de Cătălina Matei,

De mai bine de jumătate de an, Irina Ursu prezintă „Observatorul de weekend”, de la 19.00, la Antena 1, iar adaptarea la noul său program de lucru a decurs cât se poate de firesc. Se bucură din plin în timpul săptămânii de activitățile relaxante pe care cei mai mulți dintre noi le avem doar în weekend. Mai ales că are parte și de susținerea jumătății sale.

Irina Ursu (28 de ani) și-a început cariera ca reporter la Pro TV Cluj, a lucrat vreo doi ani în PR, apoi în radio, a revenit în televiziune la Aleph News, iar din vara trecută a semnat cu Antena 1, unde a preluat pupitrul „Observatorului de weekend”, prezentat înaine de Octavia Geamănu.

Iar de ceva timp, Irina Ursu trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de medicul Cristian Drăghiceanu, specialist în osteopatie, amândoi având o legătură strânsă cu sportul. Mai multe, aflăm chiar de la prezentatoarea „Observatorului de weekend”…

Au trecut aproape șase luni de când prezinți Observatorul de weekend, de la 19.00. Cum a fost acomodarea?

Am simțit inițial o presiune, pentru că am primit un tronson extrem de important și știu cât de multă muncă este în spatele acestor programe de știri, astfel că mi-am dorit ca prestația mea să fie impecabilă. A fost o provocare pentru mine să trec de la un stil de emisiune în care abordarea și exprimarea era mai liberă și relaxată, la rigoarea unui program de ora 19.00. Am exersat destul de mult partea de retorică, ritm și dicție, astfel încât să mă aliniez cerințelor „Observator”.

Pentru că sunt o perfecționistă, mai ales în meserie, am lucrat constant astfel încât adaptarea să se producă cât mai rapid. Am avut și teama că nu mă voi integra suficient de repede în echipă, însă pot spune că realitatea mi-a demonstrat că temerile mele erau exagerate.

Chiar dacă a trecut jumătate de an de când fac parte din echipa „Observator”, muncesc constant, astfel încât să dau cea mai bună energie la fiecare program de știri.

De ce anume ți-a fost cel mai tare teamă în prima zi la Antena 1?

De eșec. Asta este marea mea temere în general. Atunci când o persoană nouă vine în fața unui public, de obicei, acesta este reticent sau are niște așteptări foarte mari. Așa că mi-am dorit să am programe de știri foarte bune, să dau dovadă de profesionalism, astfel încât să câștig încrederea acestui public.

Mi-am dorit de asemenea să răsplătesc prin prestația mea oamenii care au avut încredere în mine și m-au sprijinit de-a lungul carierei, așa că am vrut să le arăt evoluție constantă.

Ce faci în restul săptămânii, dacă în weekend ești la job?

Înainte să intru în echipa „Observator”, aveam un program extrem de aglomerat care nu îmi prea permitea să fac și lucruri pentru mine. Acum, am reînceput să gătesc și am redescoperit cât de relaxantă poate fi această activitate, să citesc știri sau cărți – sunt pasionată de cărți de psihologie sau în general cărți de non-ficțiune, mă bucur de o cafea bună dimineața, fac sport. Firește că nu stau departe de știri, urmăresc programele, mai ales „Observatorul orei 19”.

Materialele care fac parte din campaniile „Observator” sunt preferatele mele, le urmăresc cu interes. Subiectele abordate sunt inspirate din viețile oamenilor, din problemele cu care se confruntă sau sunt povești care merită să fie auzite și să îi inspire și pe ceilalți.

Îmi place de asemenea să ascult muzică sau podcast-uri internaționale pe diverse teme. Sunt un om care își pune multe întrebări și îmi place să ascult păreri diferite și unghiuri de abordare diferite pe temele momentului (tranziția spre transportul verde, economia digitală, relații internaționale, egalitatea între sexe, mediul de lucru, rasism, psihologie).

Cred că înțelegerea vine din capacitatea noastră de a vedea „the big picture” și de a înțelege că nu e totul doar alb sau negru.

Și cum te distrezi în timpul liber?

Îmi plac foarte mult călătoriile. Îmi plac și vacanțele mai lungi, însă preferatele mele sunt citybreak-urile. Mă încarcă foarte mult, mă întorc de fiecare dată cu lucruri noi învățate și cred că tocmai faptul că sunt scurte aceste vacanțe, ne fac să ne bucurăm din plin de momentele pe care le trăim în acele locuri. În general, sunt un om sociabil și extrovertit care se simte bine când este înconjurat de oameni.

Îmi place să ies la evenimente, festivaluri, îmi place mult să dansez și să mă distrez. Însă am uneori nevoie și de momente cu mine și mă bucură și activitățile mai liniștite, cum ar fi o seară cu prietenii sau o cină romantică.

Ce spune partenerul tău de viață despre noul program?

Am avut inițial teama că vor exista nemulțumiri între noi pe tema asta. Pentru că nu e chiar ușor să rămâi în București când toată lumea pleacă peste tot. Însă am discutat amândoi înainte să accept propunerea de a intra în echipa Antena 1 și am încercat să ne închipuim cum am putea face să ne bucurăm de cât mai mult timp împreună și în weekend.

Am simțit că e important să înțelegem de la început ce presupune asta și să ne asumăm această decizie întru totul. Mă simt totuși norocoasă că am un partener care mă sprijină și înțelege cât de importantă este cariera pentru mine, cât am muncit de-a lungul anilor să ajung aici și cât de important este să mă bucur de această etapă.

Amândoi sunteți foști sportivi… Tot de la sport a pornit și povestea voastră?

Povestea noastră nu are legătură cu sportul, nu în acest context ne-am întâlnit, deși prima dată ne-am văzut într-o sală de fitness, fără să interacționăm. Eu m-am lăsat de foarte mulți ani de sport, de vreo 10 ani, iar el încă mai practică. Dar ce pot spune cu siguranță, e faptul că pasiunea comună pentru sport și istoricul de sportiv ne-a ajutat.

Avem amândoi un tip de disciplină, suntem destul de activi, nu ne place prea mult să lenevim și e o dinamică a zilelor care ni se potrivește amândurora. În plus, sportul ne-a făcut pe amândoi sociabili, adaptabili și competitivi, lucruri care ne ajută în viețile de adult.

Ce urmărești la TV? Dincolo de știri, bineînțeles!

Este clar că nu există zi în care să nu urmăresc programele „Observator”. Uneori le urmăresc și pe Antena Play, atunci când nu reușesc să le văd live.

Cel mai des urmăresc seriale, însă nu pot să spun că sunt un fan înrăit. Nu sunt genul care să facă binging câte o zi întreagă. Dacă e să urmăresc ceva, urmăresc doar 2-3 episoade.

Urmăresc și emisiunile de divertisment de la Antena 1, cum ar fi show-urile „Chefi la Cuțite”, „Stand Up Revolution ”sau „Asia Express”, care va fi în curând „America Expres”.

Simt uneori nevoia să mă deconectez de la informație și știri, care uneori pot fi destul de apăsătoare. Îmi place de asemenea să mă uit la documentare pe diverse teme (nutriție, economie, medicină, sociologie, trenduri internaționale, psihologie). 

Sunt un om căruia îi place foarte mult să învețe, așa că, dacă știu ceva în plus după ce am urmărit un program, este un câștig.

Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-ai făcut până acum?

Depinde cum definim nebunesc. În general am un sentiment mai mare de libertate când sunt în străinătate. Am făcut Karaoke în baruri de peste hotare, lucru pe care nu l-aș face în România, am făcut băi în mare noaptea în vacanțe, sau bai îmbrăcați în piscine, petreceri spontane pe plaje cu alți turiști străini.

La fel de nebunesc poate părea pentru cineva să faci activități care în general necesită grup, singur. Să mergi la cluburi singur și să te distrezi, să mergi să mănânci în restaurant singur sau să mergi în cinema, teatru sau operă singur, doar cu tine. Am făcut și astfel de lucruri.

Și ce nu-ți lipsește niciodată din geantă? În afară de acte, portofel și chei….

Cu siguranță căștile. Ador să ascult muzică (în casă o și cânt), simt că mă încarcă de energie. Le folosesc și pentru a asculta podcast-uri. Uneori cu mie mai iau și o carte și mă bucur de lectură când sunt timpi mai lungi de așteptare.

Cum l-ai întâmpinat pe 2023? Și ce îți dorești cel mai tare să se întâmple în noul an?

Seara de 31 Decembrie și cea de 1 ianuarie m-au găsit la job. Am avut misiunea de a aduce în casele românilor emoția celor mai frumoase evenimente ale sfârșitului și începutului de an. Iar noaptea dintre ani am petrecut-o într-un mod restrâns alături de prieteni. Nu sunt o tipă prea petrecăreață de Revelion, fac asta suficient în timpul anului. 2022 a fost un an destul de plin pentru mine, a adus multe schimbări, destul de mult necunoscut, dar și foarte multe satisfacții.

De la 2023 mi-aș dori stabilitate și echilibru și energie pentru proiecte frumoase, care să mă împlinească. Sper să reușesc să călătoresc cel puțin la fel de mult cât am făcut-o în 2022.

irina-ursu-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Batem palma?
  Ăsta-i spectacolul! Asta e televiziunea! Cei mai curajoși concurenți vor trebui să răspundă unei întrebări aparent simple pentru a câștiga o importantă sumă de bani......
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Cod roşu la Londra 12
  Lideri ai statelor din toată lumea participă la funeraliile primului ministru britanic la Londra. Cel mai păzit eveniment din lume se transformă într-un complot...
 • 22:15 2 pistoale 15
  Bobby (Denzel Washington) şi Stigman (Mark Walhlberg) sunt doi agenţi din serviciile secrete, însă niciunul nu ştie că celălalt este agent federal sub acoperire....
 • 00:15 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:45 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 01:45 Apropo TV
  "Apropo" este unul dintre cele mai folosite cuvinte din vocabularul românilor. Fie ca sunt în maşină, la serviciu, acasă, pe stradă sau pur şi simplu aleg un iaurt...
 • 02:30 Umami: al 5-lea gust
  Umami: al 5-lea gust este un show culinar, prezentat de Cristi Dumitru, Alin Barabancea (co-prezentator) și Sergiu Nedelea (expert în vinuri).
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Batem palma?
  Ăsta-i spectacolul! Asta e televiziunea! Cei mai curajoși concurenți vor trebui să răspundă unei întrebări aparent simple pentru a câștiga o importantă sumă de bani......
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 14:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 17:00 Nu te supăra, frate!
  Antena 1 le aduce telespectatorilor jocul-vedetă al românilor, "Nu te supăra, frate!", un nou format tv inspirat din jocul de societate cu acelaşi nume. Emisiunea...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Lia - soţia soţului meu AP
  "Lia" este un nou serial de ficţiune marca Antena 1, produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production. Producția este o adaptare liberă după drama turcească "Asla...
 • 23:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 23:30 America Express - Drumul aurului AP
 • 03:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 04:00 Nu te supăra, frate!
  Antena 1 le aduce telespectatorilor jocul-vedetă al românilor, "Nu te supăra, frate!", un nou format tv inspirat din jocul de societate cu acelaşi nume. Emisiunea...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 05:45 Aripi frânte AP
  În centrul poveştii se află Zeynep (Melis Tüzüngüç), Emre (Emir Ozden), Cemre (Gizem Günes) şi sora lor mai mică, Aysun (Eliz Nese Çagin), care rămân într-o sărăcie...
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Totul pentru familia mea AP
  Patru fraţi ramân orfani după o serie de evenimente tragice. În spatele acestor întâmplări se află maleficul Afik Atakul (interpretat de Celil Nalçakan), un om care...
 • 22:30 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 00:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 04:30 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 05:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV