Homepage  / Filme Online / Netflix

Noul film al Juliei Roberts, „Leave the World Behind”, este o poveste apocaliptică. Cum a modificat Barack Obama scenariul

Noul film al Juliei Roberts, „Leave the World Behind”, este o poveste apocaliptică. Cum a modificat Barack Obama scenariul

de Vasilica Rogozanu,

Noul film al Juliei Roberts, „Leave The World Behind”, este o dramă apocaliptică care adaptează romanul omonim scris Rumaan Alam și publicat în 2020, apărut la noi cu titlul „Lasă lumea în urmă”. Recent, Netflix a lansat trailerul viitorului film.

UPDATE, 24 octombrie 2023

Netflix lansează trailerul și afișul pentru „Leave the World Behind”, cu Julia Roberts

Netflix a anunțat lansarea trailerului și a afișului filmului „Leave the World Behind”, cu Julia Roberts. Noua peliculă, care va avea premiera pe 25 octombrie 2023, la AFI Fest, spune povestea unei familii a cărei vacanțe este dată peste cap când doi străini sosesc în miez de noapte. Aceștia caută refugiu în fața unui atac cibernetic care devine din ce în ce mai terifiant cu fiecare secundă, forțând pe toată lumea să își accepte locul într-o lume aflată în colaps.

„Leave The World Behind” va avea premiera mondială miercuri, 25 octombrie 2023, la AFI Fest

În acest thriller apocaliptic al scenaristului și regizorului premiat Sam Esmail (MR. ROBOT), Amanda (Julia Roberts, distinsă cu premiul Oscar) și soțul ei, Clay (Ethan Hawke, nominalizat la Oscar), închiriază o casă luxoasă pentru a petrece un weekend alături de copiii lor, Archie (Charlie Evans) și Rose (Farrah Mackenzie). Vacanța lor este în curând dată peste cap, când doi străini — G.H. (Mahershala Ali, distins cu Oscar) și fiica lui, Ruth (Myha’la), sosesc în miez de noapte cu vești despre un misterios atac cibernetic și caută refugiu în casa care, susțin ei, ar fi a lor. Cele două familii înfruntă un dezastru iminent, care devine din ce în ce mai terifiant cu fiecare secundă, forțând pe toată lumea să își accepte locul într-o lumea aflată în colaps.

Bazat pe romanul lui Rumaan Alam, nominalizat la premiul National Book Award, LEAVE THE WORLD BEHIND este produs de Esmail Corp, Red Om Films, iar producția executivă aparține companiei Higher Ground Productions.

Știrea inițială:

Când e programată premiera filmului „Leave the World Behind”

Filmul regizat de Sam Esmail („Mr. Robot”, „Homecoming”) va avea premiera internațională pe 22 noiembrie, urmând apoi să fie distribuit de platforma Netflix pe 8 decembrie. În România, el ajunge în cinematografe și pe Netflix pe 8 decembrie, cu titlul „Lasă lumea în urmă”.

O poveste apocaliptică

Actorii Julia Roberts și Ethan Hawke îi joacă pe soții Amanda și Clay Sandford, un cuplu care pleacă într-o mult-așteptată vacanță pe Long Island, alături de copiii lor adolescenți, la o casă luxoasă pe care au închiriat-o.

Vacanța lor este dată peste cap, când doi străini — G.H. Scott (Mahershala Ali) și fiica lui, Ruth (Myha’la)- , sosesc în miez de noapte cu vești despre un misterios atac cibernetic, o pană de curent care a lovit New Yorkul. Ei caută refugiu în casa care, susțin ei, ar fi a lor. Cele două familii înfruntă un dezastru iminent, care devine din ce în ce mai terifiant cu fiecare secundă, forțând pe toată lumea să își accepte locul într-o lumea aflată în colaps.

Mahershela Ali, Myha’la Herrold, Julia Roberts și Ethan Hawke as Clay sunt eroii filmului „Lasă lumea în urmă”. Foto: Netflix

Inițial, povestea l-a avut printre protagoniști, în rolul proprietarului de culoare G.H. Scott, pe Denzel Washington, care mai jucase cu Julia Roberts în filmul „Dosarul pelican”. El a renunțat la proiect, fiind înlocuit cu Mahershala Ali, cunoscut din „House of Cards” și premiat cu două Oscaruri („Green Book: O prietenie pe viață” și „Lumina lunii”).

Din distribuție, mai fac parte Mihaʼla Herrold („Dumb Money”, „Modern Love”), în rolul fiicei lui G.H. Scott, și Kevin Bacon.

Fostul președinte Obama a făcut modificări pe scenariu

Regizorul Sam Esmail a realizat acest film pentru casa de producție a soților Barack și Michelle Obama, Higher Ground, care are deja produse foarte bine văzute pe piață, precum documentarele „American Factory” sau „Our Great National Parks”. Soții Obama au un contract de colaborare cu Netflix, pentru care au realizat acest film.

Viitorul film a avut un consultant de top pentru scenariu: pe Barak Obama, fostul președinte al Statelor Unite, care a făcut propriile adnotări pe marginea lui, a dezvăluit regizorul Sam Esmail, citat de Entertainment Weekly.

Filmul a fost realizat de compania soților Barack si Michelle Obama, pentru Netflix

„În primele variante ale scenariului, am împins cu siguranță lucrurile mult mai departe decât sunt în film. Însă președintele Obama, având experiența pe care o are, a putut să mă aducă cu picioarele pe pământ în privința manierei în care ar putea să se desfășoare lucrurile în realitate”, a explicat Esmail.

„Am scris ceea ce cred eu că e o ficțiune, în cea mai mare parte, și am încercat să fiu cât mai aproape de realitate, dar am exagerat și am dramatizat”, a explicat regizorul,. Acesta a subliniat că a fost un pic speriat când a văzut sugestiile lui Obama, care-i explicau că s-a îndepărtat de realitate.

Dar fostul președinte american Barack Obama a inclus romanul, în 2021, pe lista cărților pe care le recomandă (o listă foarte populară și pertinentă), așa că era clar pentru toată lumea că știe foarte bine povestea. „A dat sugestii ca un adevărat fan al cărții și ca un om care-și dorește un film foarte bun”, a mai spus regizorul.

Sursa foto: Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te