Homepage  / Articole

Michael Flatley: Lordul dansului, în România

Michael Flatley: Lordul dansului, în România

de Redactia Tvmania

Lord of the Dance la Bucuresti

SUCCES. Flatley a fermecat milioane de oameni cu coregrafia sa din „Lord of the Dance”

Michael Flatley, regizorul, coregraful şi producătorul spectacolului „Lord of the Dance”, revine în România, pe celebra muzică a lui Ronan Hardiman.

Lupta dintre Bine şi Rău, aşa cum e descrisă în folclorul irlandez, va fi interpretată de trupa lui Flatley (51 de ani) în cadrul a două spectacole ce vor fi găzduite de Sala Palatului din Bucureşti, mâine, cu începere de la 16.00, respectiv 20.00.

Pe lângă superba coregrafie, show-ul lui Flatley e cunoscut pentru coloana sa sonoră, un amestec de tradiţional şi contemporan, precum şi pentru efectele pirotehnice.

În aşteptarea reprezentaţiei din Capitală, artistul a ţinut să adreseze o scrisoare publicului român, în care spune că „sunt absolut încântat şi onorat că am fost din nou invitaţi la Bucureşti”.

Compozitorul lui Flatley


Muzica pe care se vor produce colegii artistului e compusă de irlandezul Ronan Hardiman, care a devenit faimos prin colaborarea cu Michael Flatley.

Cei doi lucrează împreună din 1996, iar coloana sonoră de la spectacolul „Lord of the Dance” a devenit un succes internaţional.

Muzica sa a câştigat în popularitate şi după Olimpiada de iarnă din 2002, când campionul de la patinaj artistic, rusul Alexei Yagudin, a folosit piesa „Ancient Lands” în programul său.

Şi Flatley se pricepe la muzică


Chiar dacă nu va dansa în cadrul spectacolului de la Bucureşti, Michael Flatley se ocupă de celebrele coregrafii ale show-ului, dar şi de producţie.

Faimosul dansator a început să ia lecţii de dans la 11 ani, iar în 1975 a devenit primul non-european care câştigă Campionatele Mondiale de Dans Irlandez (el s-a născut în America, la Chicago, din părinţi irlandezi).

Pe lângă priceperea pe ringul de dans, Flatley e un talentat boxer amator, precum şi un excelent flautist, câştigând de două ori Campionatul Irlandez la acest instrument.

Primii paşi de dans i-a făcut sub îndrumarea lui Dennis Dennehy, la Şcoala de Dans Irlandez Dennehy din Chicago. El şi-a deschis propria şcoală de dans după ce a absolvit cursurile liceului Brother Rice din acelaşi oraş.

A impresionat la Eurovision

Declicul pentru cariera lui Flatley a venit în pauza concursului Eurovision de pe 30 aprilie 1994. El a produs şi coregrafiat spectacolul original „Riverdance”, pe care l-a interpretat cu trupa sa în uralele unui public care lua primul contact cu arta irlandezului.

De la cele şapte minute create pentru acest spectacol, el a creat show-ul de peste o oră şi jumătate care l-a făcut celebru, tot cu numele de „Riverdance”.

După ce a renunţat la „Riverdance”, Flatley a produs cel mai cunoscut spectacol al său, „Lord of the Dance”, care l-a transformat într-o celebritate la nivel global.

În acest moment, el este şi deţinătorul recordului mondial la viteză de step, după ce şi-a doborât propria reuşită în februarie 1998, cu un uimitor „scor” de 35 de paşi pe secundă!


Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te