Homepage  / Vedete româneşti

Mădălina Craiu din „Clanul” aplică cu succes matematica în actorie. „Actoria e disciplină”. EXCLUSIV

Mădălina Craiu din „Clanul” aplică cu succes matematica în actorie. „Actoria e disciplină”. EXCLUSIV
10

de Cătălina Matei,

Absolventă a unui liceu de Informatică, Mădălina Craiu (32  de ani) combină cu succes matematica și emoția în cariera sa de actriță. Iar rolul său din „Clanul”, Ilinca Achim, este un astfel de exemplu. În plus, pe lângă formulele matematice aplicate, tânăra actriță are și un coeficient de inteligență (IQ) foarte ridicat.

Mădălina Craiu a terminat UNATC în 2013 la clasa lui Adrian Titieni și a urmat masterul la clasa lui  Gelu Colceag. A debutat în scurtmetrajul „BLU” în regia lui Nicolae Constantin Tănase. De atunci a jucat într-un număr semnificativ de scurtmetraje, a apărut în două lungmetraje, iar roulul său din serialul „Umbre” produs de HBO a adus-o în centrul atenției publicului larg. A urmat un alt serial, tot la HBO, „Ruxx”, iar acum tânăra actriță în vârstă de 32 de ani a intrat într-un astfel de proiect, desfășurat de data aceasta într-o televiziune comercială. Mai precis, serialul „Clanul” de la Pro TV, unde Mădălina o interpretează pe Ilinca Achim, verișoara lui Tudor, cea care se implică într-o relație amoroasă cu David Pribeag, interpretat de Marian Olteanu.

Absoleventă a unui liceu de Informatică și cu un IQ ridicat, aproape de geniu, 140, Mădălina Craiu aplică multă matematică în actuala sa profesie. Mai multe aflăm chiar de la ea!

 În „Ruxx” ai jucat tot rolul unei jurnaliste. A contat acest aspect în distribuirea ta din „Clanul”?

Nu a contat personajul în sine, dar, din câte știu, am fost chemată la casting după ce am fost văzută în „Ruxx”. Le-a plăcut ce am făcut acolo și m-au chemat ca variantă pentru mai multe roluri aici. În cele din urma, m-au distribuit pe Ilinca.

Cum ai perceput-o pe Ilinca, personajul tău din „Clanul”, la „prima citire”?

Am perceput-o ca fiind o fire foarte vulcanică, foarte implicată emoțional față de toți oamenii la care ține și foarte pasionată de ceea ce face. E diferită de Cristina (din „Ruxx”) și am avut emoții să nu semene la început.

madalina-craiu-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Cât de mult s-a schimbat personajul tău de la un sezon la altul?

Ea nu s-a schimbat ca structură, dar s-au schimbat enorm de multe lucruri în viața ei. A avut transformări destul de violente pe măsură ce a intrat în conflictul dintre poliție și mafie. Cred că a descoperit o parte a ei mai matură, mai pragmatică și mai precaută.

Și cum ai interacționat cu Marian în primele zile de filmare? Voi ați mai jucat și în „Ruxx”… 

Ne știam de la filmări de la Ruxx, dar personajele noastre nu au interactionat atunci. Practic, am creat o relație de la zero.

Cât de mult repetați scenele pe care le aveți împreună? Și care v-a dat cele mai multe bătăi de cap?

Nu avem foarte mult timp pentru repetiții, dar, din când în când, ne sunăm pe video ca să repetăm împreună textul. Ne ajută pentru că uneori sunt multe pagini și avem nevoie să le repetăm în ritmul nostru. Sau să le învățăm împreună. De obicei, cele mai grele sunt cele care presupun emoții extreme. Cum a fost cea în care David intervine după ce Ilinca a fost atacată pe stradă. Unde e greu emoțional pentru personajele noastre, e complicat și pentru noi.

Crezi că ai putea să fii implicată pe termen lung într-un proiect TV? Prezentatoare, realizatoare, producătoare… de ce nu?!

Nu știu încă pentru că nici nu mi-a fost oferit genul ăsta de proiect până acum. Când se va întâmpla, dacă se va întâmpla, bănuiesc că o să descopăr pe moment. Nu m-am gândit până acum la direcția asta.

Cu Șerban Pavlu ai jucat și în „Umbre” și în „Ruxx”: ați fost tată-fiică, amanți…  În „Clanul”, cel puțin în primul sezon, personajele voastre nu prea interacționează. Se schimbă situația în sezonul 2? 

Din păcate, nu interacționăm mult nici în sezonul doi, dar ne întâlnim de multe ori la rulote. E amuzant că suntem în al treilea proiect de întindere împreuna. Eu, cel puțin, sunt și încântată și recunoscătoare pentru asta, Șerban e un om și un profesionist cu care mă înțeleg foarte bine.

madalina-craiu-si-serban-pavluIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Ai filmat și pentru un serial turcesc („The Turkish Detective”). Cât de diferită este atmosfera de pe set-ul din România față de cel străin?

Este un serial englezesc, am mai menționat asta. S-a filmat în Turcia, dar este o producție Paramount. Am avut supriza (din nou) să observ că cinematografia e un limbaj universal și în ceea ce privește producția în sine. De fiecare dată când lucrez în străinătate redescopăr că suntem la fel peste tot. Ajută și faptul că tot ce ține de dinamica și de regulile de pe set este exact la fel peste tot, tocmai pentru că există producții multiculturale dintotdeauna. Toți vorbim aceeași limbă, de fapt. Și oamenii sunt oameni, cu aceleași frici, aceleași ambiții, aceleași nesiguranțe sau aceleași raportări la profesionalism peste tot. E confortabil. E plăcut. Și a fost o confirmare importantă pentru mine.

Ai terminat Liceul de Informatică. Care crezi tu că e ecuația perfectă în actorie?

Faptul că am facut un liceu cu profil real e ceva ce m-a ajutat enorm în actorie. Aș recomanda multor actori sau viitori actori să nu fie intimidați de a avea și o latură „matematică” în abordare. Eu, la început, mă gândeam că o să mă încurce că nu vin dintr-o lume similară, că nu am făcut uman și că nu am aceeași structură de gândire sau de abordare. De fapt, m-a ajutat foarte tare. În timp, gândirea mea s-a educat într-o direcție algoritmică, analitică și rezumativă. Ceea ce înseamnă că mi-e foarte ușor, spre exemplu, să localizez mai repede care sunt intențiile sau care e parcursul unui personaj. Toate formulele pe care a fost nevoie să le învăț și să le aplic m-au ajutat ulterior să învăt textul mai repede și mai eficient. E foarte matematic, de fapt, ce facem noi. Actoria e disciplină. Și te ajută mai mult decât îți imaginezi să ai o minte structurată înspre reguli stricte.

Și până unde ai merge de dragul unui rol? Kilograme în plus ori în minus, transformări radicale de look…

Aș face orice care ar fi reversibil și nu mi-ar pune sănătatea în pericol.

Inteligența Artificială a evoluat fantastic de mult. Crezi că își va găsi locul, la un moment dat, pe o scenă de teatru?

Nu am nici cea mai vagă idee, sunt destul de ignorantă pe acest subiect, dar nu am niciun dubiu că vor fi încercări și în artele performative.

Ce faci dincolo de actorie? În ce activități te regăsești cel mai tare?

În general, fac foarte multe în afara profesiei mele. Am descoperit în timp că mă echilibrează să am pasiuni și activități cât mai multe și diverse când nu lucrez. Mă salvează de la a fi obsesivă în profesie. Am o minte care uneori mă poate sabota dacă nu îi dau de lucru, așa că încerc tot timpul să echilibrez marea pasiune (actoria) cu altele care să mă intereseze curent. Ca să nu exagerez în nicio direcție. Momentan, marele echilibrant este călăria. Anul trecut era psihologia, acum doi ani erau hainele vintage și antique (adică hainele până în anii ’50), acum trei ani făcusem o pasiune pentru Mihail Sebastian și am citit tot ce a scris, și tot așa. Între cele doua majore, actoria si pasiunea din perioada respectivă, care sunt liniile generale, călătoriile sunt o constantă, prietenii mei și activitățile pe care le avem împreună și reorganizarea casei mele o dată la câteva luni. Îmi place mult designul interior.

madalina-craiu-calarie-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Și care sunt lucrurile care te enervează cel mai tare?

Mă deranjează unde am ajus ca umanitate câteodată. Egoismul extrem, neasumarea, lipsa de comunicare și anxietatea gestionată prin a da vina pe ceilalți pentru neajunsurile noastre. Mi se pare că începe să se generalizeze o raportare nesănătoasa la oamenii din jurul nostru și văd din ce în ce mai puțin generozitate și compasiune. Cred că asta mă enervează cel mai tare, lipsa de grija unii față de ceilalți. Știu că nu suntem toți așa tot timpul, dar am sentimentul în ultimii ani că e din ce în ce mai des. Și recunosc că, uneori, mă înfurie.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Survivor România AP
  Survivor este competiția care demonstrează că imposibilul nu există, care îi împinge pe concurenți în situații la care nici nu se gândeau când venea vorba despre...
 • 23:30 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:00 Bloodshot 12
 • 02:15 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 17:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 America Express - Drumul aurului AP
 • 00:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 00:30 Creed II 12
  Viaţa a devenit un număr de echilibristică pentru Adonis Creed. Între obligaţiile de natură personală şi pregătirile pentru următorul meci, Adonis ajunge în faţa...
 • 03:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 04:00 MediCOOL
  Cel mai nou proiect Antena 1, MediCOOL, îşi propune să aducă mai aproape oamenii de medici, pentru a putea primi sfaturi de specialitate. În fiecare săptămână, gazda...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 05:45 Preţul Fericirii AP
  Yildiz si Zeynep sunt surorile în jurul cărora se construieşte povestea, două caractere foarte diferite; dacă Yildiz considera că fericirea consta într-o căsătorie...
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Totul pentru familia mea AP
  Patru fraţi ramân orfani după o serie de evenimente tragice. În spatele acestor întâmplări se află maleficul Afik Atakul (interpretat de Celil Nalçakan), un om care...
 • 23:00 Roata norocului AP
  Concurenţi norocoşi, premii uriaşe, adrenalină, muzică şi divertisment de calitate, acestea sunt ingredientele perfecte pentru serile de duminică, la "Roata Norocului".
 • 01:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 02:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 05:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV