Homepage  / Vedete româneşti

Tort cu nucă, caramel și mascarpone: rețeta Majdei Aboulumosha. „Sunt fericită când văd că oamenii se bucură de ceea ce gătesc”

Tort cu nucă, caramel și mascarpone: rețeta Majdei Aboulumosha. „Sunt fericită când văd că oamenii se bucură de ceea ce gătesc”

de Redactia Tvmania,

Majda Aboulumosha împărtășește rețeta unui tort delicios cu nucă, caramel și cremă mascarpone. Desertul, preparat pentru emisiune, a fost lăudat de colegi.

Majda Aboulumosha împărtășește rețeta unui tort delicios cu nucă și caramel

Majda Aboulumosha, cunoscută prezentatoare TV, a împărtășit recent o rețetă delicioasă de tort care a cucerit inimile colegilor săi. Tortul cu nucă, caramel și cremă mascarpone a fost «un real succes» atunci când l-a prezentat în platoul „Vorbește lumea”.

Rețeta include un blat pufos din ouă, zahăr, făină și nucă măcinată, un caramel cremos și o cremă fină de mascarpone. Prepararea este simplă, dar rezultatul este spectaculos.

Pentru blat, se bat albușurile cu zahăr, se adaugă gălbenușurile și restul ingredientelor, apoi se coace la 170°C. Caramelul se prepară din zahăr caramelizat și frișcă, iar crema combină mascarpone cu caramel și frișcă bătută.

Asamblarea tortului este la fel de importantă ca prepararea. Foile de blat se alternează cu cremă și se decorează cu nuci prăjite și caramel. Majda subliniază că pune «multă plăcere și suflet în fiecare rețetă», ceea ce se reflectă în rezultatul final.

Acest desert elegant este perfect pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona invitații. Rețeta completă și pașii detaliați sunt disponibili în articolul original al Majdei, pentru cei dornici să recreeze această delicatesă acasă.

Rețeta explicată de Majda

Am făcut la emisiune acest tort, iar colegii mei au spus că a fost un real succes. Iar eu sunt fericită când văd că oamenii se bucură de ceea ce gătesc, pentru că pun multă plăcere și suflet în fiecare rețetă.

Tort cu nucă, caramel & cremă mascarpone

Ingrediente

  • Blat: 8 ouă, 200 g zahăr, 220 g făină, 200 g nucă măcinată, 8 linguri ulei, 1 praf copt, sare, vanilie.
  • Caramel: 230 g zahăr, 300 ml frișcă lichidă, 75 g unt (opțional).
  • Cremă: 380 g mascarpone, 380 ml frișcă bătută, 6–7 linguri caramel răcit.
  • Decor: nucă prăjită, caramel, fulgi ciocolată.

Mod de preparare

Blat: bați albușurile cu sare + zahăr, adaugi gălbenușurile, uleiul, vanilia, apoi făina, nuca și praful de copt. Coci la 170°C ~40 min, răcești și tai în 3 foi.

Caramel: caramelizezi zahărul, adaugi frișca fierbinte și untul. Lași să se răcească.

Cremă: mixezi mascarpone cu caramel, apoi încorporezi frișca.

Asamblare: foi de blat + cremă + nuci/caramel. Îmbraci tortul și decorezi.

Poftă bună. Să mi spuneți dacă o să-l încercați!”, a scris Majda Aboulumosha pe Facebook.

Sursa foto: Instagram

Abonează-te la newsletterul TVMania și primești direct pe email cele mai noi știri și recomandări TV! https://shorturl.ringier.ro/newsletter-tvmania

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
Cel mai nou VIDEO
Insula Iubirii 2025
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton