Homepage  / Rețete

Musacaua de post prezentată de Majda Aboulumosha la Pro TV. Rețetă simplă, rapidă și ușor de pregătit pas cu pas

Musacaua de post prezentată de Majda Aboulumosha la Pro TV. Rețetă simplă, rapidă și ușor de pregătit pas cu pas
10

de Cristina Țapu,

Majda Aboulumosha a venit pregătită în platoul Pro TV să demonstreze încă o dată că preparatele de post pot fi nu doar sănătoase, ci și absolut savuroase. Vedeta a prezentat o musaca de post care a atras imediat privirile tuturor: aromată și surprinzător de ușor de pregătit.

Deși multe persoane cred că musacaua este un preparat elaborat, Majda a arătat că, cu puțină organizare și ingrediente la îndemână, rețeta devine accesibilă oricui. Iar rezultatul final este o mâncare sățioasă, bogată în legume și ideală pentru perioada postului.

Ingrediente pentru musacaua de post ca la Majda

Pentru stratul de cartofi

  • 1 kg cartofi (aprox. 4–5 bucăți mari)
  • Apă pentru fiert

Pentru stratul de legume călite

  • 2 cepe tocate mărunt
  • 2 ardei capia tocați
  • 2 morcovi rași
  • 1 vânătă tăiată cubulețe
  • 600 g ciuperci tocate
  • 800 ml sos de roșii sau roșii în bulion

Pentru umplutură și stratul final

  • 250 g cremă vegetală
  • Cașcaval vegetal, ras
  • Brânză vegetală (opțional)

Opțional

  • Soia granule hidratată (pentru un plus de consistență, înlocuind carnea)
musacaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Cum prepari musacaua de post – pas cu pas

Fierberea cartofilor

Curăță cartofii, taie-i rondele și pune-i la fiert aproximativ 10 minute. Nu trebuie gătiți complet, deoarece se vor rumeni la cuptor.

Călirea legumelor

Într-o tigaie mare:

  • călește ceapa până devine aurie;
  • adaugă ardeiul, morcovul, vânăta și ciupercile;
  • lasă-le să se înmoaie și să scadă;
  • toarnă sosul de roșii și fierbe până ce amestecul devine legat.

Dacă folosești soia, hidrateaz-o în apă fierbinte și încorporeaz-o în compoziția de legume.

Montarea musacalei

  • Într-o tavă:
  • Pune un strat de cartofi;
  • Adaugă legumele călite;
  • Unge cu cremă vegetală și presară cașcaval vegetal;
  • Repetă până termini ingredientele.

Finalizează cu un strat de cartofi acoperit cu cașcaval vegetal.

Coacerea

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Coace musacaua 35–40 de minute, până se rumenește frumos.
  • Las-o 20 de minute să se așeze înainte de servire — astfel se taie perfect, iar aromele se intensifică.

O rețetă simplă, rapidă și surprinzător de gustoasă

Musacaua de post pregătită de Majda a făcut senzație în platou, demonstrând încă o dată că preparatele fără carne sau lactate nu trebuie să fie fade sau monotone. Dimpotrivă, combinația de legume, sos aromat și straturile cremoase de deasupra dau un rezultat spectaculos.

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de post sățioase, gustoase și ușor de adaptat, musacaua Majdei este o alegere excelentă — perfectă pentru prânz, cină sau chiar pentru a doua zi, încălzită.

Sursă foto: Instagram – Pro TV

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
Cel mai nou VIDEO
Chefi la cuțite
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton