Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Mara Bănică, despre moartea Corneliei Catanga: ”Am avut, parcă, o presimțire!”

Mara Bănică, despre moartea Corneliei Catanga: ”Am avut, parcă, o presimțire!”

de Redactia Tvmania

Cornelia Catanga a murit pe 26 martie, la vârsta de 63 de ani, răpusă de Covid-19. Cântăreața de muzică lăutărească a decedat la Spitalul Universitar, unde a intrat în stop cardio-respirator și medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a o salva. Mara Bănică, jurnalista care a anunțat pe Facebook dispariția solistei, a intrat în direct la Star Matinal și a spus cum a aflat crunta veste și a vorbit și despre situația dificilă din punct de vedere financiar, în care se aflau Catanga și soțul ei, Aurel Pădureanu.

Mara Bănică

Mara Bănică

”Noi dormeam, era 4.45 și suna Catanga, nu e un secret, că ea mă mai suna noaptea, că avea insomnie, că era obișnuită cu viața de noapte. Am pus pe silențios telefonul și am avut, parcă, o presimțire. Am răspuns, era Aurel, care răcnea și îmi spunea ‘Mara, a murit Cornelia’. I-am zis liniștește-te. Se urcase în mașină, pleca spre casă, era cu Alexandru, cu nora, erau bulversați, șocați. Înțeleg că a avut virusul, că s-a tratat o perioadă acasă, nu a mai putut să respire, au chemat ieri salvarea, iar când au vrut să o intubeze, că nu mai respira, a făcut două stopuri cardiace”, a spus Mara Bănică la Antena Stars.

Jurnalista a mai declarat că din ce știe ea, Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu stăteau foarte prost cu banii. 

Eu am o înregistrare cu Cornelia pe telefon, că o puneam să-mi cânte, pe 12 martie, era foarte ok. Din păcate, lipsa de informație corectă și anumite știri de la tv nu sunt ok, sunt efectul acelui fake news, pentru că ea nu credea în boală. Este absolut șocant, este o situație foarte grea. Vă spun că nea Aurel nu are cu ce să o înmormânteze. Proprietarul vânduse locuința, ea era terminată. Nu e drept ceea ce se întâmplă cu artiștii în România, este o moarte în mizerie, nu au bani să o înmormânteze, nu au un acoperiș deasupra capului. E cumplit. Aurel m-a rugat să-i fac legătura cu Gigi Becali și cu Gabi Firea să-l ajute”, a spus Mara Bănică, despre înmormântarea Corneliei Catanga.

Cine a fost Cornelia Catanga

Cornelia Catanga s-a nascut pe 9 martie 1958, in Zeletin, Cătina, Judeţul Buzău, si a fost o interpretă de muzică lăutărească.

In 1964, Cornelia incepe sa cante la acordeon, iar in 1966 canta pentru prima data pe scena, la balul comunei Valea Plopului (jud. Prahova).

Din 1967, solista intretine atmosfera evenimentelor speciale la care este invitata, precum nunti, botezuri si petreceri.

Catanga face primul pas spre celebritate in anul 1969, dupa ce participa la o preselectie la Casa de Creatie din Buzau. Aici este descoperita de Doina Badea.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te