Homepage  / Cinema

Noul Batman al lui Robert Pattinson a cucerit publicul. „The Batman” a reușit cel mai bun demaraj la box-office din 2022

Noul Batman al lui Robert Pattinson a cucerit publicul. „The Batman” a reușit cel mai bun demaraj la box-office din 2022
10

de Mioara Tronaru,

După toate glumele făcute pe seama sa (legate de rolul din seria „Twilight”), „fostul vampir” Robert Pattinson a demonstrat că poate mai mult decât să strălucească în lumină. „The Batman”, regizat de Matt Reeves, are deja 250 de milioane de dolari din încasări, după o singură săptămână de când a intrat pe marile ecrane.

„The Batman”, cel mai bun demaraj la box-office din 2022

Producătorii de la Warner Bros. pot răsufla ușurați. Pariul a fost câștigat. Noul „The Batman”, cu Robert Pattinson în rolul titular, a fost întâmpinat de critici pozitive și de un mare aflux de public. În weekend-ul de lansare, filmul lui Matt Reeves a adunat 128,5 de milioane de dolari din cinematografele americane.

Asta înseamnă că a intrat direct pe locul 1 în topul celor mai bune lansări din 2022 și pe locul 2 în topul celor mai bune lansări din era pandemică. Altfel spus: „The Batman” este al doilea film care depășește pragul de 100 de milioane de dolari într-un singur weekend.

Înaintea lui, mai este doar „Spider-Man: No Way Home”, care a reușit 260 de milioane de dolari într-un singur weekend, în decembrie.

Dar succesul nu a fost numai pe piața americană, ci și în restul lumii. Lansat în 74 de țări, „The Batman” a încasat în jur de 120 de milioane de dolari numai de pe teritoriile din afara Statelor Unite.

cel mai bun demaraj la box-office din 2022Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Se anunță un succes

Conform legii nescrise că dacă ți-ai încasat banii pe care i-au cheltuit în prima săptămână de lansare înseamnă că ai câștigat, „The Batman” este un succes comercial pentru Warner Bros. Conform Variety, pelicula a avut un buget de 200 de milioane de dolari, iar Box Office Mojo anunță astăzi încasări de peste 288 de milioane de dolari.

A ajutat desigur la acest succes și faptul că Warner Bros. nu și-a lansat blockbuster-ul și pe HBO Max în același timp, cum a făcut cu „Dune” și „Tenet”. „The Batman” este prima lansare exclusiv în cinematografe după mai mult de un an de lansări hibride a unei producții Warner Bros., iar succesul său demonstrează că sălile de cinema încă nu au pierdut lupta cu platformele de streaming.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te