Homepage  / Filme Online / Netflix

Prăbușirea casei Usher, serial Netflix. Ce ne rezervă miniseria creată de „regele televiziunii horror”

Prăbușirea casei Usher, serial Netflix. Ce ne rezervă miniseria creată de „regele televiziunii horror”
12

de Andreea Hentea,

Inspirată din ceea ce reprezintă, probabil, cea mai renumită scriere în proză a lui Edgar Allan Poe, miniseria „Prăbușirea casei Usher” intră în portofoliul Netflix. Iată, mai jos, ce ne rezervă această aventură macabră și ilustră și pe cine vom vedea în distribuție.

Noua miniserie „Prăbușirea casei Usher” („The Fall of the House of Usher”, în original) este creată de Mike Flanagan, supranumit și „regele televiziunii horror”, scrie tvguide.com. Acesta a mai semnat, printre altele, miniseriile „Casa bântuită” (lansată în 2018) și „Slujba de la miezul nopții” (lansată în 2021), precum și serialul „Clubul de la miezul nopții” (lansat în 2022), disponibile, de asemenea, pe Netflix.

Flanagan (care a și regizat patru din cele opt episoade) îi păstrează pe eroii celebrei povestiri a lui Edgar Allan Poe, frații Roderick (Bruce Greenwood) și Madeline Usher (Mary McDonnell), dar schimbă semnificativ datele evoluției lor, adăugând în producția sa și alte personaje faimoase create de Poe. Cei doi frați lipsiți de scrupule trăiesc în zilele noastre și sunt fondatorii imperiului Fortunato Pharmaceuticals. Roderick și Madeline nu par să aibă limite în privința bogăției, privilegiilor și puterii, cel puțin până în momentul reapariției unei femei misterioase din trecut, care amenință să le distrugă afacerea și întreaga existență.

Prăbușirea casei Usher, serial NetflixIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Colaboratori de cursă lungă

Amintind de modul în care Ryan Murphy a creat universul longevivului serial „American Horror Story”, Mike Flanagan a apelat aici la mulți dintre colaboratorii săi frecvenți, precum Carla Gugino și Henry Thomas, dar și la actori cu care nu a mai lucrat, precum Mark Hamill. Mike Flanagan, care se apropie de sfârșitul contractului cu Netflix – înainte de a începe o nouă înțelegere cu studiourile Amazon – a dorit ca această ultimă producție pentru platformă să fie una memorabilă.

Netflix a lansat deja o privire preliminară asupra miniseriei, oferind câteva fotografii și unele detalii despre decorurile gotice și despre estetica originală a producției. Una dintre cele mai spectaculoase prezențe de pe platouri este misterioasa Verna (interpretată de Carla Gugino), o siluetă elegantă înveșmântată în negru, ascunsă mereu după o mască, al cărei personaj este construit ca trimitere la celebrul poem „Corbul”, al lui Edgar Allan Poe, așa cum au sugerat și reprezentanții Netflix în cadrul recentului eveniment Tudum. Aceștia au spus că „originile Vernei pot fi urmărite până la un personaj faimos creat de Poe”. Verna este aici o prezență malefică, ce își poate schimba mereu forma. Carla Gugino este una dintre principalele colaboratoare ale lui Flanagan, fiind protagonistă în miniseriile sale „Casa bântuită” și „Conacul bântuit”, dar și în lungmetrajul acestuia, „Gerald’s Game” (2017), în care a jucat cu Bruce Greenwood. Carla Gugino a declarat despre miniseria „Prăbușirea casei Usher”: „Este o nebunie în cel mai bun mod posibil. Are destul de mult umor negru, dar atinge și sufletul. Există un element fantastic în poveste, iar Verna este manifestarea acestuia. Ai putea spune că ea este executorul sorții sau al karmei”.

Pe Willa Fitzgerald o cunoaștem mai ales din serialul de mare succes „Reacher” (disponibil pe Prime Video), unde o interpreta pe polițista Roscoe Conklin. Ea o va juca pe ambițioasa Madeline Usher în tinerețe.

Kate Siegel, care este soția regizorului Mike Flanagan și a colaborat cu acesta la numeroase producții, de la „Casa bântuită” la „Slujba de la miezul nopții”, va juca aici rolul lui Camille L’Espanaye, personaj care aparține altei povestiri celebre a lui Edgar Allan Poe, „Crimele din Rue Morgue”, considerată prima povestire polițistă din istorie, publicată în 1841.

Celebrul Mark Hamill apare aici în rolul lui Arthur Pym, protagonistul volumului „Aventurile lui Arthur Gordon Pym”, singurul roman complet scris de Poe, publicat în 1837. Katie Parker („Conacul bântuit”, „Clubul de la miezul nopții”) o interpretează pe Annabel Lee, protagonista ultimului poem al scriitorului, publicat în 1849.

„Prăbușirea casei Usher” va avea premiera la Netflix pe 12 octombrie.

Până atunci, puteți urmări aici trailerul serialului:

Sursa foto: Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te