Homepage  / Seriale turceşti

Seriale turcești cumpărate și în România, pe care încă le așteptăm la televizor

Seriale turcești cumpărate și în România, pe care încă le așteptăm la televizor

de Ruxandra Dinca,

Serialele turcești sunt în continuare la mare căutare. Multe titluri pot fi văzute acum pe micile noastre, dar și la Netflix. Iar datorită știrilor care vin de la distribuitorii internaționali, aflăm periodic și ce mai cumpără posturile noastre tv. Iată mai departe o listă cu seriale turcești cumpărate în România, dar care încă nu au fost difuzate la tv.

Melek

Melek este serialul pe care Kanal D l-a anunțat la începutul anului, dar apoi postul s-a răzgândit și l-a înlocuit cu „Fiica ambasadorului”. Cum „Fiica ambasadorului” se va termina marți, 17 mai, poate că acum Kanal D chiar va difuza „Melek”?

Serialul, în original „Benim Adım Melek”, este o dramă complicată de familie, având în prim-plan o femeie greu încercată de soartă. În tinerețe, Melek (Nehir Erdogan) s-a revoltat împotriva unei căsătorii impuse de familie și a fugit în Germania, cu iubitul ei, devenind oaia neagră a familiei. După mulți ani, când căsnicia îi eșuează, femeia se întoarce cu cei trei copii acasă, obligată să înfrunte reproșurile și prejudecățile rudelor, sperând la liniște și înțelegere. 

Hekimoglu

Serialul „Hekimoglu” este adaptarea turcească a popularului serial „Dr. House”. În serialul turcesc, rolul principal, al unui doctor foarte bun, dar dificil și anti-social, este interpretat de actorul Timuçin Esen – l-am văzut în serialele „Valurile vieții” și „Gülperi”. Nu știm cine a cumpărat serialul, distribuitorul nu a precizat la data anunțului. „Hekimoglu” a avut două sezoane și 51 de episoade originale.  

Zümrüdüanka

Serialul turcesc „Zümrüdüanka” (tradusă și ca „Pasărea de smarald”), cu Alp Navruz și Ceren Yilmaz în rolurile principale, a fost cumpărat în România de Kanal D și încă nu a fost difuzat. Având titlul internațional „The Phoenix”, serialul „Zümrüdüanka”, o producție Pastel Film, este povestea unei iubiri care renaște în ciuda a numeroase piedici, avându-i în rolurile principale pe Alp Navruz („Ține-mă de mână!) și Ceren Yilmaz („Filinta”). Aceștia sunt doi tineri, Serhat și Zumrut, care se iubesc în secret în ciuda faptului că ea e o fată simplă, crescută într-o familie obișnuită, iar el este moștenitorul unei familii bogate.

Son Yaz

„Son Yaz”, cu titlul internațional „Last Summer” (în traducere, „Vara trecută”), are două sezoane și 27 episoade originale, fiind cumpărat la noi de Kanal D.

Procurorul Selim (Ali Atay, soțul cunoscutei actrițe Hazal Kaya), un tip corect, care își neglijează familia din cauza serviciului, face o înțelegere cu un mafiot aflat de ani buni în închisoare: acesta îi va da informații despre toți colaboratorii săi dacă procurorul va avea grijă de fiul său.

În alte roluri joacă Alperen Duymaz, Hafsanur Sancaktutan și Funda Eryigit, iar din sezonul 2 s-a alăturat poveștii și cunoscuta Birce Akalay („Dragoste în alb și negru”).

Masumlar Apartmanı

Serialul „Masumlar Apartmanı”, „The Innocents” după titlul internațional, se va termina la finalul lunii în Turcia, odată cu episodul 71, după două sezoane.

Ca și serialele „Mireasa din Istanbul” sau „Prizoniera destinului”, și această producție este inspirată de scrierile lui Gülseren Budayıcıoğlu, o apreciată psihiatră și scriitoare din Turcia.

În poveste, doi tineri care poartă amândoi povara unor drama personale se întâlnesc și se îndrăgostesc. El, Han Derenoglu (Birkan Sokullu, „Istoria imperiilor: Otomanii”), are grijă de surorile lui, traumatizate din copilărie, ea, Inci (Farah Zeynep Abdullah, „În dragoste și în război”), a avut un bărbat alcoolic. 

Distribuitorul nu a anunțat și cine a cumpărat serialului „Masumlar Apartmanı”, plus, ținând cont de faptul că încă nu s-a terminat, e probabil să mai dureze până ajunge și la noi. 

Canim Annem

Iată un serial turcesc despre care producătorii au anunțat chiar înainte de lansare că a fost vândut în țări precum România, Spania, Bulgaria și altele. Cum pe posterul oficial al serialului „Canim Annem” apare și sigla Pro TV, vom presupune că serialul va fi difuzat cândva la Acasă.

În centrul poveștii se află Zeynep, o fetiță cu probleme cardiace, care își pierde mama într-un accident. Speriat că vestea morții mamei ei i-ar putea omorî copilul, tatăl fetiței îi ascunde adevărul și angajează o dublură pentru soția sa decedată, care să fie mamă pentru Zeynep, cel puțin temporar. 

Povestea dramatică de familie, cu Selin Sezgin și Erol Gedik în rolurile principale, a fost lansată în februarie anul acesta ca serial zilnic, la postul turcesc TV8, și continuă și astăzi, ajungând deja la episodul 51. Dar cum e în desfășurare, e posibil să mai dureze până va fi difuzat la noi. 

Üç Kız Kardeş

Serialul „Üç Kız Kardeş”, lansat în februarie anul acesta, deci foarte recent, la postul Kanal D Turcia, a ajuns la episodul 10 și continuă. În România a fost cumpărat, potrivit site-ului ranini.tv, de trustul Pro, ceea ce înseamnă că îl așteptăm la postul Acasă.

Serialul „Üç Kiz Kardes”/„Trei surori” în românește este adaptarea unei cărți de İclal Aydın și urmărește destinele a trei surori. În serial joacă Özgü Kaya, pe care am văzut-o în „Dragoste și secrete”, Reha Özcan, pe care îl știm din „Doctorul minune”, dar și Berker Güven, care a avut un rol important în „Nemilosul Istanbul”.  

Yargi

Vestea că serialul turcesc „Yargi” a fost cumpărat și în România a venit recent, la târgul de la Cannes, de la distribuitorul Madd – Entertainment. Anunțul oficial nu a precizat însă cine anume a cumpărat titlul.

„Yargi”, „Family Secrets” după titlul internațional, este unul dintre cele mai apreciate seriale ale momentului în Turcia, se vede la Kanal D Turcia, iar primul sezon, cu 30 de episoade, trebuie să se termine la finalul acestei luni.

Povestea urmărește relația cu suișuri și coborâșuri dintre doi oameni foarte diferiți: un procuror intransigent (Kaan Urgancioğlu) și o avocată foarte bună (Pinar Deniz), pentru care regulile sunt făcute să fie încălcate.

Evilik Hakkinda Her Şey

Serialul turcesc „Evilik Hakkinda Her Şey”, adaptarea turcească a serialului BBC „The Split”, spune povestea unor avocați specializați în divorț, care au de-a face cu tot felul de clienți, mulți dintre ei vedete și oameni bogați. 

Distribuția îi cuprinde pe  Gökçe Bahadır („Răzbunare pe tocuri”), Sumru Yavrucuk („Nehir”), Tülin Ece („Fiica ambasadorului”), Yigit Kirazci („Lupta rozelor”), Sarp Akkaya. 

În Turcia, serialul a fost difuzat de FOX și se va termina curând, definitiv, după 30 de episoade. La noi, nu știm cine l-a cumpărat. 

Üç Kuruş

Ca și cele două titluri anterioare, „Üç Kuruş”, al cărui titlu internațional este „The Bad Penny”, este distribuit de Madd – Entertainment, care nu a precizat decât că a fost cumpărat în România.  Serialul se va termina în Turcia, la Show TV, la finalul acestei luni, după 24 de episoade. 

În capul distribuției se află doi dintre actorii cunoscuți și îndrăgiți ai Turciei: Uraz Kaygılaroğlu, adică Gediz din „Fiica ambasadorului”, și Ekin Koç, adică Sultanul Ahmet din „Kösem”. Alături de ei mai apare și actrița Nesrin Cavadzade, Sahika din „Prețul fericirii”.

Povestea din serialul „Üç Kuruş” este plasată într-un cartier țigănesc hărțuit de un criminal în serial. Pentru a-l prinde, un polițist (Ekin Koç) se vede nevoit să facă echipă cu un mafiot local (Uraz Kaygılaroğlu, într-un rol lăudat), iar între cei doi bărbați, care nu au nimic în comun, începe să se lege o prietenie. În plus, polițistul se îndrăgostește de sora mafiotului. 

Menajerimi Ara

„Menajerimi Ara” este versiunea turcească a serialului francez „Call My Agent”. Lansat în 2020 la Star TV, a avut un singur sezon, cu 45 de episoade. Povestea – care este o satiră la adresa lumii actorilor – este plasată în culisele unei celebre agenții de PR din Turcia și urmărește tot felul de peripeții haioase sau absurde, având în prim-plan vedete capricioase. 

Fiecare episod urmărește alt star și în „Menajerimi Ara” au apărut în propriile roluri, în episoade diferite, actori precum Tuba Büyüküstün, Cagatay Ulusoy, Hazal Kaya, Pinar Deniz și mulți alții.

În rolurile principale apar actorii Barış Falay („Yaman”, „Ezel), Canan Ergüder („Lupta rozelor”), Fatih Artman și Denizcan Aktaş.  

Serialul „Menajerimi Ara” este distribuit la nivel internațional de Madd – Entertainment, care a anunțat că a fost cumpărat și în România, dar nu se știe care post anume. 

Kardeşlerim/ „Totul pentru familia mea”

UPDATE1 19 decembrie: Site-ul Ranini.tv scria încă din septembrie anul trecut că serialul Kardeşlerim a fost vândut în 30 de țări, inclusiv în România. Iată că cei de la Kanal D au început difuzarea lui în octombrie 2022 sub numele de ”Totul pentru familia mea”.

Kardeşlerim este o dramă clasică de familie, unul dintre cele mai urmărite și îndrăgite seriale în Turcia ultimilor doi ani. Serialul de la ATV urmărește soarta a patru frați care rămân orfani după ce părinții mor în niște circumstanțe tragice. Cei patru protagoniști – trei băieți și o fată – ajung în grija unui unchi, dar soția acestuia e o femeie rea, care vrea să scape de ei urgent.

Serialul Kardeşlerim, având în rolurile principale pe Celil Nalcakan, Cüneyt Mete, Ahu Yagtu și Fadik Sevin Atasoy, a ajuns deja la sezonul 2 în Turcia, care se va termina la finalul lunii mai. Deși în acest al doilea sezon au avut loc schimbări de scenariu, plus că unii actori au plecat din serial, presa turcă scrie că sigur se va face și un sezon 3.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te