Homepage  / Vedete româneşti

Silviu Mircescu jonglează cu muzica, teatrul și actoria și nu are timp de pierdut. Ce spune despre finalul „Clanul”: „Închei sezonul 4 cu regret”. EXCLUSIV

Silviu Mircescu jonglează cu muzica, teatrul și actoria și nu are timp de pierdut. Ce spune despre finalul „Clanul”: „Închei sezonul 4 cu regret”. EXCLUSIV
10

de Cristina Țapu,

Silviu Mircescu, în vârstă de 34 de ani, este o persoană versatilă. A participat la Vocea României în urmă cu mai mulți ani, este pasionat de teatru și actorie și a dat lovitura cu rolul din serialul „Clanul”. Cum reușește să găsească timp de respiro și care-i sunt planurile pentru anul acesta, ne-a dezvăluit chiar el într-un interviu exclusiv.

Programul tare pare să fie unul foarte aglomerat. Cum reușești să te împarți între teatru și televiziune?

Sunt un om bine organizat. Fac în așa fel încât să pot să le împac pe toate. De la repetiții, evenimente, sport, filmări, spectacole, turnee și, bineînțeles, familie. Uneori mă stresez pentru că nu pot să fiu chiar în toate părțile, dar de cele mai multe ori îmi iese!

Recent, în portofoliul tău a intrat și rolul lui Dinu din E vina ta! Cât de ușor ți-a fost să intri în pielea personajului și să te detașezi de rolul pe care-l joci în „Clanul”.

Dinu e un cântăreț de rap. Am avut norocul să cochetez cu partea asta încă din studenție când cântam alături de colegul meu, Răzvan Krem Alexe, fost finalist RAT, actualmente actor angajat al teatrului de comedie.

Am făcut piese împreună și am avut foarte multe concerte. Mi-a fost foarte ușor să intru în pielea personajului având experiența asta destul de bine dezvoltată.

Îmi e ușor să mă detașez de fiecare rol pe care îl interpretez, fie că e vorba Silviu, din Clanul sau celelalte pe care le am în spectacolele de teatru. Le activez doar în momentul în care lucrez cu ele.

Ai multe replici de învățat, cum procedezi le ții minte pe toate. Ai un truc la care apelezi și care nu dă greș niciodată?

Mi se adresează des întrebarea aceasta, dar nu am niciun răspuns. E vorba doar de antrenament.

Clanul a ajuns la final, după ani întregi în care telespectatorii au sorbit fiecare episod. Cu ce gânduri închei sezonul 4?

⁠Închei sezonul 4 cu REGRET bineînțeles! E proiectul meu de suflet! „Clanul” nu numai că e un serial de succes care a făcut și face istorie, e vorba și de faptul că a creat o familie. Începând cu oamenii din spatele camerei și terminând cu noi, actorii…

Consideri că există un motiv pentru care ești distribuit adesea în rolul personajelor cu un trecut întunecat sau în rolul tipului cu o atitudine de bad-boy? Nu îți este teamă să nu rămâi blocat într-o anumită tipologie pe micul ecran?

Motivul pentru care sunt des distribuit în roluri negative e bineînțeles felul în care arăt, în primul și în primul rând. Nu îmi este teamă că o să rămân blocat în această tipologie. Important e cât de bine o să fac aceste roluri. Să le perfecționez de fiecare dată, să aibă tot timpul ceva în plus. Iar asta se întâmplă în filme des pentru că la teatru sunt distribuit și pe contre-emploi.

bst01696-editIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Care este rolul de care te simți cel mai atașat din teatru?

De toate rolurile pe care le fac la ora actuală sunt atașat. Fiecare dintre ele îmi sunt dragi și încerc de fiecare dată să le fac cât de bine pot!

Cum reușești să scapi de emoții atunci când urci pe scenă. Mă gândesc aici la spectacolul Mamma Mia care în fiecare an se bucură de un succes răsunător și umple sălile?

Am tot timpul emoții primele 4-5 secunde când calc pe sfânta scândură. După ce iau contactul cu publicul și cu colegii mei le las deoparte și mă bucur de fiecare secundă de spectacol!

Cum te relaxezi după o zi obositoare pe platoul de filmări sau la repetiții?

Mă relaxez la antranementele de la sală și, bineînțeles, alături de fiul meu.

Știm că ești un împătimit al sălii de sport. Urmezi și un alimentar special pe lângă programul de antrenament?

Bineînțeles că țin cont de ceea ce mănânc, dar am și momente, mai ales duminica când nu fac antrenament și mă bucur și de dulciuri sau de fast food și de magistralii cartofi prăjiți.

silviu-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 10

Fiul tău a avut ocazia să te vadă într-o piesă de teatru? A moștenit puțin din pasiunea pentru actorie sau este prea devreme să-ți poți da seama de pasiunile sale? L-ai sfătuit să urmeze aceeași cale, cea a actoriei?

M-a văzut jucând și l-am luat cu mine de foarte multe ori la spectacolele mele, la repetiții sau la filmări. A moștenit partea asta artistică și e un actor foarte bun când are ceva de obținut. Nu o să-i spun niciodată ce să facă. O să-și aleagă el singur ce vrea să urmeze.

Anul 2024 este încă la început. Care este cea mai mare dorință pe care ai vrea să o îndeplinești?

Să fiu la fel de muncitor și de bine organizat ca până acum!

Mulțumim pentru timpul acordat și succes în toate proiectele viitoare!

Sursă foto: PRO TV – Instagram Silviu Mircescu

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton