Homepage  / Cinema

Al treilea film al lui Igor Cobileanski ajunge în cinematografe

Al treilea film al lui Igor Cobileanski ajunge în cinematografe

de Redactia Tvmania

După „Tache” (2007) și „La limita de jos a cerului” (2013), Igor Cobileanski lansează în cinematografe, din 28 octombrie 2016, lungmetrajul „Afacerea Est”, cu care regizorul moldovean se întoarce la comedie.

afacerea-est-afis-film

„Afacerea Est” spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Săpdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

Igor Cobileanski s-a simțit mereu apropiat de comedie: „Așa am început de fapt. «Afacerea Est» este o tragi-comedie și vine ca o continuare a scurtmetrajelor pe care le-am făcut acum ceva timp și care au avut mare succes: «Când se stinge lumina», «Sașa, Grișa și Ion» și «Plictis și inspirație». Tot timpul mi-au fost dragi”.

Produs de Alien Film în co-producție cu Lituania și Republica Moldova, acest road movie a fost filmat vara trecută în România timp de 25 de zile. Căldura înăbușitoare l-a ajutat pe directorul de imagine lituanian Feliksas Abrukauskas să creeze atmosfera aridă dorită de regizor: „Arșița în care am lucrat a reușit să treacă și de cameră și astfel am obținut dimensiunea de optimism absurd, sursa comediei în film”.

Making of-ul filmului:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te